tadekb Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Ktoś może wie coś na temat nowych zasad na Rabie?Mam na myśli nowy OS od Stradomnki do Chełma i NO KILL dla potoka powyżej Bochni.Coś mi się o uszy obiło, ale póki co ciężko o konkrety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 (edytowane) Jak członek koła Bochnia oraz członek Klubu Spinningowego Zębaty Bochnia udzielam informacji.regulamin „OS Raba”: - myślę że jest to wstępny regulamin, wszystko jest jeszcze w trakcie budowy, ale niewątpliwie OS powstanie.1. Odcinek Specjalny Raba obejmuje rzekę Rabę od ujścia rzeki Stradomki do mostu drogowego w Chełmie.2. Prawo połowu ryb mają osoby, które posiadają kartę wędkarską oraz aktualne opłaty Okręgu PZW Tarnów na dany rok.3. Zasady połowu i ochrona ryb:a) Na łowisku obowiązuje całkowity zakaz zabierania złowionych ryb. Wędkarz nie może posiadać przy sobie, ani w samochodzie, jakichkolwiek ryb. Złowiona ryba musi być w najkrótszym czasie z całkowitą ostrożnością wypuszczona z powrotem do wody. Połów ryb odbywa się wyłącznie metodą spinningową lub muchową.c) Połów ryb odbywa się wyłącznie w porze dziennej tj. godzinę przed wschodem i godzinę po zachodzie słońca.d) Obowiązek stosowania podczas wędkowania przynęt sztucznych uzbrojonych w jeden haczyk lub jedną kotwicę bezzadziorową lub pozbawioną zadzioru.e) Dokonujący połowu mają obowiązek posiadania podczas łowienia podbieraka wyposażonego w siatkę bezwęzłową oraz przyrząd do wyhaczania ryb.4. Poniżej „OS Raba” tj. od mostu drogowego w Chełmie do mostu kolejowego w Cikowicach zabrania się zabierania złowionych pstrągów potokowych.Dodam że głównie OS powstał z inicjatywy kilku osób należących do Klubu Spinningowego.Zapraszam Cię na naszą stronę, jeszcze nie ma oficjalnych informacji na forum ale na pewno takowe będą.http://www.zebaty.com/strona-glowna/ Edytowane 31 Października 2014 przez obcy91 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Super inicjatywa życze powodzenia i sukcesówps to chłopaki z Przyjaciół Raby sie ucieszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 31 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Na mnie można liczyć. Przyłożę łapki jak będzie trzeba.Ciekawe co z porozumieniem z Krakowem? Choć i tak miałem w przyszłym roku Tarnów opłacić. Wisła do Górki zrobiła się za krótka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Jest nieźle, jest dość długi ten OS mimo że w dwóch okręgach (Chodzi mi o odcinek Krakowski Przyjaciół Raby jak i nowopowstały Tarnowski ) . Będzie dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Odcinek w okolicach Gdowa znam, lubię tam łowić. Pewnie i wasz odwiedzę, przewidywane są (mam nadzieję) opłaty okresowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Jak członek koła Bochnia oraz członek Klubu Spinningowego Zębaty Bochnia udzielam informacji. regulamin „OS Raba”: - myślę że jest to wstępny regulamin, wszystko jest jeszcze w trakcie budowy, ale niewątpliwie OS powstanie. 1. Odcinek Specjalny Raba obejmuje rzekę Rabę od ujścia rzeki Stradomki do mostu drogowego w Chełmie.2. Prawo połowu ryb mają osoby, które posiadają kartę wędkarską oraz aktualne opłaty Okręgu PZW Tarnów na dany rok.3. Zasady połowu i ochrona ryb:a) Na łowisku obowiązuje całkowity zakaz zabierania złowionych ryb. Wędkarz nie może posiadać przy sobie, ani w samochodzie, jakichkolwiek ryb. Złowiona ryba musi być w najkrótszym czasie z całkowitą ostrożnością wypuszczona z powrotem do wody. Połów ryb odbywa się wyłącznie metodą spinningową lub muchową.c) Połów ryb odbywa się wyłącznie w porze dziennej tj. godzinę przed wschodem i godzinę po zachodzie słońca.d) Obowiązek stosowania podczas wędkowania przynęt sztucznych uzbrojonych w jeden haczyk lub jedną kotwicę bezzadziorową lub pozbawioną zadzioru.e) Dokonujący połowu mają obowiązek posiadania podczas łowienia podbieraka wyposażonego w siatkę bezwęzłową oraz przyrząd do wyhaczania ryb.4. Poniżej „OS Raba” tj. od mostu drogowego w Chełmie do mostu kolejowego w Cikowicach zabrania się zabierania złowionych pstrągów potokowych. Dodam że głównie OS powstał z inicjatywy kilku osób należących do Klubu Spinningowego. Zapraszam Cię na naszą stronę, jeszcze nie ma oficjalnych informacji na forum ale na pewno takowe będą. http://www.zebaty.com/strona-glowna/ Zasady bardzo dobrze spisane. Trzymam kciuki za powodzenie projektu i egzekwowanie zasad w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 A co z odcinkiem od Gdowa do ujścia Stradomki ?może ktoś z okręgu krakowskiego ma już jakieś info.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 I co z tym OSem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Czyli jak rozumiem w okolicach Gdowa można łowić pstrągi na spina ? jestem z lubelskiego a mam tam rodzinkę i planuję w tym roku wyskoczyć na mały rekonesans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kon Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zacna inicjatywa!!! Życzę powodzenia. Gdyby tak jeszcze dołączyć odcinek Gdów / ujście Stradomki byłoby kompleksowo... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orni Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Pomalutku pomalutku i może wrócimy do rybnej Raby gdzie potokowiec na 40cm nie będzie wydarzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Czyli jak rozumiem w okolicach Gdowa można łowić pstrągi na spina ? jestem z lubelskiego a mam tam rodzinkę i planuję w tym roku wyskoczyć na mały rekonesans. z marszu nie liczyłbym na pstrągowe wyniki na spina, rzeka trudna i presja na odcinku dość duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Presja to jest ale z elektrycznymi wędkami, ehhh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kon Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Pomalutku pomalutku i może wrócimy do rybnej Raby gdzie potokowiec na 40cm nie będzie wydarzeniem Czego Wam i sobie życzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adri@n Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Pomysły i inicjatywa fajna. Ale co z tego jeśli nie będzie miał kto tego kontrolować? 5 lat łowie ryby na spinning na Rabie (od ujścia stradomki) i samej Stradomce. Ani razu nie natchnąłem się na kontrole. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Pomysły i inicjatywa fajna. Ale co z tego jeśli nie będzie miał kto tego kontrolować? 5 lat łowie ryby na spinning na Rabie (od ujścia stradomki) i samej Stradomce. Ani razu nie natchnąłem się na kontrole.Warto się tam wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Więcej takich projektów . Popieram i życzę szybkich efektów jak na OS San. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Stradomka wiecznie w budowie ale na ryby zawsze warto sie wybrać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Co planuję sie tam wybrać to ląduje na Dunajcu albo Sanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrmr Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Czyli jak rozumiem w okolicach Gdowa można łowić pstrągi na spina ? jestem z lubelskiego a mam tam rodzinkę i planuję w tym roku wyskoczyć na mały rekonesans.Tak od mostu w Gdowie w dół rzeki możesz łowić na spina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adri@n Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Co planuję sie tam wybrać to ląduje na Dunajcu albo Sanie:)I uwierz mi nic nie tracisz. Bo wcale to nie rewelacyjne miejsca nie są.I jak weszły te zasady w życie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 I uwierz mi nic nie tracisz. Bo wcale to nie rewelacyjne miejsca nie są.I jak weszły te zasady w życie? Było by miło mieć fajną rzekę pstrągową pod Krakowem - a tak trzeba jeździć . Do tego jeszcze okręg nowosądecki coraz bardziej działa mi na nerwy.... O jakie zasady pytasz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Brawo panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Tak od mostu w Gdowie w dół rzeki możesz łowić na spina.Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi