Marszal Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Zważyłem swojego dziewięciostopowego T&T Paradigm w klasie 4 (w 3 kawałkach). Masa wynosi 96 g. Fajny, mięsisty blank. Można go pewnie delikatnie odchudzić poprzez wymianę przelotek (oryginalne, w złotym kolorze sprawiają wrażenie "utkanych" z grubego materiału). Ale pewnie ich wymiana zmieniłaby odrobinę parametry kijka. Według mnie masa w pełni akceptowalna, a dobrze wyważa go kołowrotek o masie własnej około 130 - 140 g z nawiniętym podkładem i linką w klasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATIQUES Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Mój T&T Whisper Lite 4.86 waży 92 gr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 A pewnie,że musi ważyć.A nie teraz ten papier 9' #5 po 70gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 A pewnie,że musi ważyć.A nie teraz ten papier 9' #5 po 70gram.Jak np Onki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Jak np Onki ????Dokładnie 78gram z 9'#5 to też mało.Kij taki powinien ważyć około 90 do 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Dokładnie 78gram z 9'#5 to też mało.Kij taki powinien ważyć około 90 do 100Możesz sobie dowinąć taśmy ołowianej i bedzie ważył akurat ???? A tak serio to nigdy chyba nie zwazyłem zadnej swojej wędki. Jak ktoś wyżej napisał ważniejsze jest jej odpowiednie wyważenie niż sama waga. I dobrze dobrany kołowrotek. Dziś są inne materiały i obecne konstrukcje z automatu będą lzejsze. A czy lepsze to kwestia gustu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Letki kiju cienkie ścionki mo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 NANOFLEX z Fishing Art – #5 8’0”... szkło w nowym wydaniu. Jeszcze ciepły, jutro dostaje olinowanie - "444 #5WF" i trening przed OS San. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zamawiam parę rzutów Endriu! 19 kwietnia mam urodziny- wypada w czasie naszej wyprawy 50+ i może wtedy... Byle rano bo wieczorem możemy być zajęci . Kije bardzo ciekawe, inne i pewnie fajnie niosą. A Cortland to rozsądny wybór. Pozdro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 (edytowane) Zamawiam parę rzutów Endriu! 19 kwietnia mam urodziny- wypada w czasie naszej wyprawy 50+ i może wtedy... Byle rano bo wieczorem możemy być zajęci . Kije bardzo ciekawe, inne i pewnie fajnie niosą. A Cortland to rozsądny wybór. Pozdro. Masz jak w banku... i rzucanie i "wieczorne zajęcia". Mam zamiar być bardzo aktywny w jednym i drugim. Noga jest ok, tanio skóry nie sprzedam. Linka - za Mariusza i Twoją sugestią, jak coś nie pierdnie wiecie kto beknie. Edytowane 3 Kwietnia 2018 przez Andrzej Stanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny-hunter Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Piękna wędka Andrzeju Widze że z zieleni przerzuciłeś sie na cos w bardziej dojrzałym kolorze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zaraz. Dwie rękojeści a o jednym kiju piszesz.Ten downlock to szkło a normalny (up..) to ???? Czy masz dwa dolniki?Nanoflex to nazwa szklanego kija (serii) z FA? Śliczna agatka a i brokat pasi. Wszytko ze smaczkiem choć uchwyt kolorystycznie jakiś taki ... "orzechowy". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladki Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Pięknie wykonany kij, lakier petarda - sztuka i użytkowość w jednym! Gratuluję nabytku i podziwiam Krzyśka za robotę a Ciebie za projekt! Najlepszego Andrzeju - niech się gnie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 (edytowane) Piękna wędka Andrzeju Widze że z zieleni przerzuciłeś sie na cos w bardziej dojrzałym kolorze Dzięki. Zieleń to piękny kolor... Zaraz. Dwie rękojeści a o jednym kiju piszesz.Ten downlock to szkło a normalny (up..) to ???? Czy masz dwa dolniki?Nanoflex to nazwa szklanego kija (serii) z FA? Śliczna agatka a i brokat pasi. Wszytko ze smaczkiem choć uchwyt kolorystycznie jakiś taki ... "orzechowy". Nie śledzisz wątku... http://jerkbait.pl/topic/47952-najlepsze-w%C4%99dzisko-muchowe-subiektywny-ranking-u%C5%BCytkownik%C3%B3w/page-51Kolorystycznie blank jest perfekcyjnie zestrojony z insertami. Pokazałem go w słońcu, normalnie jest wyciszony - ciemny burgund, farby transparentne... o szczegóły pytaj K.Z. - ja tylko konsumuję. Edytowane 3 Kwietnia 2018 przez Andrzej Stanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marszal Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Cóż za piękność. Taki koralowy kolorek? My z Pawłem Hardymi w retro-stylu, Andrzej swoim nowym nabytkiem powiew nowoczesności wniesie. Zapowiada się ciekawie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniarz Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 @Andrzej StanekPiękny ten szklaczek!@MarszalA jakimi retro Hardymi bom fan tych kijków i ciekaw? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marszal Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 @MarszalA jakimi retro Hardymi bom fan tych kijków i ciekaw?HARDY Graphite DeLuxe 229 cm 4/5;HARDY CLASSIC DeLuxe 680-2;oraz HARDY Fibalite Perfection #4 472-2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Kij cukierek, zdjęcia w klimacie, pięknie zintegrowany insert z korkiem! Andrzej, napisz proszę jakie wrażenia z użytkowania uchwytu downlock, czyżby Twój pierwszy kij z tym rozwiązaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Kij cukierek, zdjęcia w klimacie, pięknie zintegrowany insert z korkiem! Andrzej, napisz proszę jakie wrażenia z użytkowania uchwytu downlock, czyżby Twój pierwszy kij z tym rozwiązaniem? Cukierek to fotki, trochę przejaskrawione ale to świadomy zamysł. Na zimno (kiepskie światło) blank jest spokojny, stonowany z przepiękną fakturą (nieszlifowany) + lakier transparentny. Korek wydaje się przypalony, nie chciało mi się już grzebać w fotce, robione z marszu zaraz po powrocie z Krakowa. Koledzy z "Klubu Plus 50" będą mogli ocenić w realu, może sami coś napiszą. Montaż jak zawsze pierwsza klasa, złącza spigoty, trzy części. Sam uchwyt downlock, nawet nie wiedziałem że tak się to nazywa jest ok, miałem podobne w latach 80-te, kije szklane Shakespeare i klejonki od Kubackiego z Katowic. PS.Chciałem mieć szklaka typu Epic a mam kij kompozytowy - nano szkło + nano grafit tak to fachowo nazwał Krzysiek Zieliński. Niebawem pokaże się jego nowa strona FA i wszystko będzie opisane łącznie z ofertą na nowe blanki muchowe j/w. Na kołowrotku Cortland 444 #5WT, dzisiaj doszła. Kij razem z Hardy i linką fajnie zbalansowany, dobrze leży w ręce. Jutro planuję pomachać na zaporówce za okoniem. Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez Andrzej Stanek 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Andrzeju, dla jasności dla mnie ten projekt nie jest cukierkowy;) a stonowany, kij jest po prostu przepiękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zamawiając, konsultując z Krzyśkiem moje oczekiwania nie wiedziałem w gruncie rzeczy co dostanę - blank. Wyszło bardzo fajnie, sądzę, że postronne osoby podobnie ocenią oglądając go w realu. Pisząc o "cukierku" miałem na myśli foty, świadomie je podkręciłem w pełnym słońcu. Kij się mieni i to zjawisko jest miłym doznaniem dla oka. Fota nie pokaże tego przejścia w pełni, musiał być mocny akcent. Fajnie że Ci się podoba, mnie także. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniarz Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) HARDY Graphite DeLuxe 229 cm 4/5;HARDY CLASSIC DeLuxe 680-2;oraz HARDY Fibalite Perfection #4 472-2.Piękny retro team ;)Tym bardziej,że wszystko od retro Hardego w niższych # znika z ebay-a szybciej niż mgła;) Pozdrawiam i nie życzę polamania bo szkoda Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez kleniarz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 No Jędruś...., pojechałeś na maksa..... c u d o ! ! ! Jak dasz nad Sanem machnąć ze dwa razy będę wdzięczny...., ale kolejka widzę się tworzy. Zawsze obok walorów użytkowych ceniłeś piękno i dobry smak.... i tak zostało jak widzę. Aż mnie korci, by iść Twoim tropem, ale jeszcze nie teraz, bo muszę odbudować zasoby spinningowe (wracam do tej metody po 5 latach). Ja z nowości skromnie się nad Sanem zaprezentuję, jedynie z customowym Hatchem 2 generacji. Oby ryby doceniły nasze wysiłki sprzętowe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Dzisiaj pierwsze próby rzutowe, powtarzalne 53 stopy przy rozmiarze mojego gumowca 43, na końcu streamerek z syntetyków długości 5 cm, linka Cortland 444 #5WF. Rzuca się lekko, swobodnie, NANOFLEX ma spory power jak na tak elastyczne tworzywo. Zestaw przyklejony do łapy... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 (edytowane) Kolor blanku jak Daiwa Alltmor-podoba się, nietypowy.Pogoda coraz lepsza, nasze szanse na normalne wędkowanie rosną.Też mam 5 kę do ochrzczenia, smuggler, taki deluksiak jednak woda musi być spokojniejsza niż zwykle bo to dość delikatny patyk całkiem nie do streamerowania.Andrzeju- fotki i streamery bardzo ładne. No i marquis, ale to jasssne???? Edytowane 5 Kwietnia 2018 przez Paweł Bugajski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi