Bolo8888 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Witam może ktoś miał porównanie do ninjy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Mam pytanie czym rozni sie rozmiar 1000 od 2000?zamierzam kupić nasci do ul spinning i zastanawiam się nad rozmiarem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Mam pytanie czym rozni sie rozmiar 1000 od 2000?zamierzam kupić nasci do ul spinning i zastanawiam się nad rozmiarem.99% że różni się tylko pojemnością szpulki jest między nimi tylko 5g różnicy na wadze wg. strony shimano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Jeśli mowa o modelu nasci fb to 1000 i C2000 to są to dokładnie te same kręcioły mające wspólne przekładnie, pokrętła hamulców, rotory itp. itd. Mają jedynie inne szpule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 A co koledzy radzą wybrać technium 1000 fd czy nasci 1000 fb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 (edytowane) A co koledzy radzą wybrać technium 1000 fd czy nasci 1000 fb?z tego co kojaże technium ma posów ślimakowy a nasci vari speed II. Mam nasci i powiem szczerze że nie widzę róznicy w ułozeniu linki miedzy ślimakiem.Twój wybór.Nie wiem czy technium ma w komplecie zapasowa szpulke ale nasci nie ma wiec minus.Jesli technium ma , brał bym technium jeśli nie ma też bym brał technium:D nie dla tego że nasci zła ale chyba technium był wyzej pozycjonowany w hierarchi shimano. Edytowane 19 Stycznia 2017 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Pozycjonowanie,pozycjonowaniem ale czy w użytkowaniu technium fd będzie lepsze od nasci fb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Pozycjonowanie,pozycjonowaniem ale czy w użytkowaniu technium fd będzie lepsze od nasci fb?To zależy czego wymagasz od młynka? nasci kręci leciutko po paru miesiącach użytkowania czuć delikatnie prace ale to naprawdę delikatnie i tylko czepialski się przyczepi. Kołowrotek kręci miękko delikatnie i płynnie bez przeskoków. Ma mocny hamulec idealnie nawija linkę.Ja naprawdę nie mam nic do tego kołowrotka a shimano już trochę przerobiłem. Zapewne nie jest to stara japońska produkcja na dłuugie lata ale spokojnie powinien pociągnąć 2-3 sezony ostrej katorgi. Po to ta półka jest stworzona. Co najważniejsze jeśli łowisz w słonej wodzie też się nada. Techniuma nie miałem ale mam odpowiednik japoński ultegre ale z lat najlepszych firmy shimano. Rocznik 2000 nówka sztuka pracuje jak masło ale jak to się ma do obecnego techniuma hmm nie wiem. Najlepiej idź do sklepu weź w rękę i pokręć nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Czy ktoś wie może jaka jest średnica szpuli w modelu 4000 FB ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 tutaj masz pojemności szpul http://fish.shimano-eu.com/content/eu/pl_pl/Home/products0/reels/spinning/nasci-fb.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekOlc Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Kupiłem wczoraj Nasci fb 3000hg i kołowrotek na sucho robi dobre wrażenie. Jego bezpośredni konkurent Daiwa Freams kreci nieco lepiej, wydaje sie byc mniej suchy, ale Freams mojego znajomego wyzionął ducha przy zatrzymaniu szkierowej 80-siątki :/ dlatego wybrałem Nasci. Fajny kołowrotek jak ktoś ma dość uważania przy droższym sprzęcię żeby czasem sie nie zarysował w samochodzie czy na łódce tak jak ja...Pierwsze testy już za tydzień.Jedyne co do jakości wykonania to nie podoba mi sie kabłąk, bo wolą ten jednoczęściowy co występuje od Stradic'a. I właśnie mam pytanie - czy można przełożyć kabłąk od Nasci na Onepiecebail taki jak jest np. w Stradic fk czy TP?? I gdzie można taki kabłąk zdobyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 (edytowane) Do mnie leci c3000 fb z podwojna korbka zobaczymy czy sprawdzi sie na kleniach . Podobno wejdzie do niego plytka szpula od 2500 moglby ktos potwierdzic ta informacje ? Edytowane 20 Kwietnia 2017 przez jacob1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Do mnie leci c3000 fb z podwojna korbka zobaczymy czy sprawdzi sie na kleniach . Podobno wejdzie do niego plytka szpula od 2500 moglby ktos potwierdzic ta informacje ?wejdzie ta szpulka spokojnie bo korpusy c3000 a 2500 są te same. Jeżeli nie wymagasz od kołowrotka za wiele lub nie jesteś z tych co kręcą w fotelu i się brendzlują to będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Żeby było śmieszniej to Nasci w fotelu kręci całkiem, całkiem a nad wodą zaczynają się boloączki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Nie miałem jeszcze w łapie ani Nasci ani Sahary to powiedz mi Przemo co tam w środku jest nie tak skoro tam nic nie ma poza kólkiem i wodzikiem? Cała reszta podparta łożyskiem więc, jedyne co wariuje to posuw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 O ktorym modelu mowisz bo podejrzewam ze ten z wyzszym przelozeniem rzeczywiscie moze pod obciazeniem gorzej krecic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) Jak dla mnie to sam kształt tej prowadnicy na końcu osi i że jest ona za wąska. Ten picuszek na minośrodzie ciężko się w niej porusza. Nawet jak napchasz do pełna smaru w tą prowadnice to i tak po jednym obrocie korbą mało co tam zostaje...Dla wyznawców " 0 luzu w młynku" będzie ok :-)Druga sprawa to kółko mimośrodu ciężko obraca się na trzepiu z obudowy. Napewno te elementy trochę się przytrą ale czy wtedy będzie lepiej to niewiem. Ps. Choć nie jestem fanem Daiwy to poczciwa Laguna E lepiej się sprawuje :-) Na plus Nasci to przekładnia ( wygląda jakby była zaadoptowana z wyższych modeli) i wygląd młynka.Dopiero dwa Nasci rozbebeszyłem więc mogę być nieobiektywny.Wieczorem fotki wrzucę tego młynka od środka.Piszę o Nasci HG Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez przemo_w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Ja tam mam c3000 z 5:1 i pracuje bardzo ładnie. Moze czuć delikatnie prace ale jest naprawde ok jesli chodzi komfort.Ładnie nawija linki za 300stowki wg. Mnie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 I przyszedl model c3000DH rzeczywiscie troszke ciezko kreci ale to moze przez korbke o krotkim ramieniu podwojnafajnie nawija zylke . Niestety dzis bez rybki mysle ze klenio jazio pstrago okonie obskoczy W zestawie podkladki dystansowe (wie ktos jak tego uzywac )Ogolnie myslalem ze bedzie lepiej ale jest dobrze nawet bardzo dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Jestem ciekaw, czy ktoś może porównać Nasci do Ninja? Różnica w cenie prawie 100%, w specyfikacji technicznej niemal żadna, pomijając marketingowy bełkot reklamowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Ja mogę porównać. Co prawda nasci mam 1000 i kręcę nim już drugi sezon a ninja jest 2000 i łowiona tylko kilka godzin. Jednak śmiało mogę stwierdzić, że ninja kręci przyjemniej i lepiej układa plecionki. Ponadto ma 2 aluminiowe szpule, co jest sporym atutem. Poza tym wygrywa Nasci. Jest lepiej wykonany, wydaje się być solidniejszy, nic w nim nie puka (miałem w rękach kilka sztuk ninja i każda stukała), nie ma luzów. Brakuje szpuli aluminiowej ale jakoś daje rade. Co prawda irytuje mnie rant w kształcie stożka ale to już kwestia gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Dzięki za info - wychodzi że Nasci niezłe, ale nie warte dwa razy tyle co Ninja. Akurat moja Ninja nie stuka, luzy ma minimalne, może dobrze trafiłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 mam Nasci 2500 i powiem że jest super jak na razie sama przyjemność z kręcenia , może być jeszcze lepiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Mi się Nasci lepiej kręci jak Stradickiem Ci4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 (edytowane) Nasci jest mega spasowany zero luzow czekam na mozliwosc kupna drugiej plytkiej szpuli i nawinieca pletki pod oksy podobno na wakacjachbedzie mial mefisto Edytowane 27 Kwietnia 2017 przez jacob1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi