Friko Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Również u naszych zachodnich sąsiadów można zrobic zakupy. Sympatyczny człowiek Timo Keil: http://www.keil-rodbuilding.de/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Tak, tylko ze za wedke w Polsce zaplacimi u rodbuildera przykladowo 1000 PLN a w Niemczech 500 Euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielXR Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 No właśnie, a ceny komponentów takie same, a jak wielu twierdzi nawet niższe... Skąd wiec ta różnica? Ja też chciałbym w spokoju zrobić 2-3 dopieszczone kije tygodniowo i utrzymać z tego spokojnie firmę, niestety u nas się tak nie da a i wciąż od czasu do czasu słyszę głosy że i tak jest drogo u naszych rodbuilderów Dlatego warto wiedzieć ile kosztuje ręczna robota na zachód od Odry i dlaczego nigdy się nie spotkałem z próbą negocjacji cen przez moich klientów z zagranicy-oni doskonale wiedzą ile zapłaciliby za to samo u siebie na miejscu. Ale wątek nie o tym przecież: te same korki dystrybuuje u nas Łukasz Masiak chociażby, a Timo oferuje towary prawie wyłącznie American Tackle Company (nie mylić z naszym ATC ) Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 ceny sa zawsze dopasowane do rynku a nie do widzimisie klienteli ... rynek to klineci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Ja widzialem kilka wedek wykonanych w Niemczech i nie umywaja sie przy produkcjach z Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 ceny wahaly sie zawsze w granicach od *** do *** frankow szwajcarskich, natomiast w samej szwajcarii nie ma co zamawiac wedki bez *** frankow w portfelu ... A skolko to na złotówki?? Bo o ile każdy mniej-więcej orientuje się ile stoi euro czy dolar, to frank nie koniecznie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 A skolko to na złotówki?? Bo o ile każdy mniej-więcej orientuje się ile stoi euro czy dolar, to frank nie koniecznie....... frank niekoniecznie? no chyba że nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 ... ... frank to od jakiegoś czasu chyba najbardziej znana waluta Polskich kredytobiorców ...Ilu ich w kraju jest, każdy wie...Koniec OT... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Radzę sobie bez kredytów, wiec nie wiem jaka jest waluta wśród polskich kredytobiorców. Chociaż moja mama zajmuje się kredytami i jednak większość jej klientów pożycza złotówki Do tego to polskie forum i zwłaszcza moderator ( mimo, że zagraniczny ) powinien sobie zadać trudu i przeliczyć na złote Wolał bym wiedzieć ile złotówek kosztuje wędka a nie franków, hriwien czy kun chorwackich. Koniec OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 To niecale 3000,00 Zlotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Trzeba przyznać, że ceny za robociznę w Polsce są bardzo niskie. Z tego co wiem, to w USA rozmowa zaczyna się od 150 USD za samą robociznę w nierozbujanej wersji - podobnie jak w innych krajach wysoko rozwiniętych. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Trzeba przyznać, że ceny za robociznę w Polsce są bardzo niskie. Z tego co wiem, to w USA rozmowa zaczyna się od 150 USD za samą robociznę w nierozbujanej wersji - podobnie jak w innych krajach wysoko rozwiniętych. Pozdrawiam PawełA stopa życiowa taka sama. No nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Doskonale wiesz, że większość rzeczy jest u nas droższa - ot taki paradoks. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Niz gdzie? Zapraszam na emigracje... I tym komentarzem wrocmy do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Trzeba przyznać, że ceny za robociznę w Polsce są bardzo niskie. Z tego co wiem, to w USA rozmowa zaczyna się od 150 USD za samą robociznę w nierozbujanej wersji - podobnie jak w innych krajach wysoko rozwiniętych. Pozdrawiam Paweł Dawno już napisałem, że nasi rodzimi rodbuilderzy wolą przyciąć na blanku, komponetach niż zarobić na swojej ciężkiej pracy. No ale cóż, co to kraj to obyczaj. Może to i dobrze,że nie cenią swojej pracy tak jak ich zagraniczni koledzy bo wtedy wędki custom w Polsce kosztowały by tyle co samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 @Friko: Dokladnie ta ulotke znalazlem dzis w mojej poczcie... Ale na tym sie nie konczy: Polecic moge nastepujace strony:CMW oraz tackle24 -tu mozna kupic (czesto w dobrej cenie) praktycznie wszystkie komponenty potrzebne do budowy oraz gotowe wyroby.Gotowe wedki oferuja m.inn. tu: Unikate - Ceny zaczynaja sie kolo 350 €... Choc z tego co widzialem na tych stronach kije malo innowacyjne, malo podniecajace... porownujac z dzielami rodu znajomych nam ogolnie pracowni z Polski... Pozdrawiam --Yacar?-- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Nie rozumiem, po co mamy kupowac u Niemcow wedki, skoro mamy tak piekna scene rodbuildingowa. Wystarczy sie przyjrzec stronie www.jerkbait.pl oraz relacji z ostatnich targow zeby to stwierdzic.Mam kolege w Niemczech, ktory zbudowal setki wedek dla wedkarzy w Niemczech i jest zachwycony polska robocizna! Stwierdzil ze sa u nas w kraju budowane przepiekne kije i ze Niemcy maja sie od kogo uczyc.(...)Tyle odemnie. Pozdrawiam z Niemiec Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Bardzo ciężko krajowy rodbuilding przebija się przez spauperyzowane gusta i upodobania . To jest zdecydowanie duży , dla niektórych zbyt duży krok naprzód , może nawet zbędna ekstrawagancja . Wyrażnie widać jak umysłowo jesteśmy skoszarowani masowym bezguściem . Jakby to nasza , wyjatkowo sparszywiała klasa polityczna sformatowała . Jak się ładnie i rocznicowo skleiło . Nie wątpię , że jest w kraju dużo więcej ludzi , którzy znają swoje potrzeby i radzą sobie pięknie sami . Tyle że bez rozgłosu . Ale i te setki genialnych kijów które wychodzą z pracowni , w ciemnny las nie idą . Korzyści są po obu stronach . I mniej miejsca dla medialnych homunculusów .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Kolejny news od Timo, tym razem cos dla fanów blanków made in germany katalog Sportex, viola: Sportexpreisliste.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 hehe @Friko to pewnie made in bardzo wschodnie Germany i to pare tysiecy km od berlina katalog spox ale jakie to blanki szybkie ,kluskowate? pełne szczytowe? tego nieczaję ceny w miarę. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 niestety, bliższych wiadomości nie jestem w stanie podać. Z moich znajomych tylko @pitt może coś więcej powiedzieć o sportexie. Wiem że te produkty mają swoich fanów, dlatego dzielę się informacją jaką otrzymałem od Timo Keila - może ktoś będzie chciał zamówić sobie, zwłaszcza że ceny zaczynają sie jak widzę w okolicach 45 EUR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 mnie szczegolnie zainteresowały te 2175242 Spin IM/HM 36T 240 35-50 2 50€175243 Spin IM/HM 36T 240 50-70 2 55€ mocne 4 cz kijki jak sadze po CW tylko niestety <_< potrzebne do gumy cięzkiej pod casta dla na stojacą wode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Pod tym linkiem więcej informacji: http://www.ockert.net/main/index.php?id=1159,0,0,1,0,0 Z tego co się orientuję Sportex to obecnie raczej marka wykupiona przez Holendrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TadekP Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Kolejny news od Timo, tym razem cos dla fanów blanków made in germany katalog Sportex, viola: SPORTEX made in germany to HISTORIA (od ladnych kilku lat).Na dzien dzisiejszy jest SPORTEX tylko stara marka prowadzona przez firme Ockert. Firma SPORTEX nie istnieje.Produkty pochodza z DALEKIEGO WSCHODU. (pisalem juz o tym) D-82178 Puchheim > to Bawaria (ponoc Niemcy(?), albo jednak Holandia?) CUTP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi