Skocz do zawartości

Nowości Salmo

adasio

Rekomendowane odpowiedzi

Mniejsze czyli jakie ??

Miałem kilka piątek ale na plycizny zapomnij, szybko osiągaja dno i szybko się urywają... te nowe hornety to chyba tylko trolling i na glębsze wody za to stare polecam bo wówczas byl wybór...mam teraz swojego ulubieńca starego, nie nurkuje głęboko, nie wali tak po kiju :D

Ostatnio trafiłem w sklepie horneta gold w rozmiarze 5cm.. kupiłem go trochę bez przekonania do puki nie pobiłem na niego dwa razy pod rząd rekordów szczupaka na pewnej niedużej rzeczce jak na tak niewielką rzeke nie myślałem że są tam jeszcze takie sztuki (oczywiscie były to sztuki duże jak na rzeke tej wielkości a nie metrówki ) od razu kupiłem jeszcze jedną sztukę tego horneta z tego co wiem został jeszcze jeden.. a gdzie? w galerii mokotów w wędkarskim;p dziwne ale mieli właśnie je w starych pogniecionych pudełkach gdzieś daleko w kącie

Executor 12Sr spokojnie schodzi z ręki do 3 metrów. Bardzo fajna przynęta i powinna być bardzo skuteczna na jesiennych stokach.

Jest też jeszcze jedna nowa zabawka, nie wymieniona w tym wątku. Każdy kto jerkuje będzie zachwycony. 17 cm glider. Szwedzkie szczupaki pochłaniały go w dowolnych ilościach. Pracuje około 0,5 metra pod powierzchnią wody, więc niemal każde branie jest niesamowicie widowiskowe. Trochę waży, więc cały dzień łowienia to zabawa dla prawdziwych twardzieli i mocnego sprzętu... tyle że zwyczajnie warto się przemęczyć!

Executor 12Sr spokojnie schodzi z ręki do 3 metrów. Bardzo fajna przynęta i powinna być bardzo skuteczna na jesiennych stokach.

Jest też jeszcze jedna nowa zabawka, nie wymieniona w tym wątku. Każdy kto jerkuje będzie zachwycony. 17 cm glider. Szwedzkie szczupaki pochłaniały go w dowolnych ilościach. Pracuje około 0,5 metra pod powierzchnią wody, więc niemal każde branie jest niesamowicie widowiskowe. Trochę waży, więc cały dzień łowienia to zabawa dla prawdziwych twardzieli i mocnego sprzętu... tyle że zwyczajnie warto się przemęczyć!

Jak ten glider się nazywa ?

Jak ten glider się nazywa ?

I jaką ma masę? Mam nadzieję, że nie będę musiał kupować mocniejszej wędki

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=8930&amp ;amp ;amp ;amp ;prevloaded=1&&start=0

juz o nim pisalismy jakis czas temu ... z tym pochlanianiem sweepera przez szwedzkie szczupaki, to moze proponuje troche nizsze tempo euforii

bedac na tej samej lodzi z kolega, ktory mial tych wabikow 5 albo 6 nie stwierdzilismy zadnego pochlaniania ani innej szczupaczej orgii ... wabik jak wabik, nie mniej nie wiecej

co ciekawe, kazdy ze sweeperow pracowal inaczej i kazdy tona w innym tempie, jakby nie patrzec slider byl znacznie lowniejszy

Oj Piotrze... drażliwy się ostatnimi czasy zrobiłeś. <_<

Różne warunki, różne sytuacje, a i pewnie czas przebywania w wodzie różny. My złowiliśmy najwięcej ryb właśnie na tą przynętę, a czy na podstawie tego da się formułować jakąś teorię - wątpię. Mogę tylko mówić o własnych odczuciach.

W moim pudełku zadomowił się na dobre. Obok Slidka, Jacka teraz dołączył Sweeper.

YO!

Baloo nie dziw się Pitowi bo z takimi akcjami nakręcającymi otoczkę wokół nowych przynęt Salmo mieliśmy już styczność wiele razy. Jak produkt będzie skuteczny obroni się sam. Wyjadacze na to się nie złapią, ale szkoda młodych kórym się robi pranie mózgu.

pozdrawiam

W :D

Baloo nie dziw się Pitowi bo z takimi akcjami nakręcającymi otoczkę wokół nowych przynęt Salmo mieliśmy już styczność wiele razy. Jak produkt będzie skuteczny obroni się sam. Wyjadacze na to się nie złapią, ale szkoda młodych kórym się robi pranie mózgu.

pozdrawiam

W :D

O, dobrze napisane :D

Jak chcecie. Warto też młodym coś czasem podpowiedzieć. Nie brakuje osób, które w żyicu nie miały ryby na slidera i nie rozumieją fascynacji tą przynętą. Z drugiej strony jest cała rzesza wędkarzy na całym świecie, nie wyobrażających sobie dziś polowania na szczupaka bez tej przynęty.

W tym przypadku zwyczajnie polecam nowość, które wedle mego uznania ma wszelkie zadatki aby stać się równie kultową przynętą co jack czy slider. Oczywiście ciężko będzie powtórzyućsukces slidera, bo nie każdą przynętę wystarczy wrzucić do wody i jakbyś jej nie poprowadził to w zasadzie bęzie dobrze.

Sweeper wymaga trochę zaangażowania i wysiłku (choćby z powodu wagi) ale jego potencjał jest duży.

Ktoś może czekać dwa sezony aż jego skuteczność zostanie potwierdzona przez łowców, a któś może spróbuje i sam się przekona. Tu moja sympatia do naszej rodzimej firmy nie ma nic do rzeczy.

Natomiast warto też przypomnieć starą prawdę. Jeśli bierze się nowy wabik wrzuci się go do wody parę razy a przez resztę dnia łowi się sprawdzonym kilerem, to ciężko aby proporcje łowionych ryb były inne.

Dlatego jeszcze raz napiszę, pomijając upodobania itp. Praca sweepera jest bardzo atrakcyjna i podczas naszej wyprawy okazał się bardzo skuteczna. Kropka.

W tym przypadku zwyczajnie polecam nowość, które wedle mego uznania ma wszelkie zadatki aby stać się równie kultową przynętą co jack czy slider.

To zadna nowosc, to dociazona wariacja n/t subwalka Rapali. Porownanie ze sliderem to przesada. Slider byl stosunkowo nowatorski i jest niemalze kopiowany przez innych producentow vide Drunk Dorado. A tutaj Salmo nasladuje Rapale. Ale jesli lowi i bedzie tanszy od subwalka to dobrze. Jest przewidziany kolor hot pike?

Jerk napewno podbije podelka w wielu krajach swiata ,napewno wielu juz na niego polowilo .Przykladem jest Baloo, byl ,lowil i polowil .Napewno trzeba dac troche czasu zanim po necie rozwije sie legeda o nowej przynecie z pewnoscia i o czym jestem przekonany skutecznej .I tak jak to tez bywa z nowinkami zawsze beda porownywane do innych juz istniejacych i i tych ?dawno wycofanych .

Wielu producentow mialo juz w swoich szeregach podobne przynenty ,chociaz ciezko mi to porownac z rapala .Rapala kojarzy mi sie tylko z Dt i raczkiem .

http://www.muskytackleonline.com/acatalog/Jerkbaits_-_Bikini _Bait_to_Muskie_Mojo.html

http://www.youtube.com/watch?v=V5Fe7KoKDWQ

http://www.fishmania.se/nyheter.asp?artikel_id=71

Lowilem ostatnio z takim jednym milym osobnikiem co czesal na szwedzkie i amerykanskie wynalazki recznie robione :mellow: w Lundgrensie kupione .Trzy razy drozsze niepotwierdzaja swoje skutecznosci przy trzy razy tanszych .

Ciesza oko wlsciciela w oswietlonej gablocie obok cygara .

Lowilem ostatnio z takim jednym milym osobnikiem co czesal na szwedzkie i amerykanskie wynalazki recznie robione :mellow: w Lundgrensie kupione .Trzy razy drozsze niepotwierdzaja swoje skutecznosci przy trzy razy tanszych .

Ciesza oko wlsciciela w oswietlonej gablocie obok cygara.

@rafal

ty sie z kolegi nie nasmiewaj, bo on jest afficionado ... a to juz jest nieuleczalne stadium lepiej napisz jak tam film '33'? ;) :lol:

• 3 tygodnie później...