kamildarbanski Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 koledzy czy kij na blanku mhx s842-2 nada sie do lowienia na troka z oliwka do 12 gr?? czy moze ide zla droga i szukac zupelnie czegos innego?? prosze pomozcie bo chcialbym szybko to ogarnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Cześć, widzę że nie masz odpowiedzi, to się postaram, jakoś pomóc . Nie znam tego kija o którego pytasz, ale mój mhx p-844-2 spokojnie ogarnia b.t . 6-14 gr Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek11 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Witaj !Mam ten kijek, myślę że wytrzyma, jednakże rzuty muszą być płynne bez zrywu,jego ugięcie to wymusi. Ja łowię bocznym trokiem chociaż nie używałem pałeczek większych niż 10 gr.Mimo iż kijek ma głębokie ugięcie dobrze przenosi to co się dzieje z przynętą.Jeżeli jeszcze nie dokonałeś zakupu blanku to lepszym rozwiązaniem byłby MHX P-842-2,jest nieco sztywniejszy od poprzednika i można go spokojnie przeciążyć do 15 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Cześć, widzę że nie masz odpowiedzi, to się postaram, jakoś pomóc . Nie znam tego kija o którego pytasz, ale mój mhx p-844-2 spokojnie ogarnia b.t . 6-14 grTomekO czym Ty piszesz, chłopie? Toć P844 to sztywna sandaczowa pała! Miałem ponad sezon model o oczko słabszy P843-2 i kij zaczynał się od 8-10g, komfortowy zakres miał w przedziale 10-22g. Tak więc gdzie Ty chcesz założyć trok z pałeczką do 12g na jeszcze mocniejszego 844? Nawet fabryczny, bardzo zaniżony c.w. dla tego blanku mówi o 7-18g Szukasz blanku pod trok, to wejdź w coś z MHX o fabrycznym c.w. 10-12g, realny będzie pewnie do 15-18g. Choć na Twoim miejscu poszedłbym w fabryczny kij, np. SG Parabellum albo TD 3-14g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) Ano , piszę bo używam, sztywna to jest seria SJ od mhx ,albo inazuma, zapraszam pokażę Edytowane 9 Listopada 2014 przez kostom63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Ano , piszę bo używam, sztywna to jest seria SJ od mhx ,albo inazuma, zapraszam pokażęZ całym szacunkiem ale 6g to z poppinga nawet za bardzo nie chce latać. To potężny kij obsługujący gumy 4" z główkami do 25g czy 3" z 28g ołowiem, a nie kijek do boczniaka. Miałem sezon P844-2 MHX, używałem i sporo fajnych ryb nim wyjąłem. Natomiast S842-2MHX spokojnie ogarnie te 12g oliwki, z okładem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Natomiast S842-2MHX spokojnie ogarnie te 12g oliwki, z okładem I znowu jesteśmy w temacie :-) , i o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osin Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 S 842-2 rzuci te 12 gram ale ten kij nie nadaje sie do troka. Po pierwsze jest za krótki, po drugie za wolny nie ugina sie od samego szczytu, a po trzecie szkoda go do takiej plugawej metody do troczka to wklejke za 150 zł i juz tego mhx uzywam najczesciej do twardych przynet i mysle ze drewno z żelazem to właśnie jego żywioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 S 842-2 rzuci te 12 gram ale ten kij nie nadaje sie do troka. Po pierwsze jest za krótki, po drugie za wolny nie ugina sie od samego szczytu, a po trzecie szkoda go do takiej plugawej metody do troczka to wklejke za 150 zł i juz tego mhx uzywam najczesciej do twardych przynet i mysle ze drewno z żelazem to właśnie jego żywiołPrawda, najprawdziwsza.Praca 5-7g ołowiu + gumiaki do 7cm, to jego żywioł i zastosowanie u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 koledzy czy kij na blanku mhx s842-2 nada sie do lowienia na troka z oliwka do 12 gr?? czy moze ide zla droga i szukac zupelnie czegos innego?? prosze pomozcie bo chcialbym szybko to ogarnacZdecydowanie szukać czegoś innego.Łowiłem wędką na tym blanku 1.5roku ojciec łowi trzeci rok,ale przynety zdecudowanie na główkach.Szczytówka dośc mocna ,nie gnąca sie od samego początku,ale pozwalajaca na odpowiednią sygnalizacje takiej przynętyi wbicie haka w pysk.Nada się też do wobków,maks 5cm minoowi obrotówek 1-3 ,tte większe na wodzie spokojnej .Do troka zdecydowanie blank o charakterze wklejki,czyli sztywny na 2/3 długości z finezją w szczycie .Wiadomo ,że odwazniki czasem stosuje się spore,ale sama przyneta mikra,więc szczyt musi rejestrować zasysanie paprocha.Myslę ,że może w Matagi powinieneś coś znaleźć ,ewentualnie w Phenixie w serii IF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 no okej rozumiem koledzy.... dziekuje za porade i wszelkie podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Proponuję coś z kongera np. Rapier 2,25m bodajże 2-12g powinien spełnić Twoje oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Z całym szacunkiem ale 6g to z poppinga nawet za bardzo nie chce latać. To potężny kij obsługujący gumy 4" z główkami do 25g czy 3" z 28g ołowiem, a nie kijek do boczniaka. Miałem sezon P844-2 MHX, używałem i sporo fajnych ryb nim wyjąłem. Natomiast S842-2MHX spokojnie ogarnie te 12g oliwki, z okładem Dziś rzucałem 6 gr plus 3 cale fish arrow , więc gumka niewielka, super x 2500 plus daiwa 8 braid 0,10 pod niezbyt silny wiatr ok 35 m z wiatrem ok 45 m, jak dla mnie z łódki odległość wystarczająca , oddałem kilka rzutów główką 25 gr plus 3 cale lunatic , ale jak dla mnie, to za dużo na tę delikatną szczytówkęTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 To Ty chyba masz jakiś inny blank z naklejką P844-2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi