Skocz do zawartości

patent na przepełnioną pamięć w Androidzie

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Może się komuś przyda, od jakiegoś czasu walczyłem z przepełnioną pamięcią w smartfonie ( Samsung S2  i9100, android 4.1.2 Jelly Bean).  Pojawił się komunikat z charakterystyczną ikonką z wykrzyknikiem " pamięć prawie pełna".

Przy czy nie chodzi o pamięć USB a o tą "drugą" nazwijmy ją operacyjną, więc żadne przenoszenia aplikacji na kartę pamięci etc by nie zadziałało. Już myślałem że będę musiał rootować smartona aż znalazłem w sieci to:

http://tripoverit.blogspot.com/2013/09/fix-for-android-phones-running-low-on.html

oraz praktycznie to sam, tylko po polsku, poniżej. Może komuś się przyda - u mnie poskutkowało natychmiast, miałem niecałe 200 MB wolnej pamięci a teraz mam prawie 1 GB :)

dzięki Ci Boże za internet !

pozdrawiam

RE: Zbyt mało pamięci na dysku przy próbie instalowania aplikacji. Samsung i9100 

Miałem ten sam problem - zajęte 90% pamięci wewnętrznej i nie pomagał Clean Master ani nic podobnego.

Wpisałem *#9900#

Wcikasz "Run dumpstate/logcat/modem log"

A następnie "Delete dumpstate/logcat" (ja musiałem kilka razy)

Z wolnych 200 mb zrobiło się 1,1 gb.
  • Like 4

Z tym ze iphone to najwyzsza półka , a telefony z androidem z tej ze samej wysokiej półki maja wystarczajaca ilos pamieci :D

Wiec nie trzeba zmieniac na iphona wystarczy zmienic na galaxy S5 i po problemie .

Szwagier po 3 miesiacach uzytkowania jakiegos tam My phona tez miał ten problem  , ja po pół roku na xperia m2 nic takiego nie zauważyłem .

Usunąłem mu dwie najwieksze aplikacje i zainstalowalem Clean mastera bo tego tez nie mogl zainstalować , wyczyscilem pamiec podreczna i juz wszystko śmigało.Zainstalowałem wszystko na nowo.

Teraz jak nie bedzie mógł zainstalowac uzyje Cleana i po kłopocie.

• 3 tygodnie później...

Też miałem ten problem.

Ustawia się w opcjach synchronizację, żeby pamiętał hasła, zainstalowane aplikacje, żeby kontakty zapisał na gmailu i przywraca się ustawienia fabryczne. Wywala wszystko i instaluje na nowo. Zazwyczaj robię to podczas oglądania jakiegoś filmu :),,, żeby mnie nie denerowało, żę nie mam telefonu.

Z tym ze iphone to najwyzsza półka , a telefony z androidem z tej ze samej wysokiej półki maja wystarczajaca ilos pamieci :D

Wiec nie trzeba zmieniac na iphona wystarczy zmienic na galaxy S5 i po problemie .

Szwagier po 3 miesiacach uzytkowania jakiegos tam My phona tez miał ten problem , ja po pół roku na xperia m2 nic takiego nie zauważyłem .

Usunąłem mu dwie najwieksze aplikacje i zainstalowalem Clean mastera bo tego tez nie mogl zainstalować , wyczyscilem pamiec podreczna i juz wszystko śmigało.Zainstalowałem wszystko na nowo.

Teraz jak nie bedzie mógł zainstalowac uzyje Cleana i po kłopocie.

Iphone to najwyzsza polka? Chyba cenowa tylko :)

To ja polecam od siebie malutki programik który zwalnia zajętą pamięć po każdym wybudzeniu telefonu

https://play.google.com/store/apps/details?id=mobi.infolife.taskmanager&hl=pl

Po zainstalowaniu tego oprogramowania nigdy nie zobaczylem ikonki informującej o braku pamięci :)

• 1 rok później...