witek Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Kolega właśnie wrócił z Asnen w Szwecji. Przez 2 tygodnie złowił szczupaki 118, 112 (2 szt), kilka szt. pomiędzy 100-108 cm i kilkadziesiąt 70-80 cm. Największy trafił do gara. Grzbiecik do octu a brzuszek na patelnię. Wszystkie duże szczupaki połakomiły się na Salmo Perch PH8DR na plosie o głębokości 12 m. Fotek brak. Ale ja mu wierzę. Bo to był Gucio z Grodziska, którego zaraziłem tym jeziorem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Chyba za duzo szczegolow kulinarnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 mam nadzieje że nie wielu ,,Guciów odwiedza tamto jezioro, bo w przeciwnym razie nie długo będziecie cieszyć się metrówkami++ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Wiecie co? Aaaaa..... nie chce mi się gadać....Ja też bym się połakomił na duuuuuużyyyy filet z duuuuużego szczupaka. Jeden. Złowiony zgodnie z zasadami i obowiązującym prawem. Gucio zabiera JEDNEGO (słownie: JEDNEGO) dużego szczupaka na 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Wiesz co Witku, ja bym też się chętnie połakomił na dwie dorodne piersi <_< zdobyte zgodnie z zasadami dobrego wychowania, ale nie o tym jest wątek, więc... A co do bycia adwokatem w cudzej sprawie, radzę uważać. Kiedyś zrobiłem tak, nawet na tym portalu - i okazało się że padłem na tym polu, więc uważaj - piszę to w dobrej wierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Ok, już nic nie mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 tutaj najlepiej być adwokatem samego siebie... Nic nie mam do tego że Pan Gucio wziął szczupaka ale mógł wziąć mniejszego a nie największego... zwłaszcza że tych mniejszych łowił kilkadziesiąt a 118 tylko jedną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Witek super wynik pogratulować umiejętności !Na temat octu itp. się nie wypowiem, bo już limit jadu na dzisiaj wyczerpałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Nie no ,przecież taki duży szczupak (nie dośc ,ze żal ) to napewno smakuje jak skarpeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Chwileczke.Na tamtejszym jeziorze obowiazuje zasada 1 metrówka na tydzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 zasada przestrzegana, zabrał tylko jedną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Byli w 4 osoby 2 tygodnie. Wszystkie szczupaki pow. 100 cm złowił Gucio. Przez 2 tygodnie zjedli JEDNEGO szczupaka na czterech. Reszta wróciła do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Pogratulować takiego wyniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromit Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zjedzenia jednego szczupaka w cztery osoby ? Pozdrawiam Gromit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 zastanawiam się czy takie stare szczupłe odbywają jeszcze tarło może ta ryba o ile to samica była już w okresie przekwitania nie znam się mięsko nie wiem czy smaczne z takiej staruszki ale...może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromit Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Ale rybki złowione bardzo ładne,gratulacje. Pozdrawiam Gromit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Jest już postęp bo Gucio kiedyś zabierał jak leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Wszystkie duże szczupaki połakomiły się na Salmo Perch PH8DR na plosie o głębokości 12 m. Przekopali je?? 12m to tam jedna rynna ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Właśnie na tej rynnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maga Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 W połowie września wybieramy się na około tydzień nad Asnen. Nie byliśmy tam wcześniej w związku z tym proszę o radę w jakie miejsce warto jechać konkretnie na szczupaki, okonie, Jedziemy kamperem Czy jest sens brać ponton czy lepiej wynająć łódkę na miejscu? W necie jest wiele sprzecznych opini na temat jeziora, Czy ktoś zna i może polecić miejsca raczej z dala od najpopularniejszych i reklamowanych w necie tzw. "rajów wędkarzy" , gdzie nie stracimy czasu i rzeczywiście coś złowimy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Cytat Macka Rogowieckiego (Eventur Fishing):"Tak jak piszesz jest kilka wspaniałych łowisk, które zostały mocno nadwyrężone przez przyjezdnych wędkarzy (ale ni tylko Polaków). Dla przykładu Asnen czy Grankullavik..."Jak macie kampera to brac ponton i w Szwecję, przynajmniej 300-400 km od portów promowych, mapa do ręki i szukac - może @krzysiek, @Harry, @Kirsu23 albo inny "survivalowiec" wam coś podpowie (przynajmniej o stronie logistycznej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 (edytowane) Bierz ponton I jedź dalej... A podciągnij w kierunku gór albo wybierz jezioro z konkretnym przepływem, to może będą i pstrągi Myślę że 6-8 godzin od Ystad i będzie co łowić. Edytowane 3 Września 2013 przez krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Asnnen jest wielkie i ktos kto potrafi sie odlalezc na wodzie znajdzie... sandacze na poczatek troll w zaleznosci od głebokosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maga Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Jeżeli nie Asnen które jezioro bardziej na północy polecilibyście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bullet Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Witam poszukuję map batymetrycznych tego akwenu.Wiem,że są dostępne na miejscu w Szwecji ale chciałbym przed wyjazdem rozplanować sobie pewne rzeczy by optymalnie wykorzystać każdy dzień.Z góry dziękuję za wszelką pomoc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi