Skocz do zawartości

Najlepsze wędzisko muchowe-subiektywny ranking użytkowników

kardi

Rekomendowane odpowiedzi

Marszal...dobrze wiedzieć, że tradycyjne wzornictwo znalazło przytulny kąt????????

ponadto, cos by się jeszcze znalazło w razie czego????????

Sebastian...własnie miejsce produkcji blanku (docelowo niższe koszty produkcji)s cena jak za produkt ze stajni Winstona Loomisa czy Thomasa...dotyczy się to również Loopa (których kilka przerobiłem)oraz Hardego,który obecnie to robi sobie żarty z napraw gwarancyjnych wędzisk????

• Like 1

Może i ślepa ścieżka ale musicie przyznać iż gadżet ciekawy. Będę w drugiej połowie kwietnia w PL w okolicach Wejherowa/Trojmiasta i mam zamiar skoczyć na morskie trotki więc skoro Arctic Silver nie jest dostępny w PL to wezmę ze sobą gdyby ktoś chciał zobaczyć i przetestować. Może to rozwieje niektórych wątpliwości.

Edytowane przez sebastian1983
  • Like 1

Ten wątek powinien mieć tytuł ... samochwała muchowa. 

Bo widzisz, pomiędzy odrobinę upuszczoną naszą próżnością znajduje się poważna porcja informacji o sprawdzonych i wysokiej klasy jakościowej i użytkowej wędziskach muchowych. Trzeba jedynie potrafić odczytać informacje.

Edytowane przez Marszal
  • Like 2

Witam!

Ja znów o kijach dwuręcznych. Jakiś czas temu trafił do mnie kijek R.B Meiser na blanku Highlander S 13' 6/7

Wędka genialna, po dwóch rzutach wiedziałem  że to jest to. 

Należy tu dodać że te kije może iż nie są nalżejsze, czy też mające nie kazdemu odpowiadający "old schoolowy" design, mają w sobie to coś

Od razu zaczłem szukać następnego Highlandera S. Nie jest to sprawa prosta, bo kije na tym blanku już nie są robione ( meiser zastąpił higlandera s i highlandera classic, jednym kijem  - highlanderem CX) ale po paru tygodniach udało się.

Dziś poczta przytargała mi następnego highlandera s prosto ze słonecznej kalifornii.

Tym razem 13'6'' #8. Klasyczna steelheadowa długość i klasa. Nie mogę się doczekać do prób nad woda. 

pozdrówka

P2150417.jpg

P2150418.jpg
P2150419.jpg
P2150420.jpg
P2150422.jpg
P2150424.jpg

• Like 9

R.B.Meiser pięknie wykonane wędziska. miałem okazję porzucać w zeszłym sezonie. Modelu nie pamiętam ale wykonanie poezja. Rzucają same. Zazdroszczę bo wykonanie rękojeści jest jak dzieło sztuki...gdyby jeszcze zmienić kolor blanku na bordowy..

Witam!

Wędki Meisera, wykonane są bardzo przyzwoicie i ciężko temu wykonaniu coś zarzucić, ale myślę że wielu z jerkbaitowych wykonawców wędek ma podobny lub nawet lepszy "warsztat"

Największe zalety tych wędzisk to moim zdaniem kapitalne blanki, świetny spacing i wyjątkowo przemyślane i wykonane gripy.

Grip w moim przypadku ma kolosalne znaczenie. Kiedy trzymam meisera w grabie same rzuty to formalność, te gripy są wrecz stworzone dla mojego uchwytu. Kije czy Sage czy winstona nie siedzą mi tak dobrze w grabie.

Winstona BIII TH chciałem nawet przerabiać, ale mam teraz meisera więc Winston czeka na nowego właściciela.

Pozdrówka

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka

Ostatnio ogladalem meisera mkx 13,6 -7/8. Zakupiona przez kolegę z Dębicy. Potwierdzam, jest to wędka pięknie wykonana, ciekawostką jest to, że trzy części są zrobione z blanku podobnego do blanków scotta g. Wyczuwalne jest spiralne zakręcenie blanku, wizualnie również. Szczytówka zaś jakby z innego materiału lub gładko polakierowana. Potwierdzam wagę wędki jest to wędka do dwóch rąk, czuć jej niesamowitą moc. Porównywaliśmy ją do winstona 13.6 7/8. To rzemieślniczy produkt, posiadam winstona ale kiedyś kupię meisera

• Like 1

Ostatnio ogladalem meisera mkx 13,6 -7/8. Zakupiona przez kolegę w Dębicy. Potwierdzam jest to wędka pięknie wykonana, ciekawostką to, że trzy części są zrobione z blanku podobnego do blanków sccota g. Wyczuwalne jest spiralne zakręcenie blanku wizualnie również. Szczytówka zaś jakby z innego materiału lub gładko polakierowana. Potwierdzam wagę wędki jest to wędka do dwóch rąk, czuć jej niesamowitą moc. Porównywaliśmy ją do winstona 13.6 7/8. To rzemieślniczy produkt, posiadam winstona ale kiedyś kupię meisera

Tych nowych meiserow w grabie jeszcze nie miałem, ale mają bardzo dobrą opinię. Trzymają klasę starszych przy czym są trochę lżejsze. Ja celuje jeszcze w jakiegoś microspeya w #4 również mesiera, ale to w przyszłości raczej. Ciężko trafić na rynku wtórnym, nowe trochę za drogie dla mnie.

Pozdrowka

• 2 tygodnie później...

Dobre ranko,
właśnie odebrałem swojego pierwszego szklaka Epic 580. Kijek został uzbrojony w pracowni Pstrągman Custom Rods przez Wojciech Grochola.
Waga gotowej wędki to 97g. Razem z kołowrotkiem Hatch Finatic 4 Plus stanowią całkiem zgrany duet. Kołowrotek świetnie wyważa wędkę. Sam szklaczek to poezja. Szybki, nie leje się, dynamicznie wraca, jak przystało na szklaka piękne głębokie ugięcie. Wydaje się, że będzie to moja ulubiona wędka do suchej muchy i zadań specjalnych (jak mi dziewczyna pożyczy). Z niecierpliwością czekam pierwszych rójek.
Czuwaj!

post-53712-0-34970300-1519988759_thumb.jpg

post-53712-0-53380700-1519988764_thumb.jpg

post-53712-0-12534300-1519988772_thumb.jpg

post-53712-0-51463000-1519988780_thumb.jpg

post-53712-0-34763000-1519988786_thumb.jpg

post-53712-0-92864800-1519988794_thumb.jpg

• Like 22

• 3 tygodnie później...

Hej!

Czy napiszesz parę słów o akcji, wadze, przeznaczeniu?

A moze jak trafił do Ciebie jesli to nie tajemnica?

No wiesz Mateuszu, tak troche bardziej szerzej :)

Obiegowa opinia mowi, ze to kije bardzo szybkie, przeznaczone do linek cięższych od opisywanych na blanku, co u Winstona nieczęste.

pozdro-Paweł