Bezel Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Mniejsze czyli jakie ??Miałem kilka piątek ale na plycizny zapomnij, szybko osiągaja dno i szybko się urywają... te nowe hornety to chyba tylko trolling i na glębsze wody za to stare polecam bo wówczas byl wybór...mam teraz swojego ulubieńca starego, nie nurkuje głęboko, nie wali tak po kiju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Stare Hornety Gold sa u Toma Zenanki w Minnesocie www.salmofishing.com jak i wiele modeli ktore juz sie nie produkuje ...np Teno moj faworyt na pstragi wiele modeli jest tam jeszcze w pudeleczkach ...po staremu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Ostatnio trafiłem w sklepie horneta gold w rozmiarze 5cm.. kupiłem go trochę bez przekonania do puki nie pobiłem na niego dwa razy pod rząd rekordów szczupaka na pewnej niedużej rzeczce jak na tak niewielką rzeke nie myślałem że są tam jeszcze takie sztuki (oczywiscie były to sztuki duże jak na rzeke tej wielkości a nie metrówki ) od razu kupiłem jeszcze jedną sztukę tego horneta z tego co wiem został jeszcze jeden.. a gdzie? w galerii mokotów w wędkarskim;p dziwne ale mieli właśnie je w starych pogniecionych pudełkach gdzieś daleko w kącie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Ciekawa oferta, o ktorej mowilo sie juz od jakiegos czasu.W koncu sa. Z tego co widze to te duze nowe Execturory w wersji DR jeszcze sie nie pojawily ? A moze to tylko taki skrot myslowy na fotkach... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kjan Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Witam, nowe Executory 9 i 12 cm są tylko w wersji SR, SDR-y w dalszym ciągu obecne w IEX5 i IEX7. DR za to dostępne (oprócz SR) w nowych małych (5 cm) Frisky, tak jak na fotce Dragona. Czyli tak samo jak w FR7. PzdrKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Witam Dzieki za wyjasnienie.Takze w moim przypadku jeszcze musze poczekac, na te z dluzszym sterem. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukexio Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 wlasnie dzis bylem w sklepie wedkarskie wlasnie nie ma ten kolor model SLIDER HGS i HSH mozna ktos wie gdzie mozna je kupic?? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Fishing-Mart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonton Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Kiedys były takie hornety złote niewiem tylko czy aby nie dla nielicznych bo to lata 90 te. ale miałem kilka.Klenie i pstragi wariowały na jego widok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Wysyp złotek http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2366535 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Executor 12Sr spokojnie schodzi z ręki do 3 metrów. Bardzo fajna przynęta i powinna być bardzo skuteczna na jesiennych stokach. Jest też jeszcze jedna nowa zabawka, nie wymieniona w tym wątku. Każdy kto jerkuje będzie zachwycony. 17 cm glider. Szwedzkie szczupaki pochłaniały go w dowolnych ilościach. Pracuje około 0,5 metra pod powierzchnią wody, więc niemal każde branie jest niesamowicie widowiskowe. Trochę waży, więc cały dzień łowienia to zabawa dla prawdziwych twardzieli i mocnego sprzętu... tyle że zwyczajnie warto się przemęczyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Executor 12Sr spokojnie schodzi z ręki do 3 metrów. Bardzo fajna przynęta i powinna być bardzo skuteczna na jesiennych stokach. Jest też jeszcze jedna nowa zabawka, nie wymieniona w tym wątku. Każdy kto jerkuje będzie zachwycony. 17 cm glider. Szwedzkie szczupaki pochłaniały go w dowolnych ilościach. Pracuje około 0,5 metra pod powierzchnią wody, więc niemal każde branie jest niesamowicie widowiskowe. Trochę waży, więc cały dzień łowienia to zabawa dla prawdziwych twardzieli i mocnego sprzętu... tyle że zwyczajnie warto się przemęczyć! Jak ten glider się nazywa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Executor 12Sr spokojnie schodzi z ręki do 3 metrów. Bardzo fajna przynęta i powinna być bardzo skuteczna na jesiennych stokach. Jest też jeszcze jedna nowa zabawka, nie wymieniona w tym wątku. Każdy kto jerkuje będzie zachwycony. 17 cm glider. Szwedzkie szczupaki pochłaniały go w dowolnych ilościach. Pracuje około 0,5 metra pod powierzchnią wody, więc niemal każde branie jest niesamowicie widowiskowe. Trochę waży, więc cały dzień łowienia to zabawa dla prawdziwych twardzieli i mocnego sprzętu... tyle że zwyczajnie warto się przemęczyć! Jak ten glider się nazywa ? I jaką ma masę? Mam nadzieję, że nie będę musiał kupować mocniejszej wędki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kjan Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 To Salmo Sweeper SE17, waga 97g, kotwice 4/0. PozdrawiamKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Ma ktoś jakieś foto tego cuda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flls Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Ma ktoś jakieś foto tego cuda? To chyba to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=8930& ;amp ;amp ;amp ;prevloaded=1&&start=0juz o nim pisalismy jakis czas temu ... z tym pochlanianiem sweepera przez szwedzkie szczupaki, to moze proponuje troche nizsze tempo euforii bedac na tej samej lodzi z kolega, ktory mial tych wabikow 5 albo 6 nie stwierdzilismy zadnego pochlaniania ani innej szczupaczej orgii ... wabik jak wabik, nie mniej nie wiecejco ciekawe, kazdy ze sweeperow pracowal inaczej i kazdy tona w innym tempie, jakby nie patrzec slider byl znacznie lowniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Oj Piotrze... drażliwy się ostatnimi czasy zrobiłeś. <_< Różne warunki, różne sytuacje, a i pewnie czas przebywania w wodzie różny. My złowiliśmy najwięcej ryb właśnie na tą przynętę, a czy na podstawie tego da się formułować jakąś teorię - wątpię. Mogę tylko mówić o własnych odczuciach. W moim pudełku zadomowił się na dobre. Obok Slidka, Jacka teraz dołączył Sweeper. YO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Baloo nie dziw się Pitowi bo z takimi akcjami nakręcającymi otoczkę wokół nowych przynęt Salmo mieliśmy już styczność wiele razy. Jak produkt będzie skuteczny obroni się sam. Wyjadacze na to się nie złapią, ale szkoda młodych kórym się robi pranie mózgu.pozdrawiamW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Baloo nie dziw się Pitowi bo z takimi akcjami nakręcającymi otoczkę wokół nowych przynęt Salmo mieliśmy już styczność wiele razy. Jak produkt będzie skuteczny obroni się sam. Wyjadacze na to się nie złapią, ale szkoda młodych kórym się robi pranie mózgu.pozdrawiamW O, dobrze napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Jak chcecie. Warto też młodym coś czasem podpowiedzieć. Nie brakuje osób, które w żyicu nie miały ryby na slidera i nie rozumieją fascynacji tą przynętą. Z drugiej strony jest cała rzesza wędkarzy na całym świecie, nie wyobrażających sobie dziś polowania na szczupaka bez tej przynęty. W tym przypadku zwyczajnie polecam nowość, które wedle mego uznania ma wszelkie zadatki aby stać się równie kultową przynętą co jack czy slider. Oczywiście ciężko będzie powtórzyućsukces slidera, bo nie każdą przynętę wystarczy wrzucić do wody i jakbyś jej nie poprowadził to w zasadzie bęzie dobrze. Sweeper wymaga trochę zaangażowania i wysiłku (choćby z powodu wagi) ale jego potencjał jest duży. Ktoś może czekać dwa sezony aż jego skuteczność zostanie potwierdzona przez łowców, a któś może spróbuje i sam się przekona. Tu moja sympatia do naszej rodzimej firmy nie ma nic do rzeczy. Natomiast warto też przypomnieć starą prawdę. Jeśli bierze się nowy wabik wrzuci się go do wody parę razy a przez resztę dnia łowi się sprawdzonym kilerem, to ciężko aby proporcje łowionych ryb były inne. Dlatego jeszcze raz napiszę, pomijając upodobania itp. Praca sweepera jest bardzo atrakcyjna i podczas naszej wyprawy okazał się bardzo skuteczna. Kropka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 W tym przypadku zwyczajnie polecam nowość, które wedle mego uznania ma wszelkie zadatki aby stać się równie kultową przynętą co jack czy slider. To zadna nowosc, to dociazona wariacja n/t subwalka Rapali. Porownanie ze sliderem to przesada. Slider byl stosunkowo nowatorski i jest niemalze kopiowany przez innych producentow vide Drunk Dorado. A tutaj Salmo nasladuje Rapale. Ale jesli lowi i bedzie tanszy od subwalka to dobrze. Jest przewidziany kolor hot pike? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Jerk napewno podbije podelka w wielu krajach swiata ,napewno wielu juz na niego polowilo .Przykladem jest Baloo, byl ,lowil i polowil .Napewno trzeba dac troche czasu zanim po necie rozwije sie legeda o nowej przynecie z pewnoscia i o czym jestem przekonany skutecznej .I tak jak to tez bywa z nowinkami zawsze beda porownywane do innych juz istniejacych i i tych ?dawno wycofanych .Wielu producentow mialo juz w swoich szeregach podobne przynenty ,chociaz ciezko mi to porownac z rapala .Rapala kojarzy mi sie tylko z Dt i raczkiem . http://www.muskytackleonline.com/acatalog/Jerkbaits_-_Bikini _Bait_to_Muskie_Mojo.html http://www.youtube.com/watch?v=V5Fe7KoKDWQ http://www.fishmania.se/nyheter.asp?artikel_id=71 Lowilem ostatnio z takim jednym milym osobnikiem co czesal na szwedzkie i amerykanskie wynalazki recznie robione w Lundgrensie kupione .Trzy razy drozsze niepotwierdzaja swoje skutecznosci przy trzy razy tanszych .Ciesza oko wlsciciela w oswietlonej gablocie obok cygara . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Lowilem ostatnio z takim jednym milym osobnikiem co czesal na szwedzkie i amerykanskie wynalazki recznie robione w Lundgrensie kupione .Trzy razy drozsze niepotwierdzaja swoje skutecznosci przy trzy razy tanszych .Ciesza oko wlsciciela w oswietlonej gablocie obok cygara.@rafalty sie z kolegi nie nasmiewaj, bo on jest afficionado ... a to juz jest nieuleczalne stadium lepiej napisz jak tam film '33'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 a ja bym wolal SR-a w dowolnym kolorze ... albo roacha w kolorze ... tez dowolnym ... i stalo sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi