Paprykarz Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 (edytowane) Humminbird pokazał swoje nowe dziecko ( o dziwo nie na swojej stronie ) Helix 5 DI GPS.Ładny i parametry przyzwoite, już jestem ciekaw. Na razie tylko w przedsprzedaży. Pewnie będzie w grudniu. Podstawowe parametry:Humminbird Helix 5 DI GPS 480 x 800 5" WVGA Display, Down Imaging Sonar With Temp, GPS 5" color TFT wide-screen LCD480v x 800h resolution, 256 colors200/83kHz dual beam sonar plus 455/800kHz Down ImagingInternal GPS + micro SD card slotHumminbird LakeMaster cartography compatibilityNavionics compatibility (no Platinum)4000 watts peak-to-peak1500' depth capability (2D)Muszę pogrzebać i poszukać danych dotyczących przetwornika; stożki, zasięgi, i takie tam Dajcie znać jak coś z danych wpadnie wam w oko Jest tego cała seriaTak wygląda Side Imaging Edytowane 5 Listopada 2014 przez Paprykarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Czy masz info czy taka ściągnięta licencja autochart jest również dwustanowiskowa tzn na dwa komputery?Licencja Autochart pro pudełkowa jest tylko jednostanowiskowa. Polscy dystrybutorzy wprowadzają w błąd kupujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Licencja Autochart pro pudełkowa jest tylko jednostanowiskowa. Polscy dystrybutorzy wprowadzają w błąd kupujących.Andrzej - sprawdzę to definitywnie, spróbuję wrzucić na drugiego kompa bez dezaktywacji na obecnie używanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 (edytowane) Andrzej - sprawdzę to definitywnie, spróbuję wrzucić na drugiego kompa bez dezaktywacji na obecnie używanym. Tutaj masz odpowiedź Humminbirda na zapytanie o aktywację licencji na drugie stanowisko : Thank you for contacting Humminbird Customer Service. Yes, this is correct! The license was cleared for only one computer. If we can assist you further on this subject or any other Humminbird related questions please feel free email us again or contact our Customer Resource Center at 1-800-633-1468 to speak with a Customer Service Representative. Our hours are Monday thru Friday 8:00 a.m. to 4:30 p.m. and Wednesday 8:30 a.m. to 4:30 p.m. Edytowane 3 Stycznia 2019 przez Intro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Jutro spróbuję zainstalować AC z płyty na kompie w robocie.Na moim pudełku znalazłem info:License valid for 1 user/2PC. Rejestracja programu wymaga dostępu do internetu, nr seryjny kompa/windowsa pewnie leci na serwery w USA, dezaktywacja programu powoduje niemożność ponownego przywrócenia softu na tym samym kompie dopóki serwis HB nie zresetuje danych tegoż kompa na swych serwerach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 (edytowane) W mailu do Humminbirda była napisana prośba o reset kompa na serwerze.I taka była odpowiedź. Na swoim pudełku nie widzę info o 2 licencjach. Podaj gdzie są u Ciebie. Edytowane 3 Stycznia 2019 przez Intro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Andrzej, ja napisałem to, co zobaczyłem na pudełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Sorry ja też znalazłem takie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Nic się nie stało. Ważne że na 2 stanowiska- bo jeżeli na 1 to cena kosmos wychodzi. RM też jest na 2kompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Drac Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Aby nie zakładać nowego wątku zapytanie o helixa 7 podepnę tu. Helix 7 si gpsJak zapisac punkty ze współrzędnymi geo?W opcji 'punkty szlaki trasy' wybieram opcje - nowy - nowy punkt trasy - I tu wyskakuje komunikat 'do wykonania tej operacji konieczne jest ustawienie gps' W opcjach 'obejscie odbiornika gps' ustawilem auto. Druga opcja to wewnetrzny gps. O co chodzi???? Proszę o podpowiedź.Mam kilka punktów ze starego echo ktore probuje wpisać do tego. Jak nawigowac po współrzędnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Bawisz się tym w chacie??To możesz nie złapać sygnału GPS. Wystaw włączone echo na chwilę na balkon- aż złapie sygnał.Jeżeli chcesz przeklepać z ręki punkty gps to uruchom ekran mapy(jak już będziesz miał sygnał GPS) i strzałką nawigacyjną zamiatasz gdzie trzeba- czyli potrzebujesz spisanych punktów. Wtedy naciskasz MARK i jest.Softowo, to musisz wywalić dane do formatu GPX via jakieś konwertery, załadować to do folderu MATRIX na karcie SD i wsunąć do włączonego echa. Powinno łyknąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Drac Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Na Ciebie zawsze można liczyć.Dzięki za pomoc! .....tak, w domu się bawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 (edytowane) No problem.I ten sposób poznawania echa każdemu polecam- odrabianie lekcji w domu.Mnóstwo czasu i nerwów można zaoszczędzić. Na wodzie są ciekawsze rzeczy do robienia zazwyczaj. Edytowane 23 Stycznia 2019 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Drac Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Jak da rade to w kwietniu poplywam z echem bez wędki. Zapoznawczo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Drac Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 (edytowane) Jeżeli chcesz przeklepać z ręki punkty gps to uruchom ekran mapy(jak już będziesz miał sygnał GPS) i strzałką nawigacyjną zamiatasz gdzie trzeba- czyli potrzebujesz spisanych punktów. Wtedy naciskasz MARK i jest. Działa. Wczoraj wprowadziłem nowe punkty.Dodatkowo odkrylem, że mozna kliknąć'MARK' w obojętnie jakim miejscu i w edycji tego punktu zmienić nie tylko nazwę ale również współrzędne geograficzne. Obje opcje wygodne o ile kilka punktów jest blisko siebie. Gdy odległość idzie w km to juz łatwiej przez edycję - szybciej. I jeszcze kwestia wpisywania nazwy w edycji punktu.Widoczne było tylko białe pole podczas edytowania liter w nazwie punktów co uniemożliwiało nadanie oczekiwanej nazwy.W ustawieniach echo mialem wybrane niebieskie tło. Po zmianie na czarne problem zniknął i można było zmieniać nazwy punktów na mapie. Edytowane 24 Stycznia 2019 przez Drac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Prościej i szybciej można to wszystko zrobić z poziomu HumminbirdPC. Tylko trzeba wcześniej wyeksportować dane nawigacyjne na kartę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Drac Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 A miałem na kartce długopisem Tak to jest, jak chłop ze średniowiecza próbuje ogarnąć XXI wiek ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paanda Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 (edytowane) Witam serdecznie posiadam echo Humminbind Helix 5 i jeżeli ktoś z kolegów mógłby mi podpowiedzieć czy można ustawić prędkość i do czego służą poszczególne gniazda i możliwości tego sprzętu pozdrawiam odwiedzającychPołączone z istniejącym wątkiem Edytowane 23 Stycznia 2021 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trex Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Odpowiedzi na pytania dotyczące ww. echosondy znajdziesz tutaj :http://normark.pl/wp-content/uploads/2017/03/Seria_Helix_5_Helix_7_SI_G_S_instrukcja.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paanda Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Dzięki przejrzałem instrukcję ale nie znalazłem info odnośnie gniazd umieszczonych z tyłu jak na foto.Jak by ktoś widział coś o tym i to jest instrukcja troszkę nowszy model Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Gniazdo w którym jest kabel to gniazdo zasilające, pierwsze z lewej to gniazdo przetwornika, na środku jest gniazdo do podłączania różnych dodatkowych urządzeń takich jak zewnętrzna antena GPS , łącze do komputera (do łączenia z Humminbird PC) itd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Humminbird pokazał swoje nowe dziecko ( o dziwo nie na swojej stronie ) Helix 5 DI GPS.
Ładny i parametry przyzwoite, już jestem ciekaw. Na razie tylko w przedsprzedaży. Pewnie będzie w grudniu.
Podstawowe parametry:
Humminbird Helix 5 DI GPS 480 x 800 5" WVGA Display, Down Imaging Sonar With Temp, GPS
Muszę pogrzebać i poszukać danych dotyczących przetwornika; stożki, zasięgi, i takie tam
Dajcie znać jak coś z danych wpadnie wam w oko
Jest tego cała seria
Tak wygląda Side Imaging

Edytowane przez PaprykarzOdnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
23
15
6
5
Popularne dni
22 Kwi
13
3 Sty
9
2 Sty
8
18 Wrz
6
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 23 odpowiedzi
Paprykarz 15 odpowiedzi
kudzar 6 odpowiedzi
dziubas123 5 odpowiedzi
Popularne dni
22 Kwi 2017
13 odpowiedzi
3 Sty 2019
9 odpowiedzi
2 Sty 2019
8 odpowiedzi
18 Wrz 2017
6 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Nie jestem elektrykiem, ale wydaje mi się, że najprościej jest przyjąć (zapis na akumulatorze), mówiący o tym że 18Ah akumulator może oddać przez 20 godzin, pobierany prąd zależny jest od urządzenia p
Paprykarz
Będzie dostępny od października w US. U nas pewnie dopiero w przyszłym roku.
Koza11
Żeby mieć mapę prosto z echa na karcie SD musisz mieć co najmniej kartę zero lines. W echu jest zaimplementowany program Autochart live i on zapisuję na kartę zero lines gotowe pliki acd, czy jakoś ta
Opublikowane grafiki
95 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi