Kacper.K Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Jeszcze moment i tu się zacznie winter run Ciąg tarłowy dość obfity jeśli chodzi o jedną z rzek na której łowię.Problemem jest bardzo duża ilość chorych ryb, a także zbyt wysoka temperatura wody co może spowodować nieudane tarło. Co do Meiser'a - piękny kij. Kilku znajomych po tym jak dowiedzieli się o istnieniu marki (Peresada ją rozpropagował na jb.pl ) kupili te wędki. Miałem okazję rzucać, trzymać w rękach. Czuć, że nie jest to masówka, która ostatnimi czasy zalewa rynek. Te kije mają duszę. Swego czasu mocno interesowałem się travelem od Meiser'a. Na razie jakoś wyjazdów nie ma więc plan nabycia wstrzymany, ale kto wie czy za jakiś czas do tego nie wrócę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Ciąg tarłowy dość obfity jeśli chodzi o jedną z rzek na której łowię.Problemem jest bardzo duża ilość chorych ryb, a także zbyt wysoka temperatura wody co może spowodować nieudane tarło. Co do Meiser'a - piękny kij. Kilku znajomych po tym jak dowiedzieli się o istnieniu marki (Peresada ją rozpropagował na jb.pl ) kupili te wędki. Miałem okazję rzucać, trzymać w rękach. Czuć, że nie jest to masówka, która ostatnimi czasy zalewa rynek. Te kije mają duszę. Swego czasu mocno interesowałem się travelem od Meiser'a. Na razie jakoś wyjazdów nie ma więc plan nabycia wstrzymany, ale kto wie czy za jakiś czas do tego nie wrócę.To chyba się muszę do Boba Meisera zgłosić po jakąś prowizję [emoji3] Sent from my SM-G781W using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 22 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2023 Panowie, jaki kołowrotek dobrze wyważy kijaszek: Winston Boron II X 8 1/2' 3 wt?może ktoś, coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 23 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 Dzień DobryGdy miałem w/w wędzisko to używałem do tej wędki kołowrotek ORVIS CFO IIINie pamietam wagi kołowrotkaPasowały do siebie Na marginesie, wędzisko "gubiło" ryby mimo ,że wtedy używałem haczyki zadzioroweAle to było w latach 2008-2010Może to był taki egzemplarz wędkiKłaniam się Marian 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 23 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 Dzień DobryGdy miałem w/w wędzisko to używałem do tej wędki kołowrotek ORVIS CFO IIINie pamietam wagi kołowrotkaPasowały do siebie Na marginesie, wędzisko "gubiło" ryby mimo ,że wtedy używałem haczyki zadzioroweAle to było w latach 2008-2010Może to był taki egzemplarz wędkiKłaniam się Marianczołem,dzięki za poradęchyba trudno będzie taki kupić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 23 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 (edytowane) WitamSprawdziłem w katalogu z 2006 r.(przekładowo) CFO III waży 4 oz ( ok.120 gr)Można się kierować po tym ( waga kołowrotka)Kłaniam się Marian Edytowane 23 Marca 2023 przez marian-56 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 23 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 WitamSprawdziłem w katalogu z 2006 r.(przekładowo) CFO III waży 4 oz ( ok.120 gr)Można się kierować po tym ( waga kołowrotka)Kłaniam się Marianok, dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodzimierz Janowicz Opublikowano 29 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2024 Zmarł Don Green. Założyciel firmy Sage. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 17 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2024 (edytowane) Bez wątpienia kije Sage to doskonałe narzędzia. Mam do nich sentyment bo mój pierwszy DH to był właśnie Sage ( z Axis 7110-4)Przez lata miałem kilka wędzisk Sage z różnych serii i zawsze byłem z nich zadowolony. Obecnie trudno mi się połapać w ich ofercie, zmieniają ja za często moim zdaniem. Każdy kto lowi speyem na pewno słyszał o kultowym w zasadzie kiju TCX 7126-4 znanym jako "Death Star". Ja parę dni temu zanabylem drogą kupna następcę tejże wędki. Method 7126-4 znanym również jaki "Lightsaber" Jest to również kij kultowy dla wędkarzy łowiący steelheady. W odróżnieniu od TCX jest bardziej "responsywny"mimo że opisany jako xfast.Na pewno wyróżnia się kolorem blanku :-)Jak zima trochę odpuści mam zamiar wypróbować go na Columbia River. Może da mi dużego bull trouta. O czym rzecz jasna poinformuję.Pozdrowka Sent from my Pixel 7a using Tapatalk Edytowane 17 Lutego 2024 przez peresada 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 19 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2024 (edytowane) Witaj Krzysztofie, U mnie wpadla 3 wedka DH. Jest to sage One 6126-4. Ucze sie rzutow od Klausa Frimora Underhand/ Scandi i zastanawiam sie nad nowa glowica. Jaka glowice uzywasz do sage Method ? W Dani spotkalem nad Skjern wedkarzy z method 7126-4 i one 7126-4. Tam klasa 7 to wedka podstawowa. na Speypages polecaja airflo rage a takze airflo Skouta? Moj kii potrzebuje 390-420 Grain. Czy ten scout nie bedzie za krotki? Dziekuje za pomoc. Pozdrawiam Zbigniew Edytowane 19 Lutego 2024 przez krokop 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 19 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2024 Scout nie będzie za krótki. Obecnie to mój podstawowy skagit. Używam go w kijach od 11 do 13' Oczywista podstawa to odpowiedni timing. To krótka głowica i istnieje ryzyko wyrwania kotwicy. Dobrze również wyrobić sobie kompaktowy 'stroke",ramiona blisko ciała . Miałem one #7 13'6'' - to dobra seria. Sugerował bym wagę głowicy przy Skagit scout 510-540grPozdrowka Sent from my Pixel 7a using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 19 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2024 używam do mojej 13' #7: - RIO Scandi VersiTip #7 445gr- RIO Skagit Max 450-475gr- Salmologic Logic Head 28g + Logic Coated Leader 28g- Vision Hybrid Body 23g + Vision Hybrid Tip 15ft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 20 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2024 Przenieśmy się na priv. Nie zaśmiecamy wątku Sent from my Pixel 7a using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalpk97 Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 Cześć koledzy, jeśli to nie w tym wątku to przepraszam.Szukam wędki pod nizinne łowienie kleni na piankowce. Mam możliwość kupić kij Winston BllX 9'#5Wędka nie posiada oryginalnej tuby ani oryginalnego pokrowca, ale są zastępcze.Na mocowaniu kołowrotka i na kapslu widać jakieś zadrapania czarnego lakieru, innych uszkodzeń po fotkach nie widać. Proszę o opinię ile ten kij realnie powinien kosztować? Sprzedający wycenił go na 1500zł pytanie czy to okazja czy może za dużo? Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 Cześć koledzy, jeśli to nie w tym wątku to przepraszam.Szukam wędki pod nizinne łowienie kleni na piankowce. Mam możliwość kupić kij Winston BllX 9'#5Wędka nie posiada oryginalnej tuby ani oryginalnego pokrowca, ale są zastępcze.Na mocowaniu kołowrotka i na kapslu widać jakieś zadrapania czarnego lakieru, innych uszkodzeń po fotkach nie widać. Proszę o opinię ile ten kij realnie powinien kosztować? Sprzedający wycenił go na 1500zł pytanie czy to okazja czy może za dużo? Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję. received_2515867121923766.jpg Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalkaczemu nie ma tuby i skarpety?czy wędka była zarejestrowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalpk97 Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 czemu nie ma tuby i skarpety?czy wędka była zarejestrowana?Nie mam pojęcia, sprzedający tez nie zna historii kija. Podobno kupił go już bez oryginalnej tuby i skarpety. Żadnych papierów na tą wędkę nie ma Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 Nie mam pojęcia, sprzedający tez nie zna historii kija. Podobno kupił go już bez oryginalnej tuby i skarpety. Żadnych papierów na tą wędkę nie ma Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalkadziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalpk97 Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 dziwneMi nie zależy na tubie itd kij ma łowić, a nie leżeć w ładnym pokrowcu heh kwestia ceny.. nie wiem na czym się opierać, bo nie ma tych wędek w sprzedaży aktualnie Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 Mi nie zależy na tubie itd kij ma łowić, a nie leżeć w ładnym pokrowcu heh kwestia ceny.. nie wiem na czym się opierać, bo nie ma tych wędek w sprzedaży aktualnie Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalkakij tej klasy zwykle ma wszystkotubę, skarpetę, papierywtedy wiadomo, że oryginalnyoraz nie kradziony na przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 kij tej klasy zwykle ma wszystkotubę, skarpetę, papierywtedy wiadomo, że oryginalnyoraz nie kradziony na przykładzobacz, ktoś sprzedaje innego WinstonaWędka muchowa Winston Boron III x Częstochowa Błeszno • OLX.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalpk97 Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 kij tej klasy zwykle ma wszystkotubę, skarpetę, papierywtedy wiadomo, że oryginalnyoraz nie kradziony na przykładPodobno tak został ściągnięty z USA pomijając kwestie czy kradziony czy nie itd.. czy sam kij wart jest takiej ceny? Czy jest sens wydać na niego 1500zl? Patrząc tylko pod kątem użytkowym, a nie kolekcjonerskim Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalpk97 Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 zobacz, ktoś sprzedaje innego WinstonaWędka muchowa Winston Boron III x Częstochowa Błeszno • OLX.plAle to Boron lllX, te są droższe ja pytam o poprzednia wersję, czyli Borona llX Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 Ale to Boron lllX, te są droższe ja pytam o poprzednia wersję, czyli Borona llX Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalkawiem; miałem i takie, i takiechodzi mi o to, co jest razem z kijem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 Podobno tak został ściągnięty z USA pomijając kwestie czy kradziony czy nie itd.. czy sam kij wart jest takiej ceny? Czy jest sens wydać na niego 1500zl? Patrząc tylko pod kątem użytkowym, a nie kolekcjonerskim Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalkaoryginalny jest warty więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalpk97 Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 oryginalny jest warty więcejDzięki, zaryzykuje chyba nie zależy mi na papierkach czy oryginalnej tubie. Zależy mi na dobrym kiju, który będzie dzielnie służył podczas Warcianych wojaży Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi