sucks_one Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Witajcie, Czy macie jakieś doświadczenia z mapami Garmina BlueChart a dokładnie z mapami batymetrycznymi mazur?Rozumiem, że zdecydowana większość używa Navionics'a ale może znajdzie się ktoś to pływa na Garminie albo potrafi porównać Navionics z BlueChart ? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość buszmen Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Nie wiem jak wygląda w Garminie BlueChart , ja używam mapę batymetryczną Śniardw zimą podczas połowów z pod lodu , na eTrex30 nawet fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 (edytowane) Mam wgrane mapy bluechart na Garmina Etrex 30. Jeszcze nie używałem bo w międzyczasie kupiłem Maximapę SH na echo. btw. dla "wypróbowania" są dostępne w "kioskach" w necie za free. Jak coś to na priv. HEU800X (są WJM) Edytowane 7 Listopada 2014 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Nie wiem jak wygląda w Garminie BlueChart , ja używam mapę batymetryczną Śniardw zimą podczas połowów z pod lodu , na eTrex30 nawet fajnie to wygląda.Którą mapę masz w eTrexie ? Mam wgrane mapy bluechart na Garmina Etrex 30. Jeszcze nie używałem bo w międzyczasie kupiłem Maximapę SH na echo. btw. dla "wypróbowania" są dostępne w "kioskach" w necie za free. Jak coś to na priv. HEU800X (są WJM)Chętnie poczytam o ich porównaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 (edytowane) Napisałem iż nie używałem ale oczywiście przeglądałem Sądzę że dokładność będzie podobna. Moim zdaniem praktycznie wszystkie mapy bazuja na zbliżonych pomiarach. W maximapie SH dostępne jest dodatkowo cieniowanie, ale na Elite 7 HDi wcale to cieniowanie nie wygląda super łał. Z tego co widziałem to na HDS'ach maximapa z cieniowaniem prezentuje się dużo lepiej. Widziałem już jakiś czas temu z różnymi kolorami (w zależności od głębokości) a nie tylko z odcieniami niebieskiego tak jak to ma miejsce na elite 7 HDI. Należy zauważyć iż mały ekranik w ręczniaku typu Etrex 30 jest mniej komfortowy niż 7 cali w Elite 7. Z maximapą pływałem po Mamrach i Święcajtach...byłem pod dużym wrażeniem dokładności, napływanie na górki idealne. Edytowane 7 Listopada 2014 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 "cieniowana" mapa na HDI wcale nie jest tylko cieniowana. oczywiście mówię tu o mapach robionych samodzielnie. zoom do 5 metrów, kolory zależne od głębokości, batymetria lub jej brak... to i parę innych rzeczy można zrobić samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość buszmen Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Mapę mam ze strony kgsin.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 "cieniowana" mapa na HDI wcale nie jest tylko cieniowana. oczywiście mówię tu o mapach robionych samodzielnie. zoom do 5 metrów, kolory zależne od głębokości, batymetria lub jej brak... to i parę innych rzeczy można zrobić samodzielnie. oczywiscie w maximapie cieniowanie mozna wylaczyc. Pisalem wylacznie o maximapie, nie tworzylem wlasnych map. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 oczywiscie w maximapie cieniowanie mozna wylaczyc. Pisalem wylacznie o maximapie, nie tworzylem wlasnych map.nie chodzi o wyłączanie cieni i przejście w trym mapy lcm. rzecz w tym, że można zrobić naprawdę ładne cienie, przejścia kolorów itd. to wszystko działa na HDI, nie poszło natomiast na HDS 5 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Panowie, Fajnie, że wymieniacie się informacjami ale jaki ma to związek z BlueChart g2 ? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
sucks_one
Witajcie,
Czy macie jakieś doświadczenia z mapami Garmina BlueChart a dokładnie z mapami batymetrycznymi mazur?
Rozumiem, że zdecydowana większość używa Navionics'a ale może znajdzie się ktoś to pływa na Garminie albo potrafi porównać Navionics z BlueChart ?
Tomek
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi