drakodrako1 Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Witam. Kupiłem nowe kijaszki ...Do lekkiego łowienia do kija 5-25g mam red arca 10300 (przy wiekszych obciazeniach czuc drgania na ręku).Potrzebuje kołowrotka do drugiego kija .Będzie to kij do gum o wadze około 20- 45 g razem z główką ,woblerów od 15-45 g obrótówek 4-5....Łowie w rzekam które ledwo co się poruszają ,ale w przyszłosci będę łowił też na Wiśle. Zastanawiam się nad tymi 2 kołowrotkami .Mój budżet to 500zł max.... Który kręciołek wybrać?,a może jest jeszcze coś w tej cenie co może być lepsze od tych 2 kołowrotków? Czekam na rady.Dzieki z góry za odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Wziąłbym zdecydowanie Slammera do takich zastosowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 (edytowane) Zerknij na emblema 3000/3500. Jak nie przeszkadza Ci wygląd,bierz slammera. Zauber też da radę. Ale do 500zł porozglądaj się za emblemem. PS: Lub kup 2 zaubery to na pewno przeżyją slammera:) Edytowane 31 Października 2014 przez Majo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Wziąłbym zdecydowanie Slammera do takich zastosowań.zdecydowanie pena ,to do wiślanej orki się nadaję albo tp 4000fa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakodrako1 Opublikowano 31 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 http://www.ebay.co.uk/itm/BRAND-NEW-DAIWA-EMBLEM-SPOD-REEL-/300724430479?pt=UK_BOI_Packing_Postal_Supplies_Labels_LE&hash=item460492a68f Coś takiego? NIe wiem jaka to wielkość.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 (edytowane) Na giełdzie na dniach stał TP 4000 za 5 stówek, jak nie przeszkadza ci stukanie w przekładni bierz slamera ja już w chińskie Penny się nie bawię.http://jerkbait.pl/topic/47483-s-twin-power-4000-h-98-jdm/ Edytowane 31 Października 2014 przez Gofer2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Chłopie, to jest maszyna "karpiowa"...Siedzisz w englandowie, to masz takie coś czyli najlepszą wersję "spinningowego emblema"... http://www.ebay.co.uk/itm/261638381551?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Na dodatek masz drugą szpulkę i raczej pewność, że maszyna nie skatowana spinningowo bo Angole używają rzeczy zgodnie z przeznaczeniem, więc ta maszyna latała na 99,99% z odległościówką albo może do feederka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Oddaj reda do smarowania i nie bedziesz mial stukow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 (edytowane) jak nie przeszkadza ci stukanie w przekładni bierz slamera Stukanie w przekładni ? Drobnostka Tyle używek ciekawych do kupienia jak Gofer2005 napisał. Edytowane 31 Października 2014 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Zajechalem Slammera 560 na sumowaniu ale uwazam ze to bardzo fajny kreciol. Penn 260 jest ok ale moze zamiast ryobi wez drugiego redarca 10400? Mi sie sprawuje swietnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Slammerek zdecydowanie mocniejszy:-)Oba kołowrotki warte swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Wez slamera albo poszukaj tice taurus, mi za 500 zl udalo sie w usa na amazonie kupic i w tej cenie ze szpula zapasowa masz, kultura pracy lepsza od slamera i mocy spokojnie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Slammer na pewno jest mocniejszy od Zabera. Jednak Zauber układa dobrze linkę ,Slammer duuużo gorzej.Pamiętać też trzeba że Slamer ma pogrubioną stopkę kołowrotka która nie pasuje do wszystkich uchwytów. Dlatego Emblem który nie ma tych wad . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 ... Dlatego Emblem który nie ma tych wad .Który też, w sumie, nie ustępuje slammerowi w mocy, wiem, bo mam i używam obu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Emblem układa linkę lepiej niż każdy inny kołowrotek, moc ma sporą, wagę znaczną, przekładnie mocną tylko prace ma taką jaką ma i albo to lubisz albo nie kupuj :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Dokładnie. Próżno szukać w emblemach pracy, znanej na forum pod nic nikomu nie mówiącym mianem - "maślanej". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 D- "maślanej". Darek Emblem i Turek to więcej jak masełko to Nutella . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakodrako1 Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Reda smarowałem i nic to nie pomogło.Może jakbym wymienił któreś łożysko to by coś pomogło ,ale nie o tym mowa.... Jak mam mieć jakieś zgrzyty w slamerze to dziękuje .... Na pewno bym mnie tom denerwowało.Czyli jedna używka tego emlema na ebayu jak widzę.Za ile można nowego kupić ?Bo na ebayu nie mogę go znaleźć niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Ja wziąłem zaubera 4000 z dystrybucji Dragona a wczoraj zamówiłem kolejnego. 5 lat gwarancji więc jeśli cos to mam zapas :-) Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Czyli jedna używka tego emlema na ebayu jak widzę.Za ile można nowego kupić ?Bo na ebayu nie mogę go znaleźć niestety... No bo nowego, to raczej w sklepie nie znajdziesz, trzeba było kupować z 15-12 lat temu jak były... Teraz tylko "rynek wtórny" ale jak się dobrze poszuka, dobrze popyta, to idzie znaleźć sobie nowe, nieużywane czy tam inne "leżaki gablotkowe"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Dokładnie. Próżno szukać w emblemach pracy, znanej na forum pod nic nikomu nie mówiącym mianem - "maślanej". Ale tragedii większej chyba nie ma, a i ta "niemaślaność" też raczej na ciężką próbę wystawia tych, którzy długimi latami czekają na jakieś pogorszenie właściwości trakcyjnych swych maszyn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Z tym oczekiwaniami wobec kołowrotka, jest trochę tak, jak z szukaniem kobiety idealnej, dla każdego oznacza ona w sumie coś innego.Jeden lubi wysublimowane blondynki, drugi gdy go konkretna brunetka udami ściśnie. Każdemu wedle potrzeb. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakodrako1 Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 (edytowane) Wędka przyszła 20-60 g więc musi być coś co pociagnie przynęty do tych 60 g około plus duze obrotówki i woblery... Także zauber chyba wejdzie w grę lub slamer tylko jaki rozmiar 260 czy 360? Używki raczej nie chce kupować ...Praca reda mi sie bardzo podoba ,ale do tej wędki to musi juz byc kawałek kołowrotka chyba żeby dał radę;/ Po przeczytaniu tego testu jestem bliżej zauberka http://fishing-test.pl/koowrotki/22-koowrotki/62-ryobi-zauber-4000 ... Niby pracuje bardzo dobrze z cieżkimi przynętami...Co myślicie o tekim stardicku ? http://www.ebay.co.uk/itm/Shimano-Stradic-4000-GTM-fishing-reel-coarse-match-feeder-spinning-tackle-/351207814901?pt=UK_BOI_Packing_Postal_Supplies_Labels_LE&hash=item51c59df6f5160F nowy z przednicm hamulcem http://www.ebay.co.uk/itm/Shimano-Stradic-4000FJ-Reel-/310803743869?pt=UK_BOI_Packing_Postal_Supplies_Labels_LE&hash=item485d58c47d Edytowane 1 Listopada 2014 przez drakodrako1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 (edytowane) Miałem kilka zauberów w tym 3 w rozmiarze 4000 o ile ten pierwszy, którego miałem kilka lat temu był w porzadku to te zakupione póżniej łacznie z 4000cf to totalne gó..oJak ci nie przeszkadza wygląd to bierz slammera, albo jak koledzy doradzają emblema. Edytowane 1 Listopada 2014 przez anpart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakodrako1 Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Nie wiem jak slammer wyglada na żywo ,ale na zdjęciach mi się podoba... Ważna jest praca żeby kręcił dość lekko pod obciążeniem i żeby w miare nawijał plecionkę bo czytałem że z tym moga być problemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi