Wojtulson Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 (edytowane) Cześć, Potrzebuję porady w dwóch kwestiach dotyczących wyjazdu do Szwecji. 1. Chcę zapłacić za domek. Właścicielka poprosiła o przelanie pełnej kwoty.Czy jest sposób na tanie wysłanie pieniędzy na konto bankowe w koronach? Pytałem w moim mBank i koszt za przelew to 25zł ale nie potrafią mi powiedzieć jakie będą opłaty od innych banków (np. banku odbiorcy oraz innych banków na drodze przelewu). Takie podejście jest dla mnie nie do zaakceptowania. 2. Znacie jakiś sposób na otrzymanie zniżki w Stena Line?Wiem, że można podać kod albo skorzystać z programów partnerskich aby otrzymać 10% zniżki.Ja akurat nie korzystam z usług partnerów Stena Line, można to jakoś obejść i skorzystać z karty bankowej znajomego? Pozdrawiam - Wojtulson. Edytowane 8 Listopada 2014 przez Wojtulson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 (edytowane) Odp.1 Spróbuj azimoodrazu poda Ci kwotę. Edytowane 8 Listopada 2014 przez albercik2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Czy jest sposób na tanie wysłanie pieniędzy na konto bankowe w koronach? Pytałem w moim mBank i koszt za przelew to 25zł ale nie potrafią mi powiedzieć jakie będą opłaty od innych banków (np. banku odbiorcy oraz innych banków na drodze przelewu). Takie podejście jest dla mnie nie do zaakceptowania. https://transferwise.com/ Zapomnij o przelwach bankowych Ja korzystam z ich serwisu od kilku miesiecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtulson Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Oferta transferwise.com wygląda ciekawie. Teraz jeszcze zostaje kwestia oferty ze Stena Line. Znacie jakieś sposoby na zniżkę? np. kody rabatowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Na stronie steny wpisz kod Shell i ci naliczy rabat. Nikt tego u mnie nigdy nie sprawdzal Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Proponuję skorzystać z biura podróży. Kilka razy kupowałem w ten sposób bilety promowe i zawsze było taniej niż bezpośrednio u przewoźnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtulson Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Slawito, a czy sprawdzałeś czy jest niebezpieczeństwo, że podczas załadunku na prom ktoś poprosi o kartę Shella i zażąda dopłaty ewentualnie? Bartsiedlce, chodzi o biura internetowe czy muszę się wybrać do stacjonarnego, może polecisz kogoś konkretnego? Dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Poprzez eventur możesz kupić bilety ze zniżką. Załatwisz wszystko telefonicznie/mailowo. wyprawynaryby.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 @Wojtulson - nie wiem, czy Eventur załatwi bilety osobie nie korzystającej z ich usług, ale niewykluczone.Ja załatwiałem poprzez stacjonarne biuro w moim mieście. Zapytania przez internet nie przynosiły pożądanego skutku/ceny. Wydaje mi się, że lokalni touroperatorzy, którzy mają umowy z wielkimi dostawcami (czytaj informacje na plakatach z ofertami) będą oferowali najlepsze ceny. Duże, ogólnopolskie, biura nie bardzo chcą zajmować się drobnicą, czyli zarobieniem kilkudziesięciu złotych na Twoim kursie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi