Skocz do zawartości

Karta na siłownię :)

mackot_88

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów po kiju.

Nadszedł czas, żeby wrócić na siłownię po złamaniu ręki:) Myślę , że ręka zdążyła się zregenerować i zrosnąć od maja...

Moje pytanko brzmi następująco:

Czy ktoś z Was ma możliwość ogarnięcia karty Benefit, OK System, Fit Flex. Fit Profit

Z góry dziękuję za odzew:)

Pozdrawiam,

Maciek.

logo-ok-system.png

logo-fit-flex.png

logo-fit-profit.png
logo-benefit-systems.png

Ja nie o karcie, ale w związku z tematem rządzony międzywędkarską empatią pragnę uczulić na powrót do treningów po kontuzjach. Nie wiem jaki profil trenningów masz na myśli, ale jeśli chodzi o wzmacnianie układu mięśniowego to z początku trzeba bardzo uważać. Nie tylko na odnowienie kontuzji i powikłania, ale także organizm odzyczajony od treningów może odmówić posłuszeństwa. Nie należy się ekscytować zdrowiem i pełnym zakresem ruchów od razu, bo to mylące, długie, długie rozgrzewki i ćwiczenie na małych obciążeniach chociaż 2 tygodnie i dobra dieta ew. suplementacja w kierunku wzmocnienia stawów, więzadeł. Jakiś suplement wapniowy, colagen, itp. jak najbardziej wskazane, to zaprocentuje.

Edytowane przez Tomek88

Ja nie o karcie, ale w związku z tematem rządzony międzywędkarską empatią pragnę uczulić na powrót do treningów po kontuzjach. Nie wiem jaki profil trenningów masz na myśli, ale jeśli chodzi o wzmacnianie układu mięśniowego to z początku trzeba bardzo uważać. Nie tylko na odnowienie kontuzji i powikłania, ale także organizm odzyczajony od treningów może odmówić posłuszeństwa. Nie należy się ekscytować zdrowiem i pełnym zakresem ruchów od razu, bo to mylące, długie, długie rozgrzewki i ćwiczenie na małych obciążeniach chociaż 2 tygodnie i dobra dieta ew. suplementacja w kierunku wzmocnienia stawów, więzadeł. Jakiś suplement wapniowy, colagen, itp. jak najbardziej wskazane, to zaprocentuje.

Decadurabolin dobry na stawy :D

Wiem Tomasz wiem...14 lat grałem zawodowo w koszykówkę, więc z kontuzjami miałem bardzo często do czynienia:) A mówią, że sport to zdrowie :) 

Dieta wysokobiałkowa jak najbardziej zachowywana prawie non stop, oczywiście małe obciążenia będą , bo zakwasy by mnie zabiły:) 

Ale dziękuję za dobre rady :) 

Co do siłowni oczywiście będzie wszystko tak, jak Bozia przykazała, pierwszy tydzień trening obwodowy na małych ciężarach, co by mięśnie się przyzwyczaiły...Później przez kolejny tydzień trening danej partii również małymi obciążeniami i dopiero po tym stopniowo w miarę możliwości coraz mocniej...nie napinam się na dźwiganie mega ciężarów, bo wiem, że i na mniejszych da się zrobić fajne mięśnie :)