bazyloss Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 (edytowane) ta, a mikado Inazuma, to polski JDM , a dokładnie PDM Edytowane 6 Listopada 2014 przez bazyloss 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 sakura bedzie, z definicji, dobra pod koguta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PETEREK Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Proszę was, nie zamykajcie tego tematu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 ta, a mikado Inazuma, to polski JDM , a dokładnie PDMKamil a Ty tego nie wiedziales ? Chodzi mi o sam design - sakura goni za wzornictwem japanskim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Sakura niczym JDM TakaSama chociaż MałaToKasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 (edytowane) Nie chcialen tego pisac - każdy wierzy w to co chce - ale jest roznica - sakura to europejczyk do wszystkiego, kije jdm jakie mam sa bardziej wyspecjalizowane choc nie drogie ale daja mi poczucie komfortu psychicznego ze lowie zgranyn zestawem. Przyklad z dzis - nowy kij spin jdm na sea bassy - mimo ze opsiany jako all day rod ( uniwersal ), to zaprojektowany do oddawaniu dalekich rzutow - zakladam czarnego konia illex allrounder 100f - zaden kij nie potrafil mi go naladowac aby zadzialal system rzutowy ( wobek koziolkow i rzuty były krotkie ) - dzis sie pozmienialo i wobek o dziwo lata jak z procy...Moze to przypadek, moze to jdm...Pozyjemy zobaczymy Edytowane 6 Listopada 2014 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 ..."Przyklad z dzis - nowy kij spin jdm na sea bassy"... zobaczysz Michał, jak ten kij zorientuje się , że u nas nie ma sea bassów i go robisz w bambuko to przestanie się ładować a woblery będą latały do tyłu, prosto w Polskie krzaczory 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 all day rod szczesciarzu, gdyby opisali monday-friday rod to musialbys dokupic cos na weekendy 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Ojejej strach się odezwać Solidaryzuje się z Tobą Michał za tego phenixa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 No nic nie mozna napisać Niech i tak bedzie A mówiłem że nie chciałem tego mówic Kij jak kij zaprojektowany po cos i jak na dziś działał ok - wicej nie potrzeba A z tymi boleniami masz racje .... może znajde jakies rodbuldera który przerobi napi na aspius hanter .... bedą brały jak głupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 (edytowane) a wracając do Sakury, to jak Ruskie łowią czymś z zapamiętaniem, to zazwyczaj jest OK Michał, a może to po prostu kij zaprojektowany na Sea Bassy ... ? = odległość rzutu jest najważniejsza Edytowane 6 Listopada 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 (edytowane) a wracając do Sakury, to jak Ruskie łowią czymś z zapamiętaniem, to zazwyczaj jest OK Michał, a może to po prostu kij zaprojektowany na Sea Bassy ... ? = odległość rzutu jest najważniejsza No o to mi chodziło .... Tylko zlosliwcy dookola wiec sie zgubilem Edytowane 6 Listopada 2014 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Zachęcam do przeczytania tego artykułu, ponieważ to on zachęcił mnie do pochylenia się nad castingiem.http://castmania.jimdo.com/artyku%C5%82y/techniki-sekrety-%C5%82owienia/wiosenne-%C5%82owienie-okoni-na-koguty/Może ten artykuł rozjaśni wam o co mi chodzi i do czego chcę stosować ten zestaw. Autor piszę, że używa ,,Z moich ulubionych niebieskich strzał do łowienia okoni rewelacyjnie nadaje się Legend Turnament firmy St. Croix DROP SHOT , spasowany z multiplikatorem Daiwa STEEZ 103 pozwala mi na pełen komfort łowienia oraz dalekie rzuty.'' Ja szukam odpowiednika tego zestawu tylko tańszego ja chcialbym jeździć Autem o parametrach / osiągach VEYRONA, ale najlepiej zeby nie szkotowalo wiecej niż CORSA 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Uturbione 2.0 opla i skrzynia ze szperą na R888 w budzie Corsy A robi robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 I bierze to Bugatti??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Cholera wie ale stosunek mocy do masy podobny. Poza tym vejron startuje z 4 łapek i ma co dokleić do asfaltu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hwost Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Jako nowego nurtuje mnie również ten temat , sprawa kija i multika rozwiązana .Plecionka fi przekrój moc kg. Rozważam pomiędzy PP a .STREN SONIC BRAID LO-VIS a MUSTAD WISCH . Mając na uwadze dalekie rzuty i w miarę moc , myślałem o 0,12 mm ze wskazaniem na MUSTAD , wdzięczny będę za pomoc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hwost Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Jako nowego nurtuje mnie również ten temat , sprawa kija i multika rozwiązana .Plecionka fi przekrój moc kg. Rozważam pomiędzy PP a .STREN SONIC BRAID LO-VIS a MUSTAD WISCH . Mając na uwadze dalekie rzuty i w miarę moc , myślałem o 0,12 mm ze wskazaniem na MUSTAD , wdzięczny będę za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Weź żyłkę , bo UL w castingu poniżej 3 gramów to duże wyzwanie i metry straconej plecionki. Później proponuję YGK PE 0,2-0,4 lub Dragon Jiggin Braid,Momoi Oshikage 0,04-0,06 mm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 daiwa j-braid. niestety numeracja dopiero od 0,6 ale za to relatywnie tania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hwost Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 przepraszam ,powinienem zacząć od tego , zestaw na sandacza kij cormoran k-ton 213 10-38g. multek Daiwa Tatula 100h 207g przynęty 15-40g. próbowałem Stren 0,18 z obciążeniem 25g. zbyt krótkie rzuty , z tąd pomysł 0,12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 (edytowane) Jako nowego nurtuje mnie również ten temat , sprawa kija i multika rozwiązana .Można wiedzieć jaki zestaw skompletowałeś na okonia? Upsss. to jednak zestaw na Sandacza Cię nurtuje a nie na Okonia Nie było pytania Plecionka czy 0,18 czy 0,12 przy tej gramaturze nie podwoi Ci długości rzutów, w castingu grubość linki nie ma już takiego znaczenia jak w spinie Edytowane 18 Lutego 2017 przez maniek1972 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 przepraszam ,powinienem zacząć od tego , zestaw na sandacza kij cormoran k-ton 213 10-38g. multek Daiwa Tatula 100h 207g przynęty 15-40g. próbowałem Stren 0,18 z obciążeniem 25g. zbyt krótkie rzuty , z tąd pomysł 0,12przy przynętach średnio 25 gram krótkie rzuty to nie problem plecionki.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hwost Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 macie chyba rację do tej pory wędkowałem spinami ,stąd przyzwyczaiłem się do dalekich rzutów ,castem przy podanych wyżej parametrach rzucałem na około 32- 35m ,nie wiem czy to odległość zadawalająca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 25 g powinneś zdeklasowac spinning. Popuść hamulce i trenuj. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi