patu Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 ...zależy co padło...jak migawka albo mechanizm naciągu to raczej nie warto naprawiać...za płytę główną też skasują na Pokoju jak za zboże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Patryk pisałeś że warto d300s - patrząc na stan innych ten wydaje się w miarę przyzwoity - wizualnie stan bdb+ http://allegro.pl/nikon-d300s-body-jak-nowy-fotobros-kielce-i4812896889.htmlczy przez ViewNX jest się w stanie ten model sprawdzić co do ilości klapnięć ? dziękiPS: piszę nie w swoim wątku ale może też autor @Redzi skorzysta o ike będzie zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 ..przebieg można sprawdzić poprzez Opandę oraz cammerashuttercount..Poproś o "świeżego" sampla ... i najlepiej na f/16-22 dla sprawdzenia czystości matrycy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebort Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Pyłki na matrcy, poważna sprawa, jak będą to nie kupuj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 ...dla początkującego może i poważna...zamiast cieszyć się fotkami będzie wysyłał po serwisach...pyłki jak pyłki, gorzej z plamami.P.S. Nie każdy na początek zabawy ogarnia PSujkowy stempelRebort,jako amator wolałbyś zakup z zasycioną matrycą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebort Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 To żaden problem ją wyczyścić, kupując używkę można większą bombę trafić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) Panowie - bez przesady z tymi pyłkami. Za 5 zeta można kupić specjalne patyczki to czyszczenia matryc. Do tego odmuchanie gruchą na początek i matryca czysta. Kiedyś nawet wpadliśmy z kolegą przy flaszce na pomysł, że można przecież wyczyścić matryce przy pomocy odkurzacza. Ja dmuchałem na nią gruszką a kolega wsadził obok cienką ssawkę i wyciągał wszystko. Tak więc nie ma co się bać. Mnie dużo bardziej irytują zasyfione pryzmaty i tu niestety bez rozkręcania aparatu wyczyścić się tego nie da. Edytowane 26 Listopada 2014 przez Pawgas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 ..patyczki, gruszkę, chusteczki to można sobie w 4ry litery wsadzić przy tłustych zabrudzeniach ..wtedy tylko izopropanol i serwis..Z odkurzaczem Pawgas to fajny patent..do czasu..poczytaj o wyrwanych, wciagniętych matówkach itp przy nieumiejetnym wykonywaniu zabiegu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 To żaden problem ją wyczyścić, kupując używkę można większą bombę trafić....np. cofnięty licznik..bo do tego i nasi fachowcy już doszli ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 ...np. cofnięty licznik..bo do tego i nasi fachowcy już doszli ...nikon wypuścił oprogramowanie, które pozwala ingerować w soft no i między innymi w licznik klapnięć co nie daje pewności że dana puszka ma taki a nie inny przebieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Panowie - bez przesady z tymi pyłkami. Za 5 zeta można kupić specjalne patyczki to czyszczenia matryc. Do tego odmuchanie gruchą na początek i matryca czysta. Kiedyś nawet wpadliśmy z kolegą przy flaszce na pomysł, że można przecież wyczyścić matryce przy pomocy odkurzacza. Ja dmuchałem na nią gruszką a kolega wsadził obok cienką ssawkę i wyciągał wszystko. Tak więc nie ma co się bać. Mnie dużo bardziej irytują zasyfione pryzmaty i tu niestety bez rozkręcania aparatu wyczyścić się tego nie da. Dokładnie, bardzo dobrym sposobem jest odkurzacz, też kiedyś poirytowany patyczkami, gruszkami, postanowiłem przejść do metody z grubej rury, efekty zaskakująco dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Redzi uradziłeś i kupiłeś coś? tak z ciekawości pytam.wracając do mojego D80 - nie będę wysyłał na serwis, dam bratu żeby posprawdzał układ pod względem zimnych lutów (nie działają wogóle przyciski wokół górnego wyświetlacza a aparat ma nieco ponad 11tyś klapnięć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Tak, decyzja zapadła na nikona 5100 plus kit 18-105 i w niedalekiej przyszłości kolejny obiektyw na początek kit mi wystarczy, a jak dalej się to wszystko rozwinie to czas pokaże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 ja jednak oddałem mojego D80 do naprawy - koszt 200zł i może jeszcze posłuży - niestety na nową puszkę trzeba będzie poczekać (odłożyć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Tak jak wcześniej pisałem. Sprzedałem co miałem trochę odłożyłem i kupiłem , 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Tak jak wcześniej pisałem. Sprzedałem co miałem trochę odłożyłem i kupiłem ,20150507_151525.jpgNo no, Najjaśniejsza Pani... jakość dająca niemałą, że o rozmiarze nie wspomnę gratulacje, niech się sprawi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi