Janusz Płocki Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 (edytowane) Witam serdecznie.Pierwszy raz piszę na tym forum i w tym temacie.Zacząłem wędkowanie na Rabie w zeszłym roku i to tylko ze względu na upał w środku lata W czasie tych upałów byłem w nad Rabą w miejscowości Chełm (poniżej mostu drogowego) dla ochłody. No ale gdzie tam wędkarz wysiedzi na leżaku. Kij i w wodę.Tu sklecony film z połowów na spinning: W całym sezone było około 8 szt kleni takich w granicach 40-50 cm (wobler, guma) i jeden boleń 49 cm(guma). Pozdrawiam serdecznie. PS. oczywiście wszystko trafiło z powrotem do wody Edytowane 16 Marca 2016 przez Janusz Płocki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Jak woda na Rabie? Bardzo brudna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Czyli ze składki pzw kraków niepełna górska będę mógł łowić na rabie na odcinku no kill poniżej stradomki czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Czyli ze składki pzw kraków niepełna górska będę mógł łowić na rabie na odcinku no kill poniżej stradomki czy nie?tak Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez yffea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Ok dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 A pływa tam cos w ogóle poza niedobitkami pstrazkow i kleni bo niewiem czy warto sie wybrac w maju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandog Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 (edytowane) Z nowości na Rabie a dokładnie starorzeczu w Kłaju. Normalnie już k.....!!!! ręce opadają. Starym zwyczajem sprawcy nie znajdą.http://wiadomosci.onet.pl/krakow/ekologiczna-katastrofa-ktos-przekopal-starorzecze-raby-poziom-wody-spadl-prawie-do/xq9d8thttp://www.tvp.info/25255083/spuscili-wode-ze-starorzecza-raby-to-kleska-ekologiczna Edytowane 10 Maja 2016 przez bandog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Jeszcze jeden dowód na kompletny , katastroficzny brak ochrony środowiska w Polsce, kompletna bezkarność, przepisy, prawo tylko na papierze...Ja tylko pamiętam moje kilkakrotne interwencje w PZW w sprawie skażeń wody, no przepraszam, w tamtym roku otrzymałem zawiadomienie z PZW Tarnów, że pisali do urzędu gminy i jakąś tam odpowiedź otrzymali...Degradacja jest widoczna u nas w Małopolsce na każdym kroku, a małe potoki, w których tętniło dawniej życie, to nieraz śmierdzący syf z siecią nielegalnych upustów...Smród smrodem, ale teraz jest więcej chemii ja dawniej.Jak tak może być, ze ktoś przekopuje nielegalnie i pewnie nie będzie karany , albo będzie symboliczna ?Świat dąży do samozagłady, bo ekologia odbija się też na ludziach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko86 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Drodzy koledzy, przygodę z muchą zacząłem od końca zeszłego sezonu, i tak np wczoraj byłem na OS nad Dunajcem w miescowości Krościenko i okolice(bardzo fajnie połowiłem jak na amatora).Zastanawiam się czy jest jakieś miejsce bliżej Krakowa, gdzie można złowić coś na muchę, może być to tez OS, obiła mi się coś o uszy Raba.Jeżeli tak to gdzie dokładnie zaproponujecie wypad?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Kolego Raba między mostem drogowym w Dobczycach do mostu drogowego w Gdowie tam jest OS RABA.Obowiązuje pozwolenie PEŁNE , haki bezzadziorowe oraz podbierak.Łowisko oczywiście NO KILL.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek1976 Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Koledzy wędkarze, mam pytanie:chodzi o odcinek no kill okręgu tarnowskiego - jak na tej wodzie wygląda sprawa z lipieniami, jest sens się nastawiać? Z góry dziękuję za rzeczowe odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro zebaty Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Koledzy wędkarze, mam pytanie:chodzi o odcinek no kill okręgu tarnowskiego - jak na tej wodzie wygląda sprawa z lipieniami, jest sens się nastawiać? Z góry dziękuję za rzeczowe odpowiedzi odcinek specjalny zarybiamy pstrągiem potokowym z liptonami jest cienko ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek1976 Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 odcinek specjalny zarybiamy pstrągiem potokowym z liptonami jest cienko ........... Ok. Dzięki za informację. Byłem dzisiaj na Ropie na odcinku no kill - zero aktywności i kontaktów z lipkami.Trzymam kciuki za "nasz OS" - wybiorę się na wiosnę.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek1976 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Koledzy, gdzie można bezpiecznie zostawić samochód w pobliżu Tarnowskiego no kill'a? Chodzi mi o odcinek od ujścia Stradomki do mostu w Książnicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adri@n Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Koło mostu w Chełmie tam gdzie kończy się odcinek. Wyżej to na łączeniu Stradomki z Rabą ale musisz mieć wysokie prześwit bo droga polna z licznymi dziurami.Ps Daj znać na Pw kiedy się wybierasz to może wyskoczymy razem, narazie jest podwyższona i lekkie mleko płynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek1976 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Koło mostu w Chełmie tam gdzie kończy się odcinek. Wyżej to na łączeniu Stradomki z Rabą ale musisz mieć wysokie prześwit bo droga polna z licznymi dziurami.Ps Daj znać na Pw kiedy się wybierasz to może wyskoczymy razem, narazie jest podwyższona i lekkie mleko płynie Dzięki wielkie za informację. Jak się będę wybierał, to się odezwę - na Rabie jeszcze nie wędkowałem, więc w towarzystwie kogoś kto zna wodę na pewno będzie raźniej :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi