kamildarbanski Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Witam Koledzy Wędkarze...... Sprawa ma sie nastepujaco bardzo mi potrzeba sprawdzonej porady odnosnie Główek jigowych... A mianowicie potrzeba czegos mocnego i ostrego ale najwazniejsze dla mnie jest to aby mialy POWIEKSZONY łuk kolankowy niz standardowe haki... potrzeba mi rozmiary 3/0-4/0-5/0 prosze o jakies podpowiedzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Powiększone kolano to "Mustad- Big game" a tak ogólnie to hayabusa ma bardzo dobre główki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Zobacz sobie haki, Provocator. Ja używam i jestem zadowolony, nie słyszałem też żeby ktoś na nie narzekał. Na pewno do rozmiaru 4/0 jest wersja z poszerzonym łukiem czy wyżej to nie wiem. Haki mają dosyć gruby drut wiem że niektórym to przeszkadza, mi nie. Wcześniej używałem Mustadów ale od kiedy spróbowałem tych to już innych nie chce, dla mnie są wystarczające. Do tej pory nie udało mi się żadnego rozgiąć na zaczepie co przy mustadach i gamakach się zdarzało. No i cenowo wypadają lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 (edytowane) Do tej pory nie udało mi się żadnego rozgiąć na zaczepie co przy mustadach i gamakach się zdarzało. No i cenowo wypadają lepiej.Wychodzi na to że na każdym poważniejszym zaczepie traciłeś przynętę Jedni wolą żeby hak się odgiął i można odzyskać przynętę,a inni chcą, żeby hak się nie odginał i często tracą przynęty na poważniejszym zaczepie. Edytowane 1 Listopada 2014 przez mariuszwf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 (edytowane) No jeżeli nie udało się odstrzelić a zaczep okazał się mocniejszy od plecionki to tak właśnie było co kto woli wybór na rynku jest duży i każdy znajdzie coś dla siebie, pisałeś że szukasz mocnych haków, te moim zdaniem są warte spróbowanie, czy Ci podpasują to już inna sprawa Edytowane 1 Listopada 2014 przez MichałM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 a czy te haki provocator w kazdym rozmiarze maja szerszy luk kolanowy od standardowych?? czy te szersze maja jakies specjalne oznaczenie??i jak te haki wygladaja wzgledem ostrosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 (edytowane) http://provocator.com.pl/about/g-wki-jigowe/ Te o które mi chodziło są oznaczone jako "Jig Pike". Tam gdzie ja kupuje były chyba do rozmiaru 4/0 nie wiem czy są większe. Co do ostrości zastrzeżeń nie mam, jak trafisz w kamień to każdą stępisz. Najlepiej samemu spróbować. Mnie przekonuje do nich jeszcze jedna rzecz, napis na opakowaniu, kraj pochodzenia: Polska Edytowane 1 Listopada 2014 przez MichałM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 rozumiem a te jig pike co podales mi ten link to mozna je tam zamowic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Jeżeli jesteś z Warszawy to kupisz je na miejscu. Widziałem je w Ravenie, Garbusie, Bassie, Centrum Wędkarstwa, i właśnie w centrum są najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 a ile kolego placiles jesli mozna wiedziec w CW?? ja z legionowa jestem to sobie tam podjede do CW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Mam w ręku opakowanie 10g w rozmiarze 6/0, kosztowały 4,20 za 3 sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 a ten hak 6/0 to jesrte tez ten jig pike?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Nie to jest klasyczny hak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 a no okej rozumiem dobra zadzwonie w poniedzialek do CW i dopytam ich co i jak tam z tymi głowkiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Z Provacator'ami to jest tak na dwa razy. Tanie, solidne, ostre, ale często ułamuje się szpic grotu i zostaje nam nowa główka na złom. Wszystko zależy w jakich warunkach się łowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Główki na hakach Eagle Claw mają szerszy łuk kolankowa. Przynajmniej 4/0 i 5/0 na pewno. Mniejsze nie pamiętam a nie mam pod ręką. Ostre , wytrzymałe i tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 (edytowane) Poszukaj na forum w dziale sprzedam główek na hakach Matzuo - mają większy łuk kolannkowy niż standardowe główki i ostre haki. Edytowane 3 Listopada 2014 przez Okonhel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Eagle Claw, konkretnie tego typu :http://www.fishmania.sklep.pl/66-glowki-ec-platinium-blackŁuk kolankowy znacznie większy niż w Gamakatsu na przykład. Haki ostre i bardzo mocne.Matzuo też używam, z tym że to haki o małej wytrzymałości, co może być dużą zaletą ale w pewnych sytuacjach dyskwalifikuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Wychodzi na to że na każdym poważniejszym zaczepie traciłeś przynętę Jedni wolą żeby hak się odgiął i można odzyskać przynętę,a inni chcą, żeby hak się nie odginał i często tracą przynęty na poważniejszym zaczepie.Lepiej tracic na kazdym powazniejszym zaczepie przynete niz kazda powazniejsza rybe na glowkach, ktore sie rozginaja. Osobiscie polecam Eagle Claw Plationum Black. Mocne o dosyc szerokim luku kolankowym. Na tych hakach odlewa glowki kolega z forum. Mozesz sie do niego zglosic. Dodatkowo bardzo dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Także haki Musaga mają trochę szerszy łuk kolankowy... mocne i nie grube, co ja akurat preferuję, strat niestety sporo... :/ Z plusów, to opisana gramatura każdej główki... z minusów to z tego co zauważyłem ta sama gramatura Gamiaków ma ciut mniejszą główkę, stosowana jest pewnie jakaś mieszanka z ołowiem... co powoduje jej wzrost objętości. Odpowiada mi za to kolor tej mieszanki, matowy grafit, nie "świeci" tak, co dla niektórych dla odmiany może być negatywem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Może i ja coś dodam do tematu. Mocne haki mają główki Cupido. Eagle Claw też dają radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariank Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 tak te eagle claw od robertad ,model platinium blac super haki w naprawde super cenie mocne i bardzo ostre ogolnie daja rade,te 570 hv tez daja chociarz sa rozmiarowwo ciut mniejsze niz standardowy hak powiedzmy 4.0,natomiast matzuo ja osobiscie nie znam bardziej ostrych i chwytnych hakow gamakatsu ,owner sie chowa jesli chodzi o ostrosc ale przy ciezkim lowieniu srednio zdaja egzamin,jak liczy sie skutecznosc zaciecia i ryba nie wejdzie w zaden zaczep to matzuo jest bardzo ok,natomiast jesli trzeba zatrzymac pare kilo miesa uciekajacego w zawad to raczej na matzuo to sie nie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Sprawdź główki na hakach Sasame. Bardzo ostre i chyba szersze niż standard. Ja lubię na nie łowić. Są w Bassie i na Łukowskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi