Skocz do zawartości

Wędki podlodowe St. Croix

Kamil Z.

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...

Temat prawie już umarł, więc odświeżam czymś konkretnym ;)

Zima za oknem całkiem konkretna, więc mam nadzieję niebawem testy.

Padło na Premier Ice 36L. Zobaczymy ;)

Pozdrówka

Kamil

Hej

I jak?

Pytambo przymierzam sie do tego patyka :-)

pzdr

tomek

• 2 lata później...

Dzień dobry

Mam dylemat chciałbym kupic pierwsza wędkę podlodową, lecz nie do końca wiem w jakiej klasie UL, L,ML czy M. Chodzi mi o to aby była jak najbardziej „uniwersalna” czyli nadawała sie i pod blaszkę i pod mormyszke głębokość łowisk przeciętnie 2-8m okazjonalnie do 15m. Mam upatrzoną serie Mojo Bass Ice i jej chciałbym sie trzymać. Czy któryś z kolegów mógłby mi pomóc w wyborze??

Edytowane przez Krismuaythai

hej napisze Ci pare słow--ciężko  bedzie wszytsko pogadzic znaczy---mormyszka i blaszka

miałem modele l,ml,m

Ogólnie do blaszki,balansówki według mnie najlepszy jest model medium--wedeczka nieco sztywniejsza

jesli kierowałbym się tym ze ma byc też do mormyszki to ml----nic niżej--po pierwsze już l jest dość delikatny----łowiąc na mormyszke na takich głebokościach(pare meterów) lepiej kij ciut sztywniejszy niż za delikatny to raz---dwa delikatniejsze wersje czyli ul,l---bedą też według mnie znacznie gorsze do  błystki czy balansówki---poprostu są za miękkie

tak wiec jesli ma być uniwersał to ML

Pzdr

M

Edytowane przez martek

Dzień dobry

Mam dylemat chciałbym kupic pierwsza wędkę podlodową, lecz nie do końca wiem w jakiej klasie UL, L,ML czy M. Chodzi mi o to aby była jak najbardziej „uniwersalna” czyli nadawała sie i pod blaszkę i pod mormyszke głębokość łowisk przeciętnie 2-8m okazjonalnie do 15m. Mam upatrzoną serie Mojo Bass Ice i jej chciałbym sie trzymać. Czy któryś z kolegów mógłby mi pomóc  w wyborze??

Skontaktuj się z użytkownikiem bartas93, o ile pamięć mnie nie myli miał tego mojobasa

Mam model MIR24ML i bedzie on tylko pod blaszki ok 3-6gr pod mormyche lepiej sie spisze cos bez przelotki szczytowej z kiwokiem mam taki http://lowisko.net/2012,wedka-pod-kolowrotek-pro.html i jestem zadowolony. Jako uniwersal zamowilem jeszcze Beaver Dam Titanium Tip Stick Ice Rod ale ML ale na sucho jest mocniejszy od ML croixa i bedzie tylko pod blaszki ponad 6 gr.

Dzień dobry

Mam dylemat chciałbym kupic pierwsza wędkę podlodową, lecz nie do końca wiem w jakiej klasie UL, L,ML czy M. Chodzi mi o to aby była jak najbardziej „uniwersalna” czyli nadawała sie i pod blaszkę i pod mormyszke głębokość łowisk przeciętnie 2-8m okazjonalnie do 15m. Mam upatrzoną serie Mojo Bass Ice i jej chciałbym sie trzymać. Czy któryś z kolegów mógłby mi pomóc w wyborze??

Ja swoje wędki podlodowe zbudowałem Sam jest to proste I spisują się do dziś bardzo dobrze mogę zrobić fotkę jak wyglądają. Do mormyszek mam zrobione z drgajacej szczytowki ale takiej twardszej na szczytowce mam zamontowany kawałek blaszki na który zakladam kiwok szczytowka wklejona w kawalek rurki miedzianej wygieta w litere Z I wklejona w stara rekojesc wędki druga wklejona w zwykłą rure plastikowa I zamontowany uchwyt do kolowrotka Na blache sztywniejsza wędka I dłuższa niż do mormyszek tutaj prosta sprawa szczytowka twarda wklejona do uchwytu wedkarskiego ze starej wędki pozdrawiam.