seemoore Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Witam. Jak w temacie. Szukam kijka, najchętniej pasującego do multika abu revo stx. Nie jakiś super mocny. Tak chyba do 70-80 gram max. Nie pała . Na łódkę czyli tak koło 2m długości. Co doradzicie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Tanio i dobrze to dragon jig & jerk 25-100gr nie jest pałowaty i ładnie zrobiony...na allegro nowe po ok 300zł i masz w różnych dł. 1,83 1,98 i 2,13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 31 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 A coś co ładuje się już od kilkunastu gram? 10-15 gram i w górę. Nawet jeśli kosztem cięższych przynęt. Na ogół pewnie koło 20 30 gram będę łowił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Ten kij jest słabszy od xzogi 7kg i realnie na pełnym komforcie możesz ścigać od 15 do 55gr Ale niżej też da radę, jak i wyżej ale już z niższym komfortem. Jest słabszy od serii express 20-60gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Jest jeszcze wersja 15-70gr ale realnie obsługuje 10-45gr na pełnym komforcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 talon hm64 10-70 komfort w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 31 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Talony to juź koło 8-9 stówek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Może chcesz casta na blanku Lemax 15 lb. 1.75 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 talon hm64 10-70? raczej 28-100 proponuje obejrzec wedki spro z serii ruff rods 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Może chcesz casta na blanku Lemax 15 lb. 1.75 mA co to? Podeślij proszè fotki i specyfikację wędziska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 talon hm64 10-70? raczej 28-100 proponuje obejrzec wedki pro z serii ruff rodsA gdzie takowe znajdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 http://www.spro.nl/EN_GB/category/hengels/roofvis/ruff-rods.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Dalej czekam na propozycje :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Jeszcze jakieś propozycje? Wędka na łódź, cw. optymalnie tak pomiedzy 10, 15g - 60 g . Do jakichś 600-700 zł max, ale musi być dobra ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 A czego oczekujesz dokladnie od kija ? Parametry znamy ale co jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Ma to być kij w 90% dedykowany do obsługi jerków swojej produkcji. Gramatura od kilkunastu do około 50-60 gram. Przydała by się szybka akcja. Kij nie powinien być też pałowaty. Długoś optymalna 1,8-2m. Połowy z łodzi wyłącznie na jeziorach. Coś jeszcze wskazać? Edytowane 4 Listopada 2014 przez seemoore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Poszukaj używki na blanku c-606 i będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Jeszcze niedawno miałem MAX Empire Casting (1,9m 20-60g realnie 12-50g) Dwu skład. Spełniał by Twoje wymagania a nawet więcej ale trochę tani jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Nie musi być w cenie, którą podałem ... PIszcie proszę propozycje, a ja na spokojnei sobie o nich poczytam . Zalezy mi na dobrej wędce na dłuższy czas, a nie na jeden sezon, dlatego napisałem, że mogę dać trochę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Xzoga Taka-G do 7 kg i będziesz kontent. Jak za mocna, to oczko niżej, choć ja bym nic nie zmieniał. Mocy nigdy za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Widzę, ze są takie w Art-Rod. Jakie jest minimum dla tej wędki? http://www.art-rod.com/blanki/xzoga Cena blanku 560 zł ... A widziałem gdzie indziej nieco taniej . Wolał bym chyba jednak gotowca... Niestey 6'tki nie ma... Edytowane 4 Listopada 2014 przez seemoore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Minimum? W sensie wyrzutu/ masy wabika? U mnie, z Revo STX III generacji lata wszystko od Maximusa na 5 gr po klocki 120 gr. To bieguny. Wiadomo, na dole dystans nie powalał (ale dawał ryby), na górze nie było tego spokoju ducha, choć wiem, że ten blank machnie i drugie tyle. Optimum to 15-20 gr do 70-80 gr. Szukaj blanku u Roberta z BRC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Minimum? W sensie wyrzutu/ masy wabika? U mnie, z Revo STX III generacji lata wszystko od Maximusa na 5 gr po klocki 120 gr. To bieguny. Wiadomo, na dole dystans nie powalał (ale dawał ryby), na górze nie było tego spokoju ducha, choć wiem, że ten blank machnie i drugie tyle. Optimum to 15-20 gr do 70-80 gr. Szukaj blanku u Roberta z BRC. O takie coś mi chodzi ... Podasz jakieś namiary konkretne? To to, jak rozumiem: http://www.brc.com.pl/kontakt/ ? I ten opis dotyczy wersji Xzoga Taka-G do 7 kg, tak? Optimum to 15-20 gr do 70-80 gr. Edytowane 4 Listopada 2014 przez seemoore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Tak, Robert ma na forum swój wątek. Poszukaj. Jest tu też temat poświęcony Xzogom. Jak Art-Rod nie ma, to może w BRC będzie. Tak, ten opis dotyczy 7mki. Mam ją od 2 lat i jestem zachwycony jej walorami. Dla mnie szczupakowy ideał-wielozadaniowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) @Dienekes bardzo Ci dziękuję . Już napisałem do Roberta i jesteśmy w kontakcie . Jeśli cw. są takie, jka piszesz, to naprawdę ta wędka będzie idealna . A powiedz, jak to najlepiej uzbroić? Nigdy nie miałem wędziska z pracowni, więc przydało by się doradztwo. Bo na 99% będzie XZOGA TAKA-G 66 ... Możesz napisać coś o uzbrojeniu swojej wędki? Masz piankę, czy gąbkę? Jakie przelotki? Edytowane 4 Listopada 2014 przez seemoore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi