platynowłosy Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Witam Panowie.Jeżeli się powtarzam, to proszę wskażcie właściwe posty.Mój problem polega na tym, że mam gumy ( wędkarskie )w opakowaniach fabrycznych, nieużywane od dłuższego czasu.Płyn konserwujący "skrystalizował się" i mam tzw kryształki cukru.Pytanie: Co wlać do opakowań, względnie w czym zanurzyć gumki, by nie stwardniały na amen.Zbieram informacje na ten temat na kilku forach.PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Tran wlej. Będziesz miał i nasączone i zapachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 (edytowane) Jesteś pewien, co do tej krystalizacji? Wielu producentów aplikuje do opakowań sól, jako czynnik smakowy, wydłużający branie. Kryształki były tam pierwotnie, czy pojawiły się niedawno? Z ciekawości, jak stare są to gumy? Mam w pudełkach, a więc mocno narażone na wysuszenie, gumy wędkarskie sprzed 4-5 lat i są elastyczne, jak nowe. Edytowane 5 Listopada 2014 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Możesz napisać co to za gumy ? Ja kupiłem takie illexy ale one już miały takie kryształy...podobno sól,nie są twarde tylko mega miękkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Panowie Kilka lat temu kupiłem w Decathlonie kilka paczek gum YUM Glass Shad, Wszystkie były miękkie i elastyczne. Przez opakowanie ślizgały się w palcachI teraz, w 3 paczkach mam cukier, i są zdecydowanie twardsze od gum tej samej firmy, kupionych w tym samym miejscu, gdzie tegoż cukru nie ma. PozzdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 (edytowane) A może jakieś zdjęcie zapodasz? jestem ciekawy jak to wygląda bo przyznam szczerze, że jeszcze nie spotkałem się z czymś takim. Edytowane 5 Listopada 2014 przez Pride Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Olej silikonowy miedzy innymi służy do konserwacji gumy, jest dobrym seperatorem do form Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Przypomniało mi się coś miałem podobną sytuację gumami ale była to sól. Gumy miały w środku rdzeń z solą .ńie pamiętam producenta wiem że made in USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Ja w pudełkach mam gumy które mają z 15 lat Jedyne miejsce gdzie kruszeją to przy białym ołowiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 (edytowane) Spray/olejek do konserwacji wibratorów jest bardzo dobry do konserwacji gum.Nawet wd40 się nadaje. Edytowane 5 Listopada 2014 przez makamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Tran?Nie bardzo. Przyjaciel chciał "zaskoczyć" ryby i wlał do kilku opakowań jesienią trochę tranu. Na wiosnę nawet zanurzanie we wrzątku nie pomagało - stwardniały na kamień. Do tego pękały przy nabijaniu na haczyk. Nie nadawały się do niczego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Nie używałem tego , ale przymierzam sie do odlewania gumek i coś takiego istnieje do konserwacji . To i może do reanimacji będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Spray/olejek do konserwacji wibratorów jest bardzo dobry do konserwacji gum.Nawet wd40 się nadaje.No i może smakowe się kupi [emoji13] Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi