Skocz do zawartości

Najlepsze wędzisko muchowe-subiektywny ranking użytkowników

kardi

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze moment i tu się zacznie winter run ;) :D

Ciąg tarłowy dość obfity jeśli chodzi o jedną z rzek na której łowię.

Problemem jest bardzo duża ilość chorych ryb, a także zbyt wysoka temperatura wody co może spowodować nieudane tarło.

Co do Meiser'a - piękny kij. Kilku znajomych po tym jak dowiedzieli się o istnieniu marki (Peresada ją rozpropagował na jb.pl ;) ) kupili te wędki. Miałem okazję rzucać, trzymać w rękach. Czuć, że nie jest to masówka, która ostatnimi czasy zalewa rynek. Te kije mają duszę. Swego czasu mocno interesowałem się travelem od Meiser'a. Na razie jakoś wyjazdów nie ma więc plan nabycia wstrzymany, ale kto wie czy za jakiś czas do tego nie wrócę.

• Like 2

Ciąg tarłowy dość obfity jeśli chodzi o jedną z rzek na której łowię.

Problemem jest bardzo duża ilość chorych ryb, a także zbyt wysoka temperatura wody co może spowodować nieudane tarło.

Co do Meiser'a - piękny kij. Kilku znajomych po tym jak dowiedzieli się o istnieniu marki (Peresada ją rozpropagował na jb.pl ;) ) kupili te wędki. Miałem okazję rzucać, trzymać w rękach. Czuć, że nie jest to masówka, która ostatnimi czasy zalewa rynek. Te kije mają duszę. Swego czasu mocno interesowałem się travelem od Meiser'a. Na razie jakoś wyjazdów nie ma więc plan nabycia wstrzymany, ale kto wie czy za jakiś czas do tego nie wrócę.

To chyba się muszę do Boba Meisera zgłosić po jakąś prowizję [emoji3]

Sent from my SM-G781W using Tapatalk

• 4 miesiące temu...

Dzień Dobry

Gdy miałem w/w wędzisko to używałem do tej wędki kołowrotek ORVIS CFO III

Nie pamietam wagi kołowrotka

Pasowały do siebie  ;)

Na marginesie, wędzisko "gubiło" ryby mimo ,że wtedy używałem haczyki zadziorowe

Ale to było w latach 2008-2010

Może to był taki egzemplarz wędki

Kłaniam się Marian

• Like 4

Dzień Dobry

Gdy miałem w/w wędzisko to używałem do tej wędki kołowrotek ORVIS CFO III

Nie pamietam wagi kołowrotka

Pasowały do siebie  ;)

Na marginesie, wędzisko "gubiło" ryby mimo ,że wtedy używałem haczyki zadziorowe

Ale to było w latach 2008-2010

Może to był taki egzemplarz wędki

Kłaniam się Marian

czołem,

dzięki za poradę

chyba trudno będzie taki kupić...

• 10 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...

Bez wątpienia kije Sage to doskonałe narzędzia. Mam do nich sentyment bo mój pierwszy DH to był właśnie Sage ( z Axis 7110-4)

Przez lata miałem kilka wędzisk Sage z różnych serii i zawsze byłem z nich zadowolony. Obecnie trudno mi się połapać w ich ofercie, zmieniają ja za często moim zdaniem. Każdy kto lowi speyem na pewno słyszał o kultowym w zasadzie kiju TCX 7126-4 znanym jako "Death Star". Ja parę dni temu zanabylem drogą kupna następcę tejże wędki. Method 7126-4 znanym również jaki "Lightsaber" Jest to również kij kultowy dla wędkarzy łowiący steelheady. W odróżnieniu od TCX jest bardziej "responsywny"

mimo że opisany jako xfast.

Na pewno wyróżnia się kolorem blanku :-)

Jak zima trochę odpuści mam zamiar wypróbować go na Columbia River. Może da mi dużego bull trouta. O czym rzecz jasna poinformuję.

Pozdrowka

91e85ced02be067845811c10d65450f1.jpg86e2ec7a9091c8a584d3c05596ea969b.jpg

Sent from my Pixel 7a using Tapatalk

Edytowane przez peresada
  • Like 10

Witaj Krzysztofie,

U mnie wpadla 3 wedka DH. Jest to sage One 6126-4.

Ucze sie rzutow od Klausa Frimora Underhand/ Scandi i zastanawiam sie nad nowa glowica.

Jaka glowice uzywasz do sage Method ?

W Dani spotkalem nad Skjern wedkarzy z method 7126-4 i one 7126-4. Tam klasa 7 to wedka podstawowa.

na Speypages polecaja airflo rage a takze airflo Skouta? Moj kii potrzebuje 390-420 Grain.

Czy ten scout nie bedzie za krotki?

Dziekuje za pomoc.

Pozdrawiam Zbigniew

Edytowane przez krokop
  • Like 1

Scout nie będzie za krótki. Obecnie to mój podstawowy skagit. Używam go w kijach od 11 do 13' Oczywista podstawa to odpowiedni timing. To krótka głowica i istnieje ryzyko wyrwania kotwicy. Dobrze również wyrobić sobie kompaktowy 'stroke",

ramiona blisko ciała . Miałem one #7 13'6'' - to dobra seria. Sugerował bym wagę głowicy przy Skagit scout 510-540gr

Pozdrowka

Sent from my Pixel 7a using Tapatalk

• Like 1

• 3 miesiące temu...

Cześć koledzy, jeśli to nie w tym wątku to przepraszam.

Szukam wędki pod nizinne łowienie kleni na piankowce. Mam możliwość kupić kij Winston BllX 9'#5

Wędka nie posiada oryginalnej tuby ani oryginalnego pokrowca, ale są zastępcze.

Na mocowaniu kołowrotka i na kapslu widać jakieś zadrapania czarnego lakieru, innych uszkodzeń po fotkach nie widać.

Proszę o opinię ile ten kij realnie powinien kosztować? Sprzedający wycenił go na 1500zł ;) pytanie czy to okazja czy może za dużo? Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.post-71002-1718733676,3767_thumb.jpg

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Cześć koledzy, jeśli to nie w tym wątku to przepraszam.

Szukam wędki pod nizinne łowienie kleni na piankowce. Mam możliwość kupić kij Winston BllX 9'#5

Wędka nie posiada oryginalnej tuby ani oryginalnego pokrowca, ale są zastępcze.

Na mocowaniu kołowrotka i na kapslu widać jakieś zadrapania czarnego lakieru, innych uszkodzeń po fotkach nie widać.

Proszę o opinię ile ten kij realnie powinien kosztować? Sprzedający wycenił go na 1500zł ;) pytanie czy to okazja czy może za dużo? Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.attachicon.gif received_2515867121923766.jpg

czemu nie ma tuby i skarpety?

czy wędka była zarejestrowana?

Mi nie zależy na tubie itd ;) kij ma łowić, a nie leżeć w ładnym pokrowcu heh kwestia ceny.. nie wiem na czym się opierać, bo nie ma tych wędek w sprzedaży aktualnie

kij tej klasy zwykle ma wszystko

tubę, skarpetę, papiery

wtedy wiadomo, że oryginalny

oraz nie kradziony na przykład

kij tej klasy zwykle ma wszystko

tubę, skarpetę, papiery

wtedy wiadomo, że oryginalny

oraz nie kradziony na przykład

Podobno tak został ściągnięty z USA ;) pomijając kwestie czy kradziony czy nie itd.. czy sam kij wart jest takiej ceny? Czy jest sens wydać na niego 1500zl? Patrząc tylko pod kątem użytkowym, a nie kolekcjonerskim :)

Podobno tak został ściągnięty z USA ;) pomijając kwestie czy kradziony czy nie itd.. czy sam kij wart jest takiej ceny? Czy jest sens wydać na niego 1500zl? Patrząc tylko pod kątem użytkowym, a nie kolekcjonerskim :)

oryginalny jest warty więcej