Skocz do zawartości

Najlepsze wędzisko muchowe-subiektywny ranking użytkowników

kardi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zważyłem na szybko Winstony ZIELONE  ;)  :D

LT #4 : gorne 4 segmenty 33 gr.

dolnik 61 gr (oryginał )

LT #5 : górne 4 segmenty 32 gr (przelotki tytanowe)

dolnik 71 gr( zbrojony -cienkie plastry-floor)

Kłaniam się Marian

PS Tuby oryginalnej nie ważyłem bez tego jest bardzo ładna  ;)

Najladniejsza z wszystkich jakie miałem ( nawet grafitowe)

• Like 1

Marian, dzięki, podejrzewałem, że zbrojenie fabryczne w kluczowej części odrobinę cięższe i to przy niższej klasie.

Kiedyś pisałem, by nie kierować się wagą całego kija, bo w dolniku można sporo dołożyć lub zejść z wagi.

Czasami pozornie cięższy kij leży lepiej, gdyż ma środek ciężkości obniżony.

Tuby winstona to klasa.

pozdrawiam!

• Like 1

[quote name="marian-56" post="2447722"

PS Tuby oryginalnej nie ważyłem bez tego jest bardzo ładna  ;)

Najladniejsza z wszystkich jakie miałem ( nawet grafitowe)

Na pewno najcięższa... nie wiem z czego oni je robią, z wolframu?

Mi osobiście bardziej przypadły do gustu tuby Hardy'ego ze współczesnych flagowych serii.

Loop Cross S1, świetne węglowe kije. Czuje się różnice po machaniu innym kijem a crossami.

Szczególnie w wersji DH i switch. W zasadzie innych niż loopy juz nie używam.

Poza Deathstarem czyli sage tcx 7126, jedyny nie-loop co się ostał w kolekcji... jest na tyle wybitny że ma u mnie dożywocie. .. pomimo że jest 4 częściowy.

Edytowane przez mack

Wywołane tuby to raczej jako żart bym potraktował..w szczególności bladozielone nadające się swym ciężarem do wyrzutni rakiet ziemia powietrze ????. Natomiast wędki to zupełnie inna bajka.

Mnie Loop'y nie przypadły do gustu ale o tym już wspominałem wcześniej

Generalnie...kazda wędka jest dobra, najlepsza, w sytuacji kiedy łowisz nią ryby,,czego mnie z powodu braku czasu brakuje...

• Like 4

Generalnie...kazda wędka jest dobra, najlepsza, w sytuacji kiedy łowisz nią ryby,,czego mnie z powodu braku czasu brakuje...

Święta prawda. Możemy sobie nawet ze złota wędki sprawić a jak będą leżeć w szafie gdy na nie będziemy pracować będą mniej warte niż jaxon nad woda ;)

Jednak muszę być bardziej tolerancyjny  :D  bo jak czytam nasz wątek to niewiele się on różni od pewnej rozmowy którą ostatnio posłyszałem i potraktowałem ją troszkę tak z lekkim politowaniem.

A dokładnie była to rozmowa wręcz rozprawa naukowa dwóch audiofilów na temat okazyjnie kupionych super, hiper, mega.... kilku metrów kabli/przewodów za kilkanaście tysięcy.  :D  :D  :D 

To samo choróbsko :D   tylko pod inna postacią.

Jednak muszę być bardziej tolerancyjny  :D  bo jak czytam nasz wątek to niewiele się on różni od pewnej rozmowy którą ostatnio posłyszałem i potraktowałem ją troszkę tak z lekkim politowaniem.

A dokładnie była to rozmowa wręcz rozprawa naukowa dwóch audiofilów na temat okazyjnie kupionych super, hiper, mega.... kilku metrów kabli/przewodów za kilkanaście tysięcy.  :D  :D  :D

To samo choróbsko :D   tylko pod inna postacią.

Nie słuchałeś, nie wiesz o czym mówisz, dlatego raczej nie wypowiadaj się na tematy, które są dla Ciebie nieznane.

A wędziska? Każdy łowi czym lubi i dzieli się doświadczeniami. Nie bardzo wiem, co w tym złego. Nie każdy jest "wyznawcą sponsora", do którego nic nie mam, a nawet cieszę się, że jest i wiedzie Mu się dobrze. Po prostu nie zazdroszczę.

• Like 1

Marszal a poza-tym to wszystko Ok ... wstałeś lewą nóżką, masz inny problem. Możesz mi powiedzieć co Ci chodzi  bo naprawdę Cię nie rozumiem.

Czy w mojej wcześniejszej wypowiedzi kogokolwiek uraziłem, komukolwiek  zrobiłem przykrość czy moja wypowiedz nacechowana jest negatywnymi emocjami...  ograni się kolego i postaraj wyluzować. 

A jeśli nie rozumiesz to postaram Ci się wytłumaczyć co miałem na myśli : w swojej pasji zatracamy się bez granic ja przynajmniej tak mam, jestem sprzęciarzem  mogę opowiadać godzinami o sprzęcie, uwielbiam porównywając, testować  mam  swoje ulubione wędki kołowrotki, potrafię wydać sporo kasy na nowe lub kultowe "zabawki".  Dla mnie to jest normalne i dla tego pisze o większej tolerancji bo wydawało mi się dziwne, że można za kable wydać grubą kasę i wręcz dziwne ale jak przeanalizowałem i przełożyłem na swoją pasję to potrafię się zachowywać tak samo. Zresztą podejrzewam, że jak większość kolegów piszących w tym wątku.

Jeśli tak bardzo Cię uraziłem swoim wpisem to już Twój problem ale i Tobie życzę większej TOLERANCJI !!!

Edytowane przez jasiekcom

Wątek założył mój serdeczny Przyjaciel i wielu z niego korzysta, wielu dzieli się w nim swoimi doświadczeniami, prezentuje sprzęt, który lubi i którym łowi. Przypisywanie choroby tym użytkownikom, którzy korzystają z dobrodziejstwa dobrego i markowego sprzętu jest co najmniej niestosowne, żeby nie powiedzieć mocniej. Przepraszam za wpis poza tematem, ale Paweł jest na wędkarskim wyjeździe i sam nie może zareagować. A czystość wątku jest tutaj jego zaletą. To tak na wprost, skoro nie rozumiesz.

Więcej w tej sprawie nie zabiorę głosu ponieważ zależy mi aby pojawiały się rzetelne opinie. Gdyby Admin lub Mod uznali, że trzeba to usunąć, nie będę miał żalu. Po prostu na gorąco powiedziałem, co myślę o takich wpisach w merytorycznych watkach.

• Like 2

Witam.

Mariusz ... wątek, który w tytule posiada słowo "subiektywny" z założenia nie może być merytoryczny ...

Takrze z lózem i letkim oka pżymrurzeniem cza tó wpisy hyba traktować  :P

Pozdrawiam.

Edytowane przez Forest-Natura

Proponuję Panowie zanabyć Scotta Radiana, a skończą się poszukiwania najlepszego wędziska muchowego, ponieważ to jest właśnie On :) ;)  :lol: 9 stóp, Szósta klasa. Trzymając go w ręku i porównując do innych topowych wędzisk w tej samej klasie (Sage, Winston, itp sprawdzone w sklepie) sprawia wrażenie, że to piątka...Jednak niech to Was nie zmyli: moc w tym kiju drzemie okrutna :) a w połączeniu z Hatchem Finatic 5+, oraz pływającą linką RIO Perception tworzy trio idealnie wyważone, wręcz zabójcze i... mocno uniwersalne. Ogarniam tym zestawem moje jeziorka, gdzie bardzo często mocno wieje, wyrzucając niejednokrotnie całą linkę do podkładu, z indykatorem brań na tippecie, oraz łowię na niewielkich rzeczkach, gdzie na odległość 5-10m kij rzuca praktycznie sam :) Łowię tym zestawem i na niewielkiego suchara i na nimfy, oraz także na streamery. Do strimków mam linkę  WF6/7 fast intermediate od Airfloo. Lata wyśmienicie. Złamać się go raczej nie da, a przynajmniej bardzo trudno :D Wykonanie bajeczne, każdy detal dopracowany idealnie. Winston Boron MX poszedł bez żalu w świat, Zresztą drugi Winston w czwartej klasie też. Bez najmniejszego problemu i praktycznie bez różnicy zastąpił go ten zestaw, nie potrzebuję jeździć z dwoma kijami, a na sieczkę nie łowię, lipienie mnie też nie interesują :) Przydałby sie jednak travel jako zapas, na wypadek gdyby Scott jednak nie okazał się taki idealny jak piszę :D :lol: Dlatego wybaczyć sobie nie mogę, że nie kupiłem wspomnianego wcześniej i chwalonego Guideline'a, który był do kupienia w takiej promocji :mellow: A zastanawiałem sie długo...  Pozdrawiam

Kilka gorących fotek jeszcze z dzisiaj:

agf171EOR6C3fj5QXR%2Bg2Q_thumb_12c7.jpg?

KyCkXx0WSqS52vIq1qHf%25g_thumb_12d2.jpg?

UhnNs52kQmSKAq4xLXHhzQ_thumb_12cb.jpg?dl

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_12ce.jpg?dl=0

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_12d3.jpg?dl=0

Z9qTOOrqRXuN9sLYKVH5PQ_thumb_12c9.jpg?dl

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_12cd.jpg?dl=0

tuQmO8RgT6G36P8CJ%25FB3A_thumb_12d0.jpg?

• Like 14

Radiany to kapitalne kije - oprócz 9” #6 perełką w serii jest 9” #5 oraz 9,6” #7. Mocne, lekkie, pięknie wykonane i o kapitalnych właściwościach rzutowych. Kolejnym odkryciem, przynajmniej dla mnie, jest Loop Cross SX 9” #6 - a już myślałem, że niewiele można poprawić w serii Cross S1... myliłem się ;-)

• Like 1