siewicz Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Witam.Wybieram się w te wakacje na jedno z moich ulubionych Kaszubskich jezior i mam zamiar połowić sporymi woblerami i jerkami (12-15-18cm). Są tam jeszcze metrowce, a taka sztuka 80cm to właściwie normalka. Niestety nie udało mi się odłożyć pieniędzy na jakiś fajny zestaw castingowy, a mój zestaw spinignowy jest za lekki do takich zabaw dlatego muszę skompletować możliwie tanio kijek + kołowrotek. Ma to być mój pierwszy kontakt z jerkowaniem i tak dużymi przynętami, dlatego chce coś możliwie najbardziej taniego, bo chcę spróbować. Jak się spodoba odłożę kasę na zestaw castingowy Będę łowił z łódki i lubię krótkie poręczne kijki. Dla mnie 2,7m to już dużo jak na spining. Podsumowując: koledzy poradźcie jakiś najtańszy możliwy zestaw spinningowy nadający się do dużych przynęt (nie musi być wieczny, ma przeżyć właściwie te wakacje). Chodzi o coś naprawdę taniego, dla studenta . Z góry dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Zazdrosze takiej wody...szczerze! @Jozek dobrze radzi jeżeli chodzi o sprzet, można powiedzieć że oferta jest okazyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Kiedyś, jeden z kolegów, odkupił ode mnie w podobnej sytuacji i do podobnego celu (szwedzkie szczupaki) kijek Dragon Mystery Slider tylko o ile pamięć mnie nie myli, miałem go w gramaturze 20-60g (pamięć jednak może zawodzić )Podobno w zestawieniu z kołowrotkiem stałoszpulowym spisał się znakomicie. Te kilka dni intensywnych łowów powinna wytrzymać większość kołowrotków w rozmiarze 40/400/4000. Osobiście pokusiłbym się o np ten kręcioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siewicz Opublikowano 26 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Hmmm.. a powiedzmy gdybym zdecydował się na zestaw, który proponuje @Jozek to mam szansę połowić tym troszkę dłużej niż jeden sezon (chodzi o multik Daiwa Procaster 100HL i kij Milleniu Heavy Duty Fatso Jerk Cast - 25 - 60 g, 1,95 m)? I czy ten kijek to nie za bardzo 'pała'? W końcu zdarzają się woblerki 13cm, ale ważące poniżej 20g.Muszę przyznać, że mieszacie w głowie tym castem, mieszacie chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Hmmm.. a powiedzmy gdybym zdecydował się na zestaw, który proponuje @Jozek to mam szansę połowić tym troszkę dłużej niż jeden sezon (chodzi o multik Daiwa Procaster 100HL i kij Milleniu Heavy Duty Fatso Jerk Cast - 25 - 60 g, 1,95 m)? I czy ten kijek to nie za bardzo 'pała'? W końcu zdarzają się woblerki 13cm, ale ważące poniżej 20g.Muszę przyznać, że mieszacie w głowie tym castem, mieszacie chłopaki Zestaw jest w sam raz rzucisz i lżejszymi przynętami niż 20g, a posłuży więcej niż jeden sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siewicz Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 jestem coraz bardziej przekonany Jeszcze tylko jedno pytanko: jakimi przynętami można rzucać (chodzi mi o głównie o woblerki) żeby nie zajechać za szybko tego multika? Taki salmo jack to już chyba dla niego zbyt wiele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi