obcy91 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Mata i wykuć na pamięć! http://www.pzw.org.pl/okreg_tarnow/cms/17798/os_raba__regulamin_polowu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Mata i wykuć na pamięć! http://www.pzw.org.pl/okreg_tarnow/cms/17798/os_raba__regulamin_polowuBardzi fajnie. Gdyby do tego jeszcze zarybienia były to kto wie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrmr Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Mata i wykuć na pamięć! http://www.pzw.org.pl/okreg_tarnow/cms/17798/os_raba__regulamin_polowu ......i oczywiście wdrożyć w czyn!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kon Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 "Poniżej „OS Raba” tj. od mostu drogowego w Chełmie do mostu kolejowego w Cikowicach zabrania się zabierania złowionych pstrągów potokowych." Byłoby super, gdyby udało się objąć zakazem zabierania potoka również odcinek pomiędzy Os-ami... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 "Poniżej „OS Raba” tj. od mostu drogowego w Chełmie do mostu kolejowego w Cikowicach zabrania się zabierania złowionych pstrągów potokowych.[/size]" Byłoby super, gdyby udało się objąć zakazem zabierania potoka również odcinek pomiędzy Os-ami... PzdrTo nie zabieraj a uwierz, ze lepiej dziala taki czyn na wedkujacego obok jesli widzi, że ryba wraca do wody niz wpis w regulaminie. Regulamin to punkty a dzialania to zupełnie inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kon Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 To nie zabieraj a uwierz, ze lepiej dziala taki czyn na wedkujacego obok jesli widzi, że ryba wraca do wody niz wpis w regulaminie. Regulamin to punkty a dzialania to zupełnie inna sprawa. Wiem że przykład potrafi zadziałać ale bez gloryfikacji niestety... Znaczna część wędkarzy to jednak wciąż "mięsopozyskiwacze"... Pukają się w czoło widząc C&R.Na niektórych to podziała jedynie "guma i wąskie drzwi" czyli odpowiednie regulacje prawne i częste kontrole. Taka nasza polska rzeczywistość... Poza tym pstrągowanie ma to do siebie, że nie za często masz szansę dawać przykład gdyż, dla mnie przynajmniej, jedną z największych zalet jest względna samotność podczas wędkowania. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Kto się wybiera 1 lutego na ten OS sprawadzic co w wodzie pływa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Popatrzcie na zarybienia w OO Tarnów i cudów nie należy się spodziewać.http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/52/cms/szablony/10571/pliki/zarybienie_wod___okregu_pzw_tarnow__w_2014.pdf Najłatwiej tam o ładnego klenia jednak jak się zna rzekę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adri@n Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) Kto się wybiera 1 lutego na ten OS sprawadzic co w wodzie pływa ?Ja z chęcią się wybiorę. Jeśli jesteś chętny odezwij się na Priv. Może ktoś jeszcze dołączy?? Jest jeden tylko mały szczegół ale za to jak ważny Panowie Kontrole. Łowie tam 7 lat i nie ma kontroli;/;/Jeśli będą kontrole 15 min od domu będę miał wspaniałe łowisko!! I Moje wyjazdy w końcu będą kończyć się uśmiechem na twarzy Edytowane 16 Stycznia 2015 przez Adri@n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zapraszamy do zasilenia szeregów SSR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Ja z chęcią się wybiorę. Jeśli jesteś chętny odezwij się na Priv. Może ktoś jeszcze dołączy?? Z chęcią pojadę i zobaczę, nigdy nie łowiłem pstrągów na Rabie co ja pisze ja w ogóle nie chodzę za pstrągami, może czas to zmienić Adri@n poszedł PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Z chęcią pojadę i zobaczę, nigdy nie łowiłem pstrągów na Rabie co ja pisze ja w ogóle nie chodzę za pstrągami, może czas to zmienić Adri@n poszedł PWPePe może więc pępkowe nad wodą ? Edytowane 17 Stycznia 2015 przez K-Pon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Krzyś może być myślę że ktoś na pewno jeszcze do nas dołączy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Jedziemy więc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Bocheński OS http://www.zebaty.fora.pl/aktualnosci,3/os-raba-zlow-i-wypusc,210.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adri@n Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Hej Panowie,Był już ktoś na nowo utworzonym odcinku? Warto się wybrać jest szansa złapać jakieś rybki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Hej Panowie,Był już ktoś na nowo utworzonym odcinku? Warto się wybrać jest szansa złapać jakieś rybki?Nam niestety nie udało się spotkać nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 koledzy jak Raba wygląda ? planuję w weekend wypad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czis Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Jechałem dzisiaj przypadkiem do Myślenic droga przez Gdów i Raba ewidentnie podniesiona i brudnawa, wygląda to na wodę roztopową......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 przez przypadek zupełnie trafiłem na ten wątek.....i matulu...łza mi się w oku zakręciła...wychowałem się (wędkarsko) na rabie... odcinek od kunic do klęczany znałem co do kamyka.... pamiętam jak w rabie było więcej ryb niż wody i najazdy krakusów łowiących na grunt i przystawkę... wody było dużo, pamiętam "powodzie" a potem....potem wybudowali tamę w dobczycach i odcinek powyżej się zamulił tak że na jazie w myślenicach można by się prędzej karasia lub lina spodziewać niż ryb prądolubnych a poniżej.....ciurek o 1/3 dawnej mojej dziecinnej rzeki...przestałem jeździć na wakacje do rodziny, przestałem odwiedzać rabę. sporadyczne spotkania rodzinne i pytanie a jak woda....i odpowiedzi "wody nie ma" ale na dobczycach to łowią metrowe szczupaki....tyle że tam nie wolno łowić...i znów odpowiedź "komu nie wolno to nie wolno a kto zna kogo trzeba to wolno"....potem gdzieś przeczytałem o przyjaciołach raby... może jeszcze nadejdzie taki czas że stojąc na moście w gdowie będę oglądał stada świnek po kilkaset sztuk brzany po 4 -5 kg klenie jak prosiaki stad kiełbi uwijających się na płyciznach bez szlamu na kamieniach.... życzę wam tego!! a wydawało mi się że to było tak nie dawno..... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 (edytowane) przez przypadek zupełnie trafiłem na ten wątek.....i matulu...łza mi się w oku zakręciła...wychowałem się (wędkarsko) na rabie... odcinek od kunic do klęczany znałem co do kamyka.... pamiętam jak w rabie było więcej ryb niż wody i najazdy krakusów łowiących na grunt i przystawkę... wody było dużo, pamiętam "powodzie" a potem....potem wybudowali tamę w dobczycach i odcinek powyżej się zamulił tak że na jazie w myślenicach można by się prędzej karasia lub lina spodziewać niż ryb prądolubnych a poniżej.....ciurek o 1/3 dawnej mojej dziecinnej rzeki...przestałem jeździć na wakacje do rodziny, przestałem odwiedzać rabę. sporadyczne spotkania rodzinne i pytanie a jak woda....i odpowiedzi "wody nie ma" ale na dobczycach to łowią metrowe szczupaki....tyle że tam nie wolno łowić...i znów odpowiedź "komu nie wolno to nie wolno a kto zna kogo trzeba to wolno"....potem gdzieś przeczytałem o przyjaciołach raby... może jeszcze nadejdzie taki czas że stojąc na moście w gdowie będę oglądał stada świnek po kilkaset sztuk brzany po 4 -5 kg klenie jak prosiaki stad kiełbi uwijających się na płyciznach bez szlamu na kamieniach.... życzę wam tego!! a wydawało mi się że to było tak nie dawno..... Też pamiętam te czasy w Stadnikach stałem cały dzień w jednej rynnie która kończyła się płańką - pstrągi,lipienie,klenie,jelce,ukleje na sucharka brania były od świtu do zmroku, że aż któregoś dnia z kolegą dymaliśmy z gdowa do wieliczki na nogach bo busy już nie jeżdziły doszliśmy do wieliczki na pierwszego busa --> do krakowa na dworzec gł. dalej na osiedle gęsiarke gołąbków przerobiłem i poszedłem spać Były czasy... Edytowane 14 Października 2015 przez krakus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Łowiłem często w okolicy Cikowic, piękna rzeka, a jakie kleniska tam były. Fajnie przeczytać że ta piękna rzeka ma szansę na odrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 nie wiem czy są na forum wędkarze którzy pamiętają to co mi mama opowiadała.....kiedy to ona dziecięciem będąc z bratem swoim w jakimś ciurku wpadającym do raby łososia pojmali rękami a taki był że we dwójkę go z bratem dźwigali - nikt wtedy o wędkarstwie nie słyszał i na ryby nie chodził budowano kraj od nowa..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 (edytowane) Łowiłem często w okolicy Cikowic, piękna rzeka, a jakie kleniska tam były. Fajnie przeczytać że ta piękna rzeka ma szansę na odrodzenie.Też tam łowiłem, przed mostem kolejowym był prom i duzo ryb, miałem wtedy 10 lat Edytowane 15 Października 2015 przez PePe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi