tofik Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 W skrócie:Posiadam jeden przewód antenowy łączący antenę z dekoderem ,w związku że tofikówna się burzy i chce ogladać "swoje" kanały.....zmuszony jestem założyć multiroom.I tu pytanie,czy pociągnie taki zestaw na jednym przewodzie ,tzn multi wpięty w przewód za pomocą trójnika ,czy muszę dać drugi przewód?Działać to ma na platformie cyfrowego polsatu.Proszę o konkretną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Druga głowica chyba Ci będzie potrzebna na antenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Druga głowica chyba Ci będzie potrzebna na antenie.Dokładnie.Identycznie mam u siebie.Głowica na dwa wyjścia antenowe i po problemie.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Tak mam. Podwójna + 2 kable. Do tego wkurzające aktualizowanie karty w drugim /żony/ urządzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Mam tak samo, najbardziej denerwujące ciągłe blokowanie się dodatkowego urządzenia :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umarlypoeta Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Ja obecnie mam multiroom na 3 telewizorach. Zabawy trochę było. Jedna antena, konwerter quattro. Do każdego telewizora (dekodera) po jednym kablu. (Jak jest funkcja nagrywania to warto podpiąć dwa, można równocześnie nagrywać i oglądać co innego). U mnie ( mam nc+) dekoder główny nadaje sygnał-autoryzacje na pozostałe dekodery i tu też zabawa. Sygnał można nadać przez kabel sieciowy lub bezprzewodowo. Ja mieszkam w domu i TV są daleko od siebie, więc wybrałem bezprzewodowo, a to wiązało się z zakupem routerów do każdego dekodera. ( jakie routery to mi doradził w serwisie). Trochę zachodu i kasy ale warto było, mam święty spokój i każdy ogląda co chce. Tylko ja mam nc+ i nie wiem czy podobnie to działa w Polsacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 W polszmacie inaczej. Ale chyba lepiej niż w nc+.Sporo dodatkowych kosztów pomijając konwerter. Zamiast routerow można zastosowac tzw power adapter, chyba, ze Routery maja dobra jakość połączenia (zasięg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umarlypoeta Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Power adaptera nie chciałem, a routery spisują się dobrze, pomimo że są daleko od siebie. Nic nie zacina, przycina itp. Wszystkie tv działają bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 To nic tylko się cieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umarlypoeta Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 A no się cieszę, bo kobiety nad głową już nie siedzą. A zabierał em się za to ponad pół roku... teraz ja spokojnie discovery ogladam, kobiety seriale, a jak potrzeba to i dla dziecka bajki się znajdą :-). Ogólnie polecam, bo warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 No to dzięki za odp,choć się wk$@iłem........bo ....już wiem że w weekend będę wiercił,nacinał nową w sumie elewację i..............ciągnął druta...........Jest jak zwykle zajebiście,miały być ryby......... Cytując klasyka : "i tak ku..wa do zaj..bania" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Weź pod uwagę też ze w dodatkowym dekoderze nie masz wszystkich dostępnych kanałów jak w dekoderze głównym, chyba ze chodzi o m jak miłość przyjaciółki itp. zona tego nawet nie zauważy. ale bbc knowkladge na którym leci top gear nima i kilku innych kanałów. Nikt o tym nie poinformował, a nawet wydaje mi się ze na początku wszystko było ok. wg gościa w punkcie miało być to samo na obu telewizorach za 5dych w efekcie jest 18miesiecy po 5dych i 6 ostatnich po 70 nikt nawet w punkcie nie wie dla czego ale tak jest i trzeba płacić. Poza tym polsat to niezłe szambo nie polecam i ja na pewno umowy tam nie przedłużę. Znajomy miał spory problem z polsatem nie chce się rozpisywać o co konkretnie chodziło ale wiadomo o co chodzi, pieniądze oddali ale dopiero po interwencji rzecznika praw konsumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 (edytowane) Polecam Multirum NC+ , zamawiasz taką usługe i w moim przypadku wygladało to tak.Kupujesz głowice-konwerter quadro 4-wyjsciaCiągniesz 3 kabelki od niego do głównego dekoder (2 sztuki) oraz 3-ci do dekodera dodatkowegoDekodery łączysz ze sobą za pomocą kabla e-thernet , konfigurujesz wszystko pomiędzy sobą i śmigaGłówny dekoder + twardy dysk i możliwość oglądania a na dodatkowym dekoderze oglądasz oddzielnie co chcesz niezależnie od głównego dekodera.U mnie przyjechał ''fachman'' i za wszystkie podłączenia , konfiguracje itp zażyczył sobie 100zł więc nie ma sensu samemu sie denerwować.Koszty- dekoder z twardzielem 180zł- dekoder dodatkowy 99zł- konwerter Quadro 99zł- kabel Ethernet podwójnie skrosowany 15m 85zł- usługa montażu itp 100zł- kable ( w zależnosci od jakości i ilosci metrów)Abonament 139zł za FULL NC+ Edytowane 6 Listopada 2014 przez Karol Krause 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umarlypoeta Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 A jak się trafi na promocję to i taniej wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 (edytowane) Weź pod uwagę też ze w dodatkowym dekoderze nie masz wszystkich dostępnych kanałów jak w dekoderze głównym, chyba ze chodzi o m jak miłość przyjaciółki itp. zona tego nawet nie zauważy. ale bbc knowkladge na którym leci top gear nima i kilku innych kanałów. Nikt o tym nie poinformował, ....................Miałem podobnie. Najpierw wszystko. później wycięło mi wszystkie kanału te, które teraz lecą na 50-59.Jeden telefon do Polsatu. ..... pomogło...... O dziwo A ja lubię bajki SF Teraz mam wszystkie Edytowane 6 Listopada 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Miałem aktualną umowę z NC+, zmieniłem na Multiroom - płącę nawet mniej, musiałem wymienić jeden dekoder a drugi dali (pewnie w abonamencie jakaś dzierżawa jest), pierwszy rok mam gratis multiroom w drugim 10 zł/miesiąc. Można wziąć jeszcze pakiet podstawowy dla kogoś z rodziny po promocyjnej cenie.Kable od anteny (konwertera) musza być minimum dwa ale jak chcesz nagrywać (dostajesz dekoder z twardym dyskiem) to muszą być 3 - 2 do dekodera głównego, jeden do dodatkowego. Konwertery produkują na 2 lub 4 wyjścia, więc jeśli chcesz używać nagrywania to musisz mnieć ten na 4 wyjścia - jedno będzie wolne..Każdy dekoder ma swoją kartę ale muszą być razem połaczone kablem 8-io żyłowym (ethernet czy jakoś tak to się nazywa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Mam aktualną umowę z nc+, do tego dwa dekodery, jeden zwykły, drugi HD, multiroom gratis. Kable od anteny mam dwa, każdy osobno do dekodera i wszystko gra. Miesiąc temu dostałem info od nc+, że mogą podesłać nowy dekoder HD za darmo, no i skorzystałem z tej oferty. Powiedzieli, że stopniowo wymieniają stare dekodery na nowe, aby każdy klient miał HD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Panowie ,dzięki za rady.Temat rozwiązałem jednak trochę inaczej niż zamiarowałem.Żaden multiroom nie przybył do domu bo odniosłem wrażenie że Tofikówna olała by trochę przez to szkołę i poszliśmy na układ...........że dostanie laptopa na gwiazdkę Wychodzi jednak na to że i tak dodatkowy kabel potrzebuję do nagrywania.......tylko co ja miałbym nagrywać......????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi