Lucas Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Pod obciążeniem będzie kręcił lekko, ma fajne przełożenie, Stradic jest za szybki na takie łowienie. Dostałem stradica fa i sprzedałem slammera ale Stradic idzie na emeryturę pod feeder i powoli rozglądam się znów za slammerem Mam też niedawno zakupionego zaubera ale ten będzie Łowił z lżejszym kijem Czyli podobna sytuacja jak u Ciebie. Emblemy też mi się podobają, gdyby był jakiś w fajnym stanie i przystępnej cenie to też bym brał go pod uwagę. Niestety ciężko o taki młynek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakodrako1 Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Pojde jeszcze w pn rano do stacjonarnego sklepu i zoabczęczy mają coś ciekawego....Jak nic nie będzie to wezmę chyba slammera za 67F ..Tylko nadal nie wiem czy 260 czy 360..Różnia się tylko szpula czy cały korpus w 360 jest większy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Szpula i rotor, korpus jest ten sam. Ja mam podobny dylemat ale to jeszcze sobie na spokojnie pomyślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Tak jak kolega napisał 260-360 to te same bebeszki i korpus.Ja łowiłem kilka sezonów na 260-tke.Pierwszy serwis zrobiłem mu po dwóch latach- w środku wszystko tip top!Nie miał lekko 6 cio calowe kopyta plus główki big game i dawał radę:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angler1212 Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Slammer to Slammer a Penn to Penn. I kropka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osin Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Mój slammer nie lubi nawijania linki pod sam rant szpuli wiec radze Ci bierz 360 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakodrako1 Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Co powiecie o takim shimano:)? Może by się udało wylicytować w dobrej cenie.... http://www.ebay.co.uk/itm/Shimano-Stradic-4000FA/321564258700?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20140122125356%26meid%3De13cef858e6948d0816f526143cf2ea8%26pid%3D100005%26prg%3D20140122125356%26rk%3D4%26rkt%3D6%26sd%3D221587620294&rt=nc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Zauber do kija 60g to dla mnie nie poważne.Chyba linki 10lb uzywac nie będziesz ?Slammer 360 to minimum, choc osobiscie wybralbym Daiwe.Moc i komfort lowienia w jednym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakodrako1 Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 (edytowane) Wybiorę na 99% slammera do tego kijka 20- 60g .Oczywiście będzie sporo grubsza pletka niż ta którą uzywam do red arca...(czyli 0.15 pp).Moj red arc którego uzywam do kijka 5-25g wytrzymał miesiać ,a nawet mniej i już przy przynetach 20g (główka plus guma) dziwnie sie zachowuje(słychać dziwne dzwieki ze srodka) .Potrzebuje w takim razie jeszcz ekołowrotek do kija 5-25 g (max 25-28g guma plus główka) Co lepiej wybrac do takiego kijka stradica 4000 czy TP 2500FA .Sa 2 ciekawe aukcje w tym momencie na ebayu i któregoś z nich bym pewnie kupił...Pytam w tym temacie bo nie chce już zakładać nowego.Dzięki za odpowiedzi .Pozdrawiam http://www.ebay.co.uk/itm/SUPER-SHIMANO-TWINPOWER-2500FA-SPINNING-REEL-BOXED-/281470621039?pt=UK_BOI_Packing_Postal_Supplies_Labels_LE&hash=item4188f4d56fhttp://www.ebay.co.uk/itm/Shimano-Stradic-4000FA/321564258700?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20140122125356%26meid%3De13cef858e6948d0816f526143cf2ea8%26pid%3D100005%26prg%3D20140122125356%26rk%3D4%26rkt%3D6%26sd%3D221587620294&rt=nc Edytowane 2 Listopada 2014 przez drakodrako1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakodrako1 Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Co powiecie na temat Okumy raw 2 ?Jak wypada w porównaniu ze slammerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maik Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Witam,mam zamiar kupic kołowrotek Penn Slammer 360.Jestem początkującym spinningistom ale nie wędkarzem,mam pytanie czy kołowrotek Penn Slammer za 300zł + jest produkowany w USA czy Chinach.Przepraszam za podłączenie się do wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) W Chinach , witamy Edytowane 4 Listopada 2014 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakodrako1 Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Witam,mam zamiar kupic kołowrotek Penn Slammer 360.Jestem początkującym spinningistom ale nie wędkarzem,mam pytanie czy kołowrotek Penn Slammer za 300zł + jest produkowany w USA czy Chinach.Przepraszam za podłączenie się do wątku.NIc nie szkodzi:) Ja powoli ze slammera się wyleczyłem(stóków i jakieś popiskiwań nie zniosę).Żadnego red arca już nie chce bo łowiąc obrótówkami 4-5 i gumami 35g max (razem z główką) już przy większym obciążeniu czuć że coś się tam dzieje po miesiącu łowienia.To kołowrotki do lżejszego łowienia moim zdaniem i bedzie go używała moja żonka do małych obrotówek i lekkich główek z gumkami max 10cm...Skłaniam się obecnie ku Okumie raw ii 40 za około 450 zł.Mało niestey opinii o tym kołowrotku na forach... Rozważam jeszcze kręciołka Penn battle 2 ... O poprzedniku jest tu 27 stron i jedni sa zadowoleni ,a inni niesttey nie .... To samo z red arcami i ryobi... Penn battle jest około20F (110zł niecałe) tańszy od Okumy.Mam nadzieję że ktoś coś tu jeszcze doradzi Edytowane 4 Listopada 2014 przez drakodrako1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Jestem początkującym spinningistom ale nie wędkarzem, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Skłaniam się obecnie ku Okumie raw ii 40 za około 450 zł.Mało niestey opinii o tym kołowrotku na forach...Ale przed kołowrotkami o których opinii na forach są dziesiątki i setki, bronisz się rękami i nogami...Kup już sobie w końcu jakiś kołowrotek, bach-bach, męska decyzja bo inaczej zadręczysz się na śmierć... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Ale przed kołowrotkami o których opinii na forach są dziesiątki i setki, bronisz się rękami i nogami...Kup już sobie w końcu jakiś kołowrotek, bach-bach, męska decyzja bo inaczej zadręczysz się na śmierć... I to przed kołowrotkami, których produkcję zakończono kilkanaście lat temu. Nic w nich nie stuka i nie puka. Założę się, że spokojnie pokręcą kolejnych 15 lat (jeśli się o nie odpowiednio zadba). A o współczesnych Zauberach, Slamerach i innych Okumach nikt nie będzie pamiętał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakodrako1 Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Prędzej zadręcze Was Kolega podał mi link do daiwy emlema ,ale niestey na ebayu w UK była jedna sztuka i niestety już sprzedana(tak widzę tylko karpiówki).Znalazłem jednego Twin Powera ,ale wielkość tylko 2500.... (cena 99F).Z reguły podejmuje zbyt pochopne decyzje i dlatego wolę poczekać z decyzją żebym nie żałował bo to jednak prawie 450zł Chciałbym żeby mi posłużył dłużej niż red arc ,który po tygodniu przy większych przynetach i łowieniu w deszczu zaczął charczeć .... Niestety smarowanie i czyszczenie nie pomogło...Tak w ogóle jeżeli da radę zmienić temat wątku to prosze o zmianę na temat "Wybór kołowrotka do 500zł" bo chyba lepiej będzie to pasować bo padło sporo propozycji..... Edytowane 4 Listopada 2014 przez drakodrako1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Wybiorę na 99% slammera do tego kijka 20- 60g .Oczywiście będzie sporo grubsza pletka niż ta którą uzywam do red arca...(czyli 0.15 pp). NIc nie szkodzi:) Ja powoli ze slammera się wyleczyłem(stóków i jakieś popiskiwań nie zniosę)Szybko sie leczysz, jak pisze @Zorro..... kup cos w koncu, chlopaki nie placza... Jestem początkującym spinningistomkomu?czemu? W Chinach , witamy W Polsce tez witamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maik Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Opinii się naczytałem że mam coraz większy mętlik.Mogę przeznaczyć na kołowrotek i spinning na szczupaka 800 zł,myślę że na początek starczy.Jeżeli chodzi o wędzisko to miałem na myśli Millenium Pike 2,7 10/35g. będę łowił z brzegu.Propozycje mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Nie wiem czy opłaca się teraz pchać w te ,,zauberoskie,, klony typu red arc czy nawet sam zauber. Mówię o tych ,,nowych wypustach,, . Dużo użytkowników tychże młynków skarży się na stuki/puki pod obciążeniem, przy pierwszym ,,wodowaniu,,. Aczkolwiek plus jest taki że w większości przypadków jest to banalne do wyeliminowania. Osobiście posiadam TD czyli także klon ale nie zaubera a excii, i nie narzekam trafiłem na dobry model aczkolwiek nie bardzo polecam do zadań specjalnych ( czyli ciężkiego łowienia ). Lecz teraz zachorowałem na młynki które, że tak się wyrażę Chin nie widziały . Także tak jak wyżej wspomniano, Emblem byłby dobrym wyborem . Dobrze nawija, pracy nie ma najgorszej ( jak dla mnie ) no i bebechy konkret. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maik Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Nie wiem czy opłaca się teraz pchać w te ,,zauberoskie,, klony typu red arc czy nawet sam zauber. Mówię o tych ,,nowych wypustach,, . Dużo użytkowników tychże młynków skarży się na stuki/puki pod obciążeniem, przy pierwszym ,,wodowaniu,,. Aczkolwiek plus jest taki że w większości przypadków jest to banalne do wyeliminowania. Osobiście posiadam TD czyli także klon ale nie zaubera a excii, i nie narzekam trafiłem na dobry model aczkolwiek nie bardzo polecam do zadań specjalnych ( czyli ciężkiego łowienia ). Lecz teraz zachorowałem na młynki które, że tak się wyrażę Chin nie widziały . Także tak jak wyżej wspomniano, Emblem byłby dobrym wyborem . Dobrze nawija, pracy nie ma najgorszej ( jak dla mnie ) no i bebechy konkret. Jak wspomniałeś o zauberowskie klony,zdaje sobie sprawe że to niszowy kołowrotek ale stosunek ceny do jakości nie jest zły.Decyzja nie zapadła,przyłączyłem się do forum z myślą że koledzy po kiju pomogą podjąć odpowiednią decyzje.Tak na marginesie,kolega kupił kołowrotek USA z dożywotnią gwarancją za 2500 nie pamiętam nazwy i po sezonie był szczęsliwy że odsprzedał za 1500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Tak na marginesie,kolega kupił kołowrotek USA z dożywotnią gwarancją za 2500 nie pamiętam nazwy i po sezonie był szczęsliwy że odsprzedał za 1500. Nie przemyślał sprawy...Aby zarobić lub nie stracić, to się kupuje w Polsce a sprzedaje "Na Świecie"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakodrako1 Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Ja ciągle jeszcze myślę o stradicu 4000 FJ 135F i jeżeli warto dołozyć względem np Okumy to wolałbym dołozyć niż potem załować Wiem wiem maruda jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Prędzej zadręcze Was Kolega podał mi link do daiwy emlema ,ale niestey na ebayu w UK była jedna sztuka i niestety już sprzedana(tak widzę tylko karpiówki).Znalazłem jednego Twin Powera ,ale wielkość tylko 2500.... (cena 99F).Z reguły podejmuje zbyt pochopne decyzje i dlatego wolę poczekać z decyzją żebym nie żałował bo to jednak prawie 450zł Chciałbym żeby mi posłużył dłużej niż red arc ,który po tygodniu przy większych przynetach i łowieniu w deszczu zaczął charczeć .... Niestety smarowanie i czyszczenie nie pomogło...Tak w ogóle jeżeli da radę zmienić temat wątku to prosze o zmianę na temat "Wybór kołowrotka do 500zł" bo chyba lepiej będzie to pasować bo padło sporo propozycji.....Tp 2500 fa pod ciężkie łowienie -ciężko to widzę;-)Lepiej odpuść albo kup tego tp pod klenio-pstrągo-jazie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakodrako1 Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Napisałem że takiego znalazłem Jeżeli miałbym go kupić to tylko do mniejszych przynęt Do tego mam red arca ,który mi wystarczy na jakiś czas bo przy mniejszych przynętach nie rzęzi Musze coś wybrać do przynęt do gum (do 45 g max z główką) oraz do obrotówek 4-5 czy lusox 3 i woblerów do 15cm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi