Skocz do zawartości

Zestaw castingowy pod okonie

fasolus

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chcialen tego pisac - każdy wierzy w to co chce - ale jest roznica - sakura to europejczyk do wszystkiego, kije jdm jakie mam sa bardziej wyspecjalizowane choc nie drogie ale daja mi poczucie komfortu psychicznego ze lowie zgranyn zestawem. Przyklad z dzis - nowy kij spin jdm na sea bassy - mimo ze opsiany jako all day rod ( uniwersal ), to zaprojektowany do oddawaniu dalekich rzutow - zakladam czarnego konia illex allrounder 100f - zaden kij nie potrafil mi go naladowac aby zadzialal system rzutowy ( wobek koziolkow i rzuty były krotkie ) - dzis sie pozmienialo i wobek o dziwo lata jak z procy...

Moze to przypadek, moze to jdm...

Pozyjemy zobaczymy

Edytowane przez meme174

No nic nie mozna napisać :D Niech i tak bedzie :innocent:

A mówiłem że nie chciałem tego mówic :D Kij jak kij zaprojektowany po cos i jak na dziś działał ok - wicej nie potrzeba :D A z tymi boleniami masz racje .... może znajde jakies rodbuldera który przerobi napi na aspius hanter .... bedą brały jak głupie :D

a wracając do Sakury, to jak Ruskie łowią czymś z zapamiętaniem, to zazwyczaj jest OK :)

Michał, a może to po prostu kij zaprojektowany na Sea Bassy ... ?  = odległość rzutu jest najważniejsza :)

No o to mi chodziło .... :D

Tylko zlosliwcy dookola wiec sie zgubilem  :ph34r:

:good: :good:

Edytowane przez meme174

Zachęcam do przeczytania tego artykułu, ponieważ to on zachęcił mnie do pochylenia się nad castingiem.

http://castmania.jimdo.com/artyku%C5%82y/techniki-sekrety-%C5%82owienia/wiosenne-%C5%82owienie-okoni-na-koguty/

Może ten artykuł rozjaśni wam o co mi chodzi i do czego chcę stosować ten zestaw. Autor piszę, że używa ,,Z moich ulubionych niebieskich strzał do łowienia okoni rewelacyjnie nadaje się Legend Turnament firmy St. Croix DROP SHOT , spasowany z multiplikatorem Daiwa STEEZ 103 pozwala mi na pełen komfort łowienia oraz dalekie rzuty.''

Ja szukam odpowiednika tego zestawu tylko tańszego

ja chcialbym jeździć Autem o parametrach / osiągach VEYRONA, ale najlepiej zeby nie szkotowalo wiecej niż CORSA :)

California-Bugatti-Veyron.jpg

• Like 7

• 2 tygodnie później...
  • 2 lata później...

Jako nowego nurtuje  mnie również  ten temat ,  sprawa kija i multika rozwiązana .Plecionka  fi  przekrój  moc kg. Rozważam pomiędzy  PP a .STREN SONIC BRAID LO-VIS a  MUSTAD WISCH . Mając na uwadze dalekie rzuty i w miarę  moc ,  myślałem  o  0,12 mm  ze  wskazaniem  na  MUSTAD , wdzięczny  będę  za pomoc

• Like 1

Jako nowego nurtuje  mnie również  ten temat ,  sprawa kija i multika rozwiązana .Plecionka  fi  przekrój  moc kg. Rozważam pomiędzy  PP a .STREN SONIC BRAID LO-VIS a  MUSTAD WISCH . Mając na uwadze dalekie rzuty i w miarę  moc ,  myślałem  o  0,12 mm  ze  wskazaniem  na  MUSTAD , wdzięczny  będę  za pomoc

Jako nowego nurtuje  mnie również  ten temat ,  sprawa kija i multika rozwiązana .

Można wiedzieć jaki zestaw skompletowałeś na okonia?

Upsss. to jednak zestaw na Sandacza Cię nurtuje a nie na Okonia ;)   Nie było pytania :)

Plecionka czy 0,18 czy 0,12 przy tej gramaturze nie podwoi Ci długości rzutów, w castingu grubość linki nie ma już takiego znaczenia jak w spinie ;)

Edytowane przez maniek1972
  • Like 2

przepraszam ,powinienem  zacząć od  tego , zestaw  na  sandacza kij cormoran k-ton  213  10-38g.  multek Daiwa Tatula 100h  207g przynęty 15-40g. próbowałem Stren 0,18 z  obciążeniem 25g. zbyt  krótkie  rzuty , z tąd  pomysł 0,12

przy przynętach średnio 25 gram krótkie rzuty to nie problem plecionki....

• Like 2