Skocz do zawartości

Bass Pro Shop

klon

Rekomendowane odpowiedzi

Ok, nie tak szybko

Visę electron obsługują tylko niektóre serwisy i z tego co pamiętam basspro NIE, podobnie jak niektóre linie lotnicze.

Da się zapłacić w niektórych tanich liniach, jest akceptowana w Polsce, ale nie stwierdzałbym że na pewno, po prostu często nie ma takiej opcji i musisz mieć wypukłą, co z tego że inteligo oferuje możliwość płacenia ich kartą jak nie jest akceptowana przez sklepy?? Nie sądzę żeby na basspro które nie wysyła do Polski ktoś słyszał o karcie inteligo :wacko:

Dokładnie tak jak pisze standerus. Inny przykład to eKarta mBanku. Z definicji przeznaczona do płatności przez Internet. I co? Irish Ferries nie akceptuje jej i koniec. Dzwoniłem do mBanku nawet pytać czy eKarta jest widziana jak Visa Ekectron? Nie - jak zwykła Visa - usłyszałem w odpowiedzi :huh: No i co z tego skoro akurat Irish Ferries jej nie akceptował. Pozostało użyć zwykłej wypukłej kredytówki.

• 3 miesiące temu...

odgrzewam temat...

chciałem się zapytać czy BassPro lub Cabelas ma coś takiego jak u nas wysyłka za pobraniem (płatność przy odbiorze).. czytam warunki płatności i nie mogę tego znaleźć. Oczywiście do USA. Po prostu mam tam teraz kogoś kto może mi przywieźć trochę sprzętu.

odgrzewam temat...

chciałem się zapytać czy BassPro lub Cabelas ma coś takiego jak u nas wysyłka za pobraniem (płatność przy odbiorze).. czytam warunki płatności i nie mogę tego znaleźć. Oczywiście do USA. Po prostu mam tam teraz kogoś kto może mi przywieźć trochę sprzętu.

Dobra, sam sobie odpowiadam:)

Pisałem do BPS i do Cabelasa, zaskakująco szybka odpowiedź z jednego i drugiego sklepu.

Wysyłka za pobraniem (tzw. COD-Cash on delivery) jest NIE MOŻLIWA jakby ktoś pytał.

Yeah chyba nie ma takiej możliwości. Generalnie w US nie ma takiej konieczności bo chyba wszyscy mają kartę kredytową i nie ma z tym problemów, ewentualnie kiedyś widziałem sklep, który realizował postal order (ktoś musiał lecieć na pocztę i zrobić przelew).

Pozdrawiam

Remek

... jeżeli chcesz coś kupić indywidualnie to opłacalność jest znikoma...

Myślę jednak, że nawet zamawiając indywidualnie coś z USA opłacalność nadal jest i to nie mała. Interesowałem się sprowadzeniem st.croix avid, który kosztuje w polsce niespełna 1000zł a gdybym chciał sprowadzić ze stanów, ze wszystkimi kosztami wyszedłby około 300$ więc przy tym kursie dolara jest to niewiele ponad 600zł. Pozdrawiam.

• 1 rok później...

Witam

Mam do Was prośbę

Niebawem będe miał okazję robić osobiście zakupy w tym sklepie:

http://www.basspro.com/homepage.html?CMID=&cm_mmc=&c m_guid=&hvarAID=&hvarEID=&cm_ven=&cm_cat=&am p;cm_pla=&cm_ite=

Jeżeli możecie proszę w wolnej chwili zobaczyć co ciekawego można nabyć w tym sklepie w dziedzinie castingu i spiningu.Zdecydowanie lepiej znam się na muszkarstwie i z tym sobie poradzę :lol: .Ale może jest coś z dziedzin w/w na które powinienem zwrócić uwagę.Coś co jest tańsze niż w kraju,nie osiągalne lub poprostu przydatne.Chodzi o każdy rodzaj sprzetu,wędki,kołowrotki,multiki,przynęty i inne dodatki i drobiazgi.Interesuje mnie każda wiedza.Nie szukam okazji do handlu tylko towarów dla siebie

Bede wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam :mellow:

Wiktor

czy jest coś ciekawego

:o dobry tekst :o naprawdę niezłe :lol:

Basspro jest być może największym na świecie sklepem z ofertą sprzętu wędkarskiego. Remek, który był w Basspro twierdzi że od ilości sprzętu można zgłupieć i generalnie potrzeba kilku dni żeby przejrzeć oferte. Nie wiem jak wyobrażasz sobie odpowiedź na swoje pytanie w tej sytuacji :huh:

Może tak: jest wiecej, jest lepiej, jest taniej :mellow:

Hmmm ... w sumie Friko wszystko napisał. Byłem tam kilka razy i myślę, że widziałem 30% ekspozycji. W sumie wchodzisz do sklepu i ... kręcisz się jak na rondzie nie wiedząc, w którą stronę iść. Stoisko z przętami Rapali mogłoby przykryć niejeden dobrze wyposażony sklepik wędkarski w Polsce.

Oprócz sprzętu wędkarskiego jest tam niestworzona ilość gadżetów Outdoor i ... tutaj człowiek jeszcze bardziej zaczyna chorować :D

Polecam serdecznie. Niesamowity sklep.

Pozdrawiam

Remek

@Wiktor

A ja wiem co bym kupił tylko nie mam takiej możliwości.

Gdybyś na przykład kupował te gumy

http://www.basspro.com/webapp/wcs/stores/servlet/Product_101 51_-1_10001_29958_151004005_151000000_151004000_151-4-5?ordP rod=Y&CMID=TOP_selectitems#itemDetail

to ja bym się chętnie dopisał do zamówienia B)

PZDR

Zanderix

Witam

Dzięki za odpowiedzi.Może sprecyzuje.Byłem w Bass Pro Shop wielokrotnie podobnie jak i w Cabelas.Każda wizyta w tych sklepie to spory zawrót głowy.Generalnie mógłbym w nich mieszkać co zresztą przy każdej wizycie praktycznie robiłem.Jednak do tej pory jako zajadły muszkarz na sprzęt spiningowy patrzyłem z lekką pogardą a casting to już wogóle black magic :lol:

Jednak od mojej ostatniej wizyty w tym sklepie(kwiecień 2008) sporo się zmieniło.Spin znowu mnie zauroczył a casting.....hmmm chyba zaskoczył :lol: i również silnie uzależnił :lol: tak więc będe w BPS pod tym kontem po raz pierwszy.Wracając do tematu..chodzi mi o opinie typu @Zanderix(pozdrawiam B) ).Nie będe kupował ubrań bo tego mam dość a i pewnie tez za dużo(cięzko się opanować w tego typu sklepach).Chodzi mi o rzeczy typu....oglądasz i myslisz kurcze chciałbym to kupić ale nie ma tego w kraju a sprawadzić nie ma jak albo się nie opłaca.Chodzi o wędki,kołowrotki,multiki,przynęty,plecionki i inne drobiazgi produkowane np: tylko na Amerykański rynek itp.Jeżeli chodzi o sprawy muchowe to w jednej minucie mam kilka pomysłów na temat spin&cast niestety znam się słabo.

Mam nadzieje że w swietle tych wyjaśnień będzie łatwiej.

Z góry dziękuję

Pozdrawiam

Wiktor

witam!

miałem kilka kiji castingowych sygnowanych marką basspro - bardzo dobry sprzęt za b. rozsądne, czasem wręcz śmieszne pieniądze. do tej pory posiadam długi kij castingowy cabelas`a i bardzo go sobie chwalę. pomijając kije najtańsze w ich ofercie tzw. średnia półka w moim odczuciu jest bardzo dobra i szczerze ją polecam. chociaż należy zauważyć że większość ich produkcji klepana jest w chinach.

pozdrówka

Faktycznie kiji castngowych była tam moc a marka BassPro była bardzo tania.Chyba widziałem kije za około 20$ :lol:

Napewno zwrócę na to uwage.A co sądzicie o multikach BassPro? Kto dla nich je robi? A to że sa z chin jest dla mnie oczywiste :lol: generalnie jak coś jest made in USA to i tak często robią to chińczycy :D tylko że na terenie USA B)

Pozdrawiam

Wiktor