Skocz do zawartości

Jezioro Asnen

witek

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega właśnie wrócił z Asnen w Szwecji. Przez 2 tygodnie złowił szczupaki 118, 112 (2 szt), kilka szt. pomiędzy 100-108 cm i kilkadziesiąt 70-80 cm. Największy trafił do gara. Grzbiecik do octu a brzuszek na patelnię.

:lol:

Wszystkie duże szczupaki połakomiły się na Salmo Perch PH8DR na plosie o głębokości 12 m. Fotek brak. Ale ja mu wierzę. B) Bo to był Gucio z Grodziska, którego zaraziłem tym jeziorem....

Wiesz co Witku, ja bym też się chętnie połakomił na dwie dorodne piersi <_< zdobyte zgodnie z zasadami dobrego wychowania, ale nie o tym jest wątek, więc...

A co do bycia adwokatem w cudzej sprawie, radzę uważać. Kiedyś zrobiłem tak, nawet na tym portalu - i okazało się że padłem na tym polu, więc uważaj - piszę to w dobrej wierze.

• 5 lat później...

W połowie września wybieramy się na około tydzień nad Asnen. Nie byliśmy tam wcześniej w związku z tym proszę o radę w jakie miejsce warto jechać konkretnie na szczupaki, okonie,  Jedziemy kamperem  Czy jest sens brać ponton czy lepiej wynająć łódkę na miejscu? W necie jest wiele sprzecznych opini na temat jeziora, Czy ktoś zna i może polecić miejsca raczej z dala od najpopularniejszych i reklamowanych w necie tzw. "rajów wędkarzy" :) , gdzie nie stracimy czasu i rzeczywiście coś złowimy ?

Cytat Macka Rogowieckiego (Eventur Fishing):

"Tak jak piszesz jest kilka wspaniałych łowisk, które zostały mocno nadwyrężone przez przyjezdnych wędkarzy (ale ni tylko Polaków). Dla przykładu Asnen czy Grankullavik..."

Jak macie kampera to brac ponton i w Szwecję, przynajmniej 300-400 km od portów promowych, mapa do ręki i szukac - może @krzysiek, @Harry, @Kirsu23  albo inny "survivalowiec" wam coś podpowie (przynajmniej o stronie logistycznej).

• 1 rok później...