Skocz do zawartości

Konkurs jerkbait.pl - Zdjęcie miesiąca czerwiec na jerkbait.pl

Rekomendowane odpowiedzi

P.S. takie rzeczy to tylko w ...RAW-ie???

Oczywiście.

nr3.Do nieba była oddzielna ekspozycja -2EV i łączenie w PS (całość10min).

nr4.Wołane z jednego RAWa ale w ekspozycjach chyba -1;0;+1,5EV w PSie 15min.

To wszystko w celu poprawnego naświetlenia jak zauważyłeś.Ostrość dała ogniskowa sigmy 10-20mm na 10mm.Filtry połówkowe to historia,polar był.

Panowie, przeginacie...

Wujek każe nam wybierać między Monią a Monią a Fish serwuje nam cios poniżej pasa tymi dwoma krajobrazami.

I weź tu człowieku bądź mądry na które z tych 4 zdjęć głosować <_<

Wydaje mi się że problemu być nie powinno :D

Co do zdjęć Fisha - nie mam pytań - po prostu porażają i nie ma dyskusji!!!

Natomiast trzeba pamiętać że tu mamy konkurs na zdjęcia miesiąca czerwiec i w tym wypadku nijak mi się te zdjęcia nie kojarzą z tematem.

Może i czerwiec, ale nie nasz, nie Polski i jak dla mnie do kalendarza J.pl nie pasują (oczywiście mówię o czerwcu i oczywiście to tylko moje zdanie).

Chyba większości z nas czerwiec nad wodą kojarzy się zupełnie inaczej ? Albo tylko ja taki jakiś swoiski jestem Embarassed

Pozdrawiam

Kuba

@Fish,

świetne zdjęcia!

Mi najbardziej podoba się zdjęcie nr 2 z łodzią na morzu.

To chyba jedno z fajniejszych zdjęć jakie widziałem, dotyczące tematu łowienia w Norwegii. Brawo.

Co do konkursu to mam identyczne zdanie, jak Kubson.

Zdjęcia Fish'a nijak nie pasują do czerwcowej strony kalendarza j.pl. Rozumiem, że to Norwegia i czerwiec, ale czerwiec kojarzy się z ciepłem, a nie zimnym oceanem...

W tym przypadku zagłosuję na inne zdjęcie, które jednoznacznie przypomina mi czerwcowe klimaty. To tylko moja opinia

Mam podobne zdanie jak przedmówcy.Wstawiłem te zdjęcia tylko po to aby podnieść poziom konkursu i pokazać trochę możliwości które daje współczesna fotografia.W Polsce nie miałem okazji na dobre zdjęcie.O rozsadek głosujących się nie boję bo jakieś kamienie i pstryki z Norwegi nie mają szans z pewnymi dwoma fotami pokazanymi wcześniej :D .

Janek jak zwykle stosuje ciosy poniżej pasa - wiadomo które fotki najbardziej przyciągają uwagę. Dopiero za drugim razem zauważyłem, że jest na nich też boleń :lol:

@Fish kapitalne fotki. Mimo, że nie ciągnie mnie do morskiego łowienia, to muszę kiedyś poczuć ten klimat ...

Sebek, fajna czerwcowa fotka. Sandacz fajnie przypozował. Tobie mina trochę nie wyszła, ale klimat tego miesiąca jak najbardziej pokazany

Znowu piękne zdjęcia w tym miesiącu ! rognis, fish ... mega super ale, no właśnie jest jedno ale :mellow: Ja już wiem na kogo będę głosował, w zasadzie to mógłbym mieć cały taki kalendarz, tylko rybki by się zmieniały z miesiącem Naprawdę nie da się głosować na inne zdjęcie, tylko się zastanawiam na które hm - wybiorę te na którym lepiej się prezentuje boleń

• 4 tygodnie później...