Skocz do zawartości

Najlepsze wędzisko muchowe-subiektywny ranking użytkowników

kardi

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem w trakcie obróbki filmu z wyjazdu więc jak poskładam i będzie co pokazać to wrzucę, niestety ryby też mają do siebie to że jak kamera zostaje włączona z automatu przestają żerować ale sama prezentacja muchy podanie i rzucanie jest również ciekawe i mega przyjemne.

• Like 1

Trzeba szukać :) Tu jest np. jedna sztuka na hamerykańskim jebaju... nowy, tylko kartoniku nie ma:

https://www.ebay.com/itm/Scott-GS-G-Series-885-4-88-5-wt-4pc-Fly-Rod-Streams-of-Dreams-Trade-In/263957463537?hash=item3d751741f1:g:P00AAOSw38VbqlAN

Tu w angielskim sklepie promocja na kilka modeli:

https://www.uttings.co.uk/c944-fly-rods/brand=scott/

Ogólnie sklep polecam, wiele razy kupowałem. Obsługa klienta wzorowa. Dostawa w ciągu dwóch dni na adres w UK. Do Polski 5 dni, wysyłka za 22GBP.

To są całkiem inne wędki scott g2 jest na pewno dużo szybszą wędką od serii g która jest kontynuacją starej serii która była x lat temu miała być odwzorowana praca tej kapitalnej serii do suchej muszki o większej ilości różnic można by poczytać na stronie scotta. 

o masz :) 

http://www.flyfishsd.com/scott-g-series-review-fly-rod-reviews/

Łowiłem 9' 6# G2 bardzo fajna wędka jeśli trafiła by mi się W komisie np za jakieś 1300 zł czemu nie ale nie zapłaciłbym, za nią 849 USD jeśli szukasz typowo do suchej muchy kwintesencji to zdecydowanie idźmy w stronę serii G. Wrzuć w translator tekst :P

Ja dostałem od swojej Żony młynek Hatch 3plus zielony pod b2x #4 .... I nie powiem, zestaw zacny tworzą...tak więc nie jest tak źle

Cóż za wspaniała kobieta !!! Moja najpiękniejsza i uwielbiana Dorcia nigdy na to nie wpadła, choć tolerancji na moje wybryki zakupowe odmówić jej nie można.

• Like 2

Cóż za wspaniała kobieta !!! Moja najpiękniejsza i uwielbiana Dorcia nigdy na to nie wpadła, choć tolerancji na moje wybryki zakupowe odmówić jej nie można.

Mojej też tolerancji na moje wybryki zakupowe odmówić nie można, aczkolwiek nie o wszystkich mówię :rolleyes:  B)

• Like 5

Witam przez przypadek wpadł w moje ręce Thomas Horizon 2;) 9 stóp klasa 3?? po rozpakowaniu i oglądnieciu kija no jakość wykonania Thomasa rzuca na kolana:) Piękny:) Ale...na trójkę to on nie za bardzo, mocny mięsisty blank nie z tych papierowych, wagowo też nie za lekki, Ale czas na testy założyłem że jest to mocna trójka to sparowałem ją z lamsonem i linką royal Wullf tt w 4 klasie i nad wode, no kij pracował przepięknie wąskie pętle no sam rzucał:)Udało mi się złowic kilka przyzwoitych rybek na przypon 0,10 i zero zerwań. Na koniec jechał ze mną z folią na rękojeśći wrócił bez:) polecam

post-61614-0-32847300-1538750320_thumb.jpg

post-61614-0-91114000-1538750327_thumb.jpg

• Like 6

Dzięki świetny kijek szybki, nie jest za lekki jak to thomas ale o dziwo nie męczy ręki:) duża konkurencja dla mojego Winstona WT, długo się waham który zabrać nad wode:) a niedługo testy z linkami w klasie kija:)

Edytowane przez MATIQUES
  • Like 4

. Na koniec jechał ze mną z folią na rękojeśći wrócił bez:) polecam

Najlepsza rekomendacja! :)Zerwać folię to trochę jak...no dobra, bastuję  ;)

Mamy coraz szersze grono udostępniających swe doświadczenia, wstawiających zdjęcia i omawiających najważniejsze cechy wędzisk. To świetnie, nic nie zastąpi opinii kolegi którego znamy i wiemy, że czuje  "co i jak".

No i dziękuję za brak OT, co czyni naszą bazę czytelną i w miarę poręczną.

Pozdrawiam Paweł

post-46397-0-75626100-1538751331_thumb.jpg

• Like 3