piotrcarp Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Mam wlasnie model10400 a podpietego mam go do MHX mb 843-2. Co do pracy to przyjemna, miekka nie czuc przekladni , hamulec dziala prawidlowo bez zacinania sie i jest lepiej spasowany od reda. Przynety jakie ciaga to najczesciej kopyta 3'' i 4L na glowkach 10-20g i koguty 15-35g. Jak narazie daje rade i nie zaluje kasy wydanej na niego Zapomnialem dodac ze z wobkami tez daje spokojnie rade np Rapala Shad Rap 9cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Na targach Rybomania rozmawiałem z przedstawicielem Spro i powiedział .że firma kończy pordukcję kołowrotka grand arc.Nie potrafił wytłumaczyć dlaczego.Natomiast gold arc będzie produkowany nadal, bo to jest ich topowy model . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Na targach Rybomania rozmawiałem z przedstawicielem Spro i powiedział .że firma kończy pordukcję kołowrotka grand arc.Nie potrafił wytłumaczyć dlaczego.Natomiast gold arc będzie produkowany nadal, bo to jest ich topowy model . Dzięki za wiadomość, choć przyznaje, że pierwsze slysze. Może to jest właśnie argument, żeby jednak przychylić się do Golda. Mam wlasnie model10400 a podpietego mam go do MHX mb 843-2. Co do pracy to przyjemna, miekka nie czuc przekladni , hamulec dziala prawidlowo bez zacinania sie i jest lepiej spasowany od reda. Przynety jakie ciaga to najczesciej kopyta 3'' i 4L na glowkach 10-20g i koguty 15-35g. Jak narazie daje rade i nie zaluje kasy wydanej na niego Zapomnialem dodac ze z wobkami tez daje spokojnie rade np Rapala Shad Rap 9cm Dzięki za konkretną i rzetelną odp użytkownika Golda. Wielkie dzięki. Co do spasowania, to zgadzam się, niebo lepiej niż Red, a kręcenie to czyste masło. Powiedz mi jeszcze, jak z nawojem, plecionki, żyłki, jakie przeważnie grubości i jak to wygląda na szpuli. Czy mógłbyś wrzucić jakieś podglądowe zdjęcie szpuli z linką lub żyłką?? A jeśli chodzi o korbkę, kwestia luzów, nic się nie dzieje po tym czasie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Po prawej zyleczka Stroft 0,22 a po lewej PP 0,19 wczesniej mialem tez PP 0,15 i tez dobrze nawijal. Co do luzow to nie zauwazylem zeby sie jakos specjalnie powiekszyly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Według mnie nawój plecionki, bardzooo fajny i równy. Kwestia luzów, mówisz " nie zauwazylem zeby sie jakos specjalnie powiekszyly " czy tzn. że takowe w ogóle są??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Plecionke jak i zylka nawija dobrze i nie robia sie brody:) A co do tych luzow to tak dziwnie napisalem bo praktycznie ich nie ma tyle co luz roboczy. Do kasowania mu luzow to jeszcze daleko bo ma mniejsze niz niejedno nowe Shimano Mysle ze w tym przedziale cenowym jesli chodzi o nowe kolowrotki to chyba najlepsza propozycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Dzięki za tak wyczerpujące odp. To się nazywa rzetelna opinia.Chyba mnie przekonały Twoje słowa. Sam się też nim troche bawiłem, ale na sucho i bardzo mi się podobał. Grand Arca z racji braku opinii raczej juz nie biorę pod uwagę. Podoba mi się jeszcze jeden młynek, ale to juz inna firma i to nie miejsce na rozmowę o nim. Poki co temat zostaje otwarty, moze wypowie się ktoś jeszcze, a ja raczej i tak się przychylę chyba do Gold Arca. Sądze, ze bedzie to dobry wybór na ładnych kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoko Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 I jak kupiles tego golda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORKA Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Ja od siebie dodam, że ma świetny hamulec. Co do przyjemności z kręcenia to jest nieźle choć do takiego np twin powera 11 to mu dużo brakuje. No ale to inna półka więc się nie ma co dziwić. Tak wogóle to bardzo polecam za te pieniążki tem kołowrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 <...>DLATEGO NIE DZIWCIE SIE, ZE LUDZIE ZAKLADAJA NOWE I PODPOBNE TEMATY, BO PRZEZ WASZE PSEUDO ROZMPOWY ODBIEGAJACE OD TTEMATÓW, NIE MOZNA CZESTO NIC NORMALNIE ODSZUKAC<...>no to ja na temat... co to za grafomańskie popisy?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 (edytowane) Przez ostatnie dwa dni testowałem GrandArc. Wahadłówki 15-20g , obrotówki long nr3 , woblery.Pracuje gładko , nic nie szumi i nie stuka.Nawój poprawny (choć reda jakby lepszy). Żyłka 0.30 Edytowane 24 Grudnia 2015 przez Mik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi