Paprykarz Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 (edytowane) Humminbird pokazał swoje nowe dziecko ( o dziwo nie na swojej stronie ) Helix 5 DI GPS.Ładny i parametry przyzwoite, już jestem ciekaw. Na razie tylko w przedsprzedaży. Pewnie będzie w grudniu. Podstawowe parametry:Humminbird Helix 5 DI GPS 480 x 800 5" WVGA Display, Down Imaging Sonar With Temp, GPS 5" color TFT wide-screen LCD480v x 800h resolution, 256 colors200/83kHz dual beam sonar plus 455/800kHz Down ImagingInternal GPS + micro SD card slotHumminbird LakeMaster cartography compatibilityNavionics compatibility (no Platinum)4000 watts peak-to-peak1500' depth capability (2D)Muszę pogrzebać i poszukać danych dotyczących przetwornika; stożki, zasięgi, i takie tam Dajcie znać jak coś z danych wpadnie wam w oko Jest tego cała seriaTak wygląda Side Imaging Edytowane 5 Listopada 2014 przez Paprykarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Nowe zabawki na pokładzie Helixów 9-12:Megahertzowe DI i SIBrzmi kusząco niezwykle. Gdzie to wyczytałeś? Czy może zaokrąglili 800kHz do 1Mhz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) Tutaj:http://view.exacttarget.com/?qs=9e1a8b44aab6ffc96c5b42c5e75b67b461887ca5b65a89e16841206349d59f98cc354e18631e9e37067ebe8e4d3fbd01a9f244e8eee897868aac914cdeef4f1d6a1fc6a06d9ca29091728d0998f76625 Pewnie zmienili soft, kryształów nie ruszali. Edytowane 17 Listopada 2016 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 ciekawe jaka u nas będzie cena HELIX 7 G2 bo 9 nawet teraz to sporo $ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Pewnie 4500zl za "7", Ciekawe swoją drogą, czy to tylko kwestia softu- czy można będzie zrobić upgrade 1Gen do 2G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiking33 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 (edytowane) hejka pytanko odnosnie helix 7 nowej G2 lub G2N jakas duza roznica w porownaniu do zwyklej /opis porownianie / bo widze ze wysprzdaze starych modeli leca pomalu a chce kupic na nowy sezon cos fajnego wiking Edytowane 22 Listopada 2016 przez wiking33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Przed chwilką podobne pytanie padło w wątku o Lowrance Elite 7TI/9TI , ale zapytam tutaj . Ze specyfikacji Humminbird Helix 7 si G2 wynika , że pobór prądu jest na poziomie 850 mA http://www.humminbird.com/Products/HELIX-7-CHIRP-SI-GPS-G2/ . Czy można wobec tego założyć , że na baterii 9 Ah pociągnie te 8 - 10 godzin pracy ciągłej ? Jeśli to istotne - zbiornik płytki ( max 3 m ) . Czy ewentualnie 12 Ah załatwi temat 8-10 godzinnej dniówki ? Nie ukrywam , że bardzo istotna jest dla mnie kwestia wagi zestawu - gdyby nie to , zapewne byłaby kostka 18 Ah . Jednak najbardziej przemawia do mnie 9 Ah ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darogryf Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 (edytowane) Pojemność akumulatora przeważnie (należy to wyczytać z DTR) podawana jest dla prądu 20 godzinnego. I tak dla 9 Ah b będzie to 450 mA, czyli przez około 9 godzina taki prąd możesz pobierać. Im wyższy prąd będziesz pobierać tym będzie to krócej trwało. Można tak po chłopsku powiedzieć im większy prąd pobierany to pojemność będzie mniejsza i to dla każdego akumulatora będzie trochę inaczej. Teraz podejmij decyzję, czy warto wybrać się z takim akumulatorem i ryzykować wyłączenie telewizora, chyba, że nie każdym momencie będziesz używał. Edytowane 22 Kwietnia 2017 przez darogryf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Dobra , teraz coś tam rozumiem - dzięki . Tylko nie mogę znależć tego parametru dla baterii 12 Ah . Właściwie to nie podają go przy żadnym aku na stronie sklepu ( sonar ) i choćby producenta ( SSB ) . I co to jest DTR , z którego miałbym cokolwiek więcej wyczytać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 DTR - Dokumentacja Techniczno Ruchowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Dobra , super , dziękuję . W takim razie ponowię pytanie ( a nie znam się na tym kompletnie jak widać ) , czy te 450 mA będzie dla baterii 9 Ah , 12 Ah i 18 Ah i tylko czas użytkowania przy takim poborze prądu będzie różnił te baterie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 uups Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 (edytowane) czy ktoś pływa już z helixem 7/9 ? przymierzam się do zakupu opinie mile widziane jakie okablowanie bo np. Lowrance trochę przeraża .Druga sprawa to rozważam zakup na ebay w stanach 10tke można za 6tyś kupić Edytowane 22 Kwietnia 2017 przez uups Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Nie jestem elektrykiem, ale wydaje mi się, że najprościej jest przyjąć (zapis na akumulatorze), mówiący o tym że 18Ah akumulator może oddać przez 20 godzin, pobierany prąd zależny jest od urządzenia pobierającego prąd. Ile chce pobrać tyle pobierze oczywiście w dużym uproszczeniu ponieważ maksymalny oddawany prąd też jest uzależniony od możliwości akumulatora. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 czy ktoś pływa już z helixem 7/9 ? przymierzam się do zakupu opinie mile widziane jakie okablowanie bo np. Lowrance trochę przeraża .Druga sprawa to rozważam zakup na ebay w stanach 10tke można za 6tyś kupić Pływają juz ")Nie rozumiem pytania o okablowanie. W komplecie jest kabel zasilający i kabel do podłączenia przetwornika; więc o jakie kable Ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 uups Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 np. coś takiego http://jerkbait.pl/topic/90899-lowrance-hds-7-gen-3-z-lss/?hl=lowrance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 np. coś takiego http://jerkbait.pl/topic/90899-lowrance-hds-7-gen-3-z-lss/?hl=lowranceOK, juz wiem >Kabel zasilający jest 1.5m więc spoko. Kabel do przetwornika, jest trochę grubszy (4-5mm) i długości jakieś 3-4m ( nie zmierzę bo mam zamontowany na stałe ). Za to jest jeden do SI, DI i zwykłego obrazowania. Myślę, ze nie ma takiej kaszany ja na zdjęciu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Nie jestem elektrykiem, ale wydaje mi się, że najprościej jest przyjąć (zapis na akumulatorze), mówiący o tym że 18Ah akumulator może oddać przez 20 godzin, pobierany prąd zależny jest od urządzenia pobierającego prąd. Ile chce pobrać tyle pobierze oczywiście w dużym uproszczeniu ponieważ maksymalny oddawany prąd też jest uzależniony od możliwości akumulatora. Oki , czyli co to daje w dużym uproszczeniu w przypadku Helixa 7 , który pobiera 850 mA ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Przyjmij w zaokrągleniu że Helix pobiera 1A a to oznacza że będzie działał na akumulatorze 18Ah właśnie 18 godzin a to jest bardzo blisko 20 godzin deklarowane dla tego akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Czyli , per analogiam , na 9 Ah ok. 9 godzin pracy a na 12 Ah 12 godzin ? Czy jest jeszcze jakiś dodatkowy parametr baterii w zależności od pojemności , który trzeba wziąć pod uwagę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Niestety nie, 9Ah odda 9A w czasie 20 godzin. Jeżeli pobierzesz je szybciej niż 20 godzin to akumulator wykaże mniejszą pojemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Czy jest opcja żeby gdzieś w Polsce dostać plastikową zaślepkę karty sd do helixa 5 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 29 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Marne szanse, ale nie trać nadziei, może ktoś będzie złomował jakiś model z tym typem zamknięcia slotu na karty. Napisz do Humminbirda w US, będzie szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Czy jest opcja żeby gdzieś w Polsce dostać plastikową zaślepkę karty sd do helixa 5 ?Szukaj na angielskim ebay-u, stamtąd rok temu ściągnąłem swoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Jak to jest z autochart live w helix 5 di chirp jezeli skonczy sie miejsce na nagrywanie w urządzeniu? Czy podłączając kartę sd zacznie mi ja wykorzystywac czy potrzebuje kartę zero lines? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Żeby mieć mapę prosto z echa na karcie SD musisz mieć co najmniej kartę zero lines. W echu jest zaimplementowany program Autochart live i on zapisuję na kartę zero lines gotowe pliki acd, czy jakoś tak. Ważą niewiele i trzeba się sporo napływać, żeby taką kartę zapełnić. Używając zwykłej karty nie zdziałasz nic, no chyba że chodzi i o pliki z logami, waypointami. To jesteś w stanie przenieść z echa na zwykłe SD. Nie będzie z tego mapy, musisz mieć tak czy siak Zero lines. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Rozumiem ze te pliki humminbirda sa o standardowym formacie i moge je obrobic w drdepth tak jak w serii 900? Co do AutochartLive aby rozszerzyc mozliwosci zapisu moge uzyc dowolnej karty zero line czy musi to byc karta EU ? Czy taka mapke moge wyeksportowac do innego echa humminbird? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Humminbird pokazał swoje nowe dziecko ( o dziwo nie na swojej stronie ) Helix 5 DI GPS.
Ładny i parametry przyzwoite, już jestem ciekaw. Na razie tylko w przedsprzedaży. Pewnie będzie w grudniu.
Podstawowe parametry:
Humminbird Helix 5 DI GPS 480 x 800 5" WVGA Display, Down Imaging Sonar With Temp, GPS
Muszę pogrzebać i poszukać danych dotyczących przetwornika; stożki, zasięgi, i takie tam
Dajcie znać jak coś z danych wpadnie wam w oko
Jest tego cała seria
Tak wygląda Side Imaging

Edytowane przez PaprykarzOdnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
23
15
6
5
Popularne dni
22 Kwi
13
3 Sty
9
2 Sty
8
18 Wrz
6
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 23 odpowiedzi
Paprykarz 15 odpowiedzi
kudzar 6 odpowiedzi
dziubas123 5 odpowiedzi
Popularne dni
22 Kwi 2017
13 odpowiedzi
3 Sty 2019
9 odpowiedzi
2 Sty 2019
8 odpowiedzi
18 Wrz 2017
6 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Nie jestem elektrykiem, ale wydaje mi się, że najprościej jest przyjąć (zapis na akumulatorze), mówiący o tym że 18Ah akumulator może oddać przez 20 godzin, pobierany prąd zależny jest od urządzenia p
Paprykarz
Będzie dostępny od października w US. U nas pewnie dopiero w przyszłym roku.
Koza11
Żeby mieć mapę prosto z echa na karcie SD musisz mieć co najmniej kartę zero lines. W echu jest zaimplementowany program Autochart live i on zapisuję na kartę zero lines gotowe pliki acd, czy jakoś ta
Opublikowane grafiki
95 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi