Skocz do zawartości

Wędeczkę pasującą do Abu Revo STX - na szczupłego

seemoore

Rekomendowane odpowiedzi

Ma to być kij w 90% dedykowany do obsługi jerków swojej produkcji. Gramatura od kilkunastu do około 50-60 gram. Przydała by się szybka akcja. Kij nie powinien być też pałowaty. Długoś optymalna 1,8-2m. Połowy z łodzi wyłącznie na jeziorach. Coś jeszcze wskazać? :)

Edytowane przez seemoore

Widzę, ze są takie w Art-Rod. Jakie jest minimum dla tej wędki? 

http://www.art-rod.com/blanki/xzoga

Cena blanku 560 zł :)... A widziałem gdzie indziej nieco taniej :). Wolał bym chyba jednak gotowca... 

Niestey 6'tki nie ma...

Edytowane przez seemoore

Minimum? W sensie wyrzutu/ masy wabika?

U mnie, z Revo STX III generacji lata wszystko od Maximusa na 5 gr po klocki 120 gr. To bieguny. Wiadomo, na dole dystans nie powalał (ale dawał ryby), na górze nie było tego spokoju ducha, choć wiem, że ten blank machnie i drugie tyle.

Optimum to 15-20 gr do 70-80 gr.

Szukaj blanku u Roberta z BRC.

Minimum? W sensie wyrzutu/ masy wabika?

U mnie, z Revo STX III generacji lata wszystko od Maximusa na 5 gr po klocki 120 gr. To bieguny. Wiadomo, na dole dystans nie powalał (ale dawał ryby), na górze nie było tego spokoju ducha, choć wiem, że ten blank machnie i drugie tyle.

Szukaj blanku u Roberta z BRC.

O takie coś mi chodzi :)... Podasz jakieś namiary konkretne? :)

To to, jak rozumiem: http://www.brc.com.pl/kontakt/ ? :)

I ten opis dotyczy wersji Xzoga Taka-G do 7 kg, tak?

Edytowane przez seemoore

Tak, Robert ma na forum swój wątek. Poszukaj. Jest tu też temat poświęcony Xzogom.

Jak Art-Rod nie ma, to może w BRC będzie.

Tak, ten opis dotyczy 7mki. Mam ją od 2 lat i jestem zachwycony jej walorami. Dla mnie szczupakowy ideał-wielozadaniowy.

• Like 1

@Dienekes bardzo Ci dziękuję :)

Już napisałem do Roberta i jesteśmy w kontakcie :). Jeśli cw. są takie, jka piszesz, to naprawdę ta wędka będzie idealna :)

A powiedz, jak to najlepiej uzbroić? Nigdy nie miałem wędziska z pracowni, więc przydało by się doradztwo. Bo na 99% będzie XZOGA TAKA-G 66 :)...

Możesz napisać coś o uzbrojeniu swojej wędki? 

Masz piankę, czy gąbkę? 

Jakie przelotki? 

Edytowane przez seemoore