Kejkosz Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia Ja tam do takich tematów mam steeza czy ze szpulka roro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia Spokojnie oba dadzą rade do tych 20g. Curado BFS fajnie miota już od 3,5g, z tym że może mieć zbyt duże przełożenie do obrotówek i twitcha. Przynęty stawiające spory opór w wodzie, lepiej ciągać młynkami z mniejszym przełożeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dormario Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) Zacząłem interesować się castingiem a że lubię łowić na lekko złożyłem sobie zestaw z Haibo arise air i wędki Tsurinoya dexterdity II C632IL i powiem że jestem bardzo zadowolony. 3g czeburaszką z tanią 2", cisnę na jakieś 30 metrów. Nie wiem ile dokładnie ma nawoju jedno przekręcenie korbki ale liczyłem ściągając zestaw i wyszło 46 obrotów. Multik pracuje wyśmienicie. a wędka ładuje się idealnie. Za całość zapłaciłem u przyjaciół za muru w okolicach 900 zł.Edit.1 gr czeburaszką (szacuję) że oddawałem na jakieś 15 m ale prawda jest też taka, że z zestawem byłem pierwszy raz nad wodą i dopiero uczę się poprawnego rzucania. Do tej pory łowiłem spiningiem.Druga sprawa do oddanie krótkiego precyzyjnego rzutu bardzo lekką przynętą 0,5-1g to moim zdaniem castingiem będzie trudniej niż spiningiem. Edytowane 31 Stycznia przez dormario 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego Brawo! Super się czyta takie wpisy.Napisz jeszcze proszę w jakich warunkach łowiłeś - z /pod/bez wiatru, jakiej linki używałeś. Nawinąłeś linkę pod rant, czy mniej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur1987 Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Panowie, jaki kij castingowy na pstrąga? Kupiłem CC BFS 2023 i chcę zacząć zabawę na lekko W zimę polskie pstrążki, a lato polskie okonki, może uda się znaleźć jeden kij? Mam na oku Megabass Levante f2-64lv i Dragon Sugoi Ultra CXT Cast 1,98 / 1.5-8g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piasek Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego Zależy, na jakich rzekach będzie kolega łowił te pstrągi. Na małe zakrzaczone, lepsze są króciaki, ok 1,5m. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 6 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego (edytowane) CXT mam (3-16g)i z czystym sumieniem mogę go polecić . Edytowane 6 Lutego przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dormario Opublikowano 6 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego (edytowane) Brawo! Super się czyta takie wpisy.Napisz jeszcze proszę w jakich warunkach łowiłeś - z /pod/bez wiatru, jakiej linki używałeś. Nawinąłeś linkę pod rant, czy mniej?Cicho napewno nie było, więc wiatr lekko mógł mi sprzyjać, nie mniej jednak uważam że nieznacznie. Używam plecionki 0,07 a co do nawoju to na szpulę nawinąłem całe 150m czyli pod sam korek. Jeszcze jedna uwaga. Kształt przynęty ma znaczenie w kwestii długości oddanego rzutu, porównując tantę do raczka przy tym samym obciążeniu rzut jest zdecydowanie dłuższy, Szacuję że w granicach 5-10 m. Tanta śmiga jak szalona. Edytowane 6 Lutego przez dormario 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 6 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego Panowie, jaki kij castingowy na pstrąga? Kupiłem CC BFS 2023 i chcę zacząć zabawę na lekko W zimę polskie pstrążki, a lato polskie okonki, może uda się znaleźć jeden kij? Mam na oku Megabass Levante f2-64lv i Dragon Sugoi Ultra CXT Cast 1,98 / 1.5-8gNie znam tych wędek. Osobiście będę testował Expride do 10 g. Zastanawiam się tylko czy nawinę plecionkę czy FC. Raczej FC 10 lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat92 Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego (edytowane) Tak się zastanawiam, którą paletkę byście bardziej widzieli okoniowo ze sporą dozą przylowu szczupaka na patyku 3-12g ( głównie woblery ) ygk 0.6pe, 0.8pe czy 1.0pe? Edytowane 14 Lutego przez Pat92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kejkosz Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 0.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego Tak się zastanawiam, którą paletkę byście bardziej widzieli okoniowo ze sporą dozą przylowu szczupaka na patyku 3-12g ( głównie woblery ) ygk 0.6pe, 0.8pe czy 1.0pe?Myślę że dostaniesz 3 warianty tej odpowiedzi : 0,8 PE0,6 PE1,0 PE :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego Wszystko mało na nilowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego Do takiego kija #0.8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 17 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego Do takiego kija #0.8To minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat92 Opublikowano 17 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego Panowie, czy ktoś porównywał może tatulki 70 i 80? Jaka realnie jest między nimi różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 17 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego Przede wszystkim średnicą szpuli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 4 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca Tak się zastanawiam, którą paletkę byście bardziej widzieli okoniowo ze sporą dozą przylowu szczupaka na patyku 3-12g ( głównie woblery ) ygk 0.6pe, 0.8pe czy 1.0pe?FC 10 Lb ale jeśli musi być Pletka to min 0.8 PE moim skromnym zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 4 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca U mnie Sunline AMZ 0.6 PE daje radę do takiego łowienia, kij 4-16gr. 80cm szczupak z przyłowu bez problemu wyszedł. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi