Skocz do zawartości

Bass Pro Shop

klon

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

Podepne się pod temat, mam pytanie odnośnie zakupu wędek w bass pro shop i transportu do Polski. Pod koniec marca wybieram się do Karoliny Północnej, akurat w miejscowości w której będę jest BPS. W planie mam drobne zakupy ???????? Na pewno wpadnie jakiś st croix, tylko zastanawiam się jak mogę z nim wrócić do Polski. Trzeba na wędkę dokupować extra bagaż? Jak leciałem z JPN to wędka leciała z bagażem jak parasolka i nie było problemów.

Edytowane przez Przemek.

Podepne się pod temat, mam pytanie odnośnie zakupu wędek w bass pro shop i transportu do Polski. Pod koniec marca wybieram się do Karoliny Północnej, akurat w miejscowości w której będę jest BPS. W planie mam drobne zakupy Na pewno wpadnie jakiś st croix, tylko zastanawiam się jak mogę z nim wrócić do Polski. Trzeba na wędkę dokupować extra bagaż? Jak leciałem z JPN to wędka leciała z bagażem jak parasolka i nie było problemów.

..indywidualnie- zależnie od linii lotniczych ..poszukaj w przepisach dokładnie tej linii z której korzystasz - onegdaj leciałem z wędkami ale w droga stronę , nic wtedy nie płaciłem (linie AA)

..jeszcze sobie przypomniałem - Lufthanza tez dawniej nie kasowała za kije raz tez leciałem z nimi z Frankfurtu (dwuskłady wtedy - krótka tuba)

Edytowane przez lexi
  • Like 1

Kolego podejrzewam ,że trzeba będzie dodatkową opłatę zrobić. Aktualnie praktycznie wszystkie linie lotnicze pobierają opłatę nawet za bagaż rejestrowany, ale trzeba dopytać. Sam w przyszłym tygodniu lecę za wielką wodę i się zastanawiam co sobie przytargać i jak, bo wiadomo z drobnymi rzeczami nie ma problemu , ale z wędką już może być. Rok temu opłaty dodatkowej za bagaż rejestrowany nie było a teraz jest ,tak więc coś się pozmieniało chyba.

W tym roku w lipcu leciałem ANA z japonii, wędka przywieziona w podręcznym bez problemu, przesiadałem się w Monachium na Lufthanze też nie było problemu. Ale wiadomo że Ameryka to Ameryka dlatego zapytałem bo może ktoś był i robił zakupy. Zadzwonie i się dowiem, tak będzie najprościej :)

Edytowane przez Przemek.

z mojego doswiadczenia do zalezy od urzedasa na jakiego trafisz na lotnisku. jak ci nie zalezy i nie myslisz liczyc na szczescie tylko chesz sprawe wziasc w swoje rece to zakup tube i nadaj jako dodatkowy bagaz i odbierzesz wszystko bezpiecznie tam gdzie narty i inne niestandardowe bagaze sie obiera na lotnisku docelowym

• 2 lata później...
  • 1 rok później...