Skocz do zawartości

Shimano Nasci - opinie ?

przemofight

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Miałem nasci i nie mogłem się do niego doczepić ot tak poprawny kołowrotek w dobrej cenie w stosunku do jakości. Nie miałem powyższego problemu z rolką.Sprzedałem bo był za delikatny do tego co potrzebowałem czyli cięższych przynęt a szkoda było zajeżdżać dobry młynek. Na polu bitwy daiwa shimano dalej wg. mnie wygrywa shimano jeśli chodzi o budżetowe kołowrotki choć daiwa gryzie po pietach już. W klasie premium tylko shimano i daleko nic potem daiwa :D  :D  :D

• 8 miesięcy temu...
  • 7 miesięcy temu...
  • 5 miesięcy temu...

Kupiłem Nasci 2500 do lekkiego sandaczowania. Pierwsze spostrzeżenia: naprawdę ładna, prawie maślana praca, dużo lepsza niż w nowym Zauberze 3000, mimo mniejszej ilości łożysk, a kilka Zauberów już przerobiłem. Brak wstecznego biegu, dla mnie na plus, przypadkowe włączenie wstecznego powodowało czasem drobne splątania na młynku, spokojnie można się bez tego obejść. Kolejna sprawa to wielkość body, bałem się, że 2500 Nasci będzie rażąco mały w porównaniu do wspomnianego wyżej Zaubera 3000. Nic z tych rzeczy, nie robiłem pomiarów suwmiarką, ale wizualnie to bardzo podobne wielkościowo młynki. Podsumowując to jestem pozytywnie zaskoczony, dobrze spasowany kołowrotek w cenie 350 zł, zobaczymy co pokaże nad wodą.

Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące temu...

Kupiłem Nasci 2500 do lekkiego sandaczowania. Pierwsze spostrzeżenia: naprawdę ładna, prawie maślana praca, dużo lepsza niż w nowym Zauberze 3000, mimo mniejszej ilości łożysk, a kilka Zauberów już przerobiłem. Brak wstecznego biegu, dla mnie na plus, przypadkowe włączenie wstecznego powodowało czasem drobne splątania na młynku, spokojnie można się bez tego obejść. Kolejna sprawa to wielkość body, bałem się, że 2500 Nasci będzie rażąco mały w porównaniu do wspomnianego wyżej Zaubera 3000. Nic z tych rzeczy, nie robiłem pomiarów suwmiarką, ale wizualnie to bardzo podobne wielkościowo młynki. Podsumowując to jestem pozytywnie zaskoczony, dobrze spasowany kołowrotek w cenie 350 zł, zobaczymy co pokaże nad wodą.

Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka

porównanie do Zauberów to jakieś ogólne nieporozumienie.

Możesz uzasadnić swoją tezę.

Bardzo rzeczowa wypowiedź, wiele wnosi do wątku, czuć nosem znawcę.

Edytowane przez Jano

• 11 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...

Kupiłem Nasci 4000FC. Na sucho, oraz podczas nawijania plecionki pracuje zaskakująco dobrze. Może nawet lepiej od Daiwy Frams 4000 LT ale być może to ze względu na niższe przełożenie Shimano.

Jeśli podczas użytkownika będzie co najmniej tak dobrze jak na sucho to będzie moim zdaniem hit w tej kategorii cenowej.

Edytowane przez spinspektor

Znalazłem tylko 1 szt w Polsce. Kupione na Allegro sprzedawca Abelo. Wczoraj testowałem. Kołowrotek pracuje bardzo ładnie natomiast wyczuwalne są stuki puki w skrajnych położeniach szpuli. Da się coś z tym zrobić , czy po prostu te typy tak mają?

Edytowane przez spinspektor