Friko Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Może się komuś przyda, od jakiegoś czasu walczyłem z przepełnioną pamięcią w smartfonie ( Samsung S2 i9100, android 4.1.2 Jelly Bean). Pojawił się komunikat z charakterystyczną ikonką z wykrzyknikiem " pamięć prawie pełna". Przy czy nie chodzi o pamięć USB a o tą "drugą" nazwijmy ją operacyjną, więc żadne przenoszenia aplikacji na kartę pamięci etc by nie zadziałało. Już myślałem że będę musiał rootować smartona aż znalazłem w sieci to: http://tripoverit.blogspot.com/2013/09/fix-for-android-phones-running-low-on.html oraz praktycznie to sam, tylko po polsku, poniżej. Może komuś się przyda - u mnie poskutkowało natychmiast, miałem niecałe 200 MB wolnej pamięci a teraz mam prawie 1 GB dzięki Ci Boże za internet ! pozdrawiam RE: Zbyt mało pamięci na dysku przy próbie instalowania aplikacji. Samsung i9100 Miałem ten sam problem - zajęte 90% pamięci wewnętrznej i nie pomagał Clean Master ani nic podobnego.Wpisałem *#9900#Wcikasz "Run dumpstate/logcat/modem log"A następnie "Delete dumpstate/logcat" (ja musiałem kilka razy)Z wolnych 200 mb zrobiło się 1,1 gb. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Zaraz próbuje na swoje s4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 U mnie w S2 niestety nie działa, próbowałem z 10 razy "delete dumpstate/logcat" i nic, nadal wyświetla się ikona pamięci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Ja napierw wcisnąłem: Run dumpstate/logcat/modem log a dopiero jak wykonało to polecenie (pojawił się komunikat) to wcisnąłem parę razy Delete dumpstate/logcat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Clean master daje radę. Usunął mi już ponad 1,5gb. Mimo wszystko na zapełnionego androida najlepszy jest jednak iphone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Z tym ze iphone to najwyzsza półka , a telefony z androidem z tej ze samej wysokiej półki maja wystarczajaca ilos pamieci Wiec nie trzeba zmieniac na iphona wystarczy zmienic na galaxy S5 i po problemie .Szwagier po 3 miesiacach uzytkowania jakiegos tam My phona tez miał ten problem , ja po pół roku na xperia m2 nic takiego nie zauważyłem . Usunąłem mu dwie najwieksze aplikacje i zainstalowalem Clean mastera bo tego tez nie mogl zainstalować , wyczyscilem pamiec podreczna i juz wszystko śmigało.Zainstalowałem wszystko na nowo.Teraz jak nie bedzie mógł zainstalowac uzyje Cleana i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Też miałem ten problem.Ustawia się w opcjach synchronizację, żeby pamiętał hasła, zainstalowane aplikacje, żeby kontakty zapisał na gmailu i przywraca się ustawienia fabryczne. Wywala wszystko i instaluje na nowo. Zazwyczaj robię to podczas oglądania jakiegoś filmu ,,, żeby mnie nie denerowało, żę nie mam telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Z tym ze iphone to najwyzsza półka , a telefony z androidem z tej ze samej wysokiej półki maja wystarczajaca ilos pamieci Wiec nie trzeba zmieniac na iphona wystarczy zmienic na galaxy S5 i po problemie .Szwagier po 3 miesiacach uzytkowania jakiegos tam My phona tez miał ten problem , ja po pół roku na xperia m2 nic takiego nie zauważyłem . Usunąłem mu dwie najwieksze aplikacje i zainstalowalem Clean mastera bo tego tez nie mogl zainstalować , wyczyscilem pamiec podreczna i juz wszystko śmigało.Zainstalowałem wszystko na nowo.Teraz jak nie bedzie mógł zainstalowac uzyje Cleana i po kłopocie.Iphone to najwyzsza polka? Chyba cenowa tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obdarty Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 U mnie na s4 active działa na s4 kobity też super i dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 A ja mam 3gb ramu i problem mnie nie dotyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v3ctor Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 To ja polecam od siebie malutki programik który zwalnia zajętą pamięć po każdym wybudzeniu telefonuhttps://play.google.com/store/apps/details?id=mobi.infolife.taskmanager&hl=pl Po zainstalowaniu tego oprogramowania nigdy nie zobaczylem ikonki informującej o braku pamięci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 @Friko dzięki wielkie za ten temat. Z powodu braku pamięci mój S2 nie chciał logować się do poczty. U mnie 66 mb zrobiło się 1,4 Gb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Wpisałem *#9900# W czym to trzeba wpisać? Czy to działa tylko na smartfonach Samsung czy na LG też? Oświećcie mnie bo ja laik smartfonowy jestem. Posiadam LG L90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Friko, czy przed tym zabiegiem kopiowałeś gdzieś np. zdjęcia ? Nie chcę żeby mi za dużo posprzątało Wbiłem kod i coś z tego będzie...dzięki, bo ten jelly bean to porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Ja zdjęcia kopiowałem bo myślałem że wtedy będzie więcej pamięci wolnej (myślenie laika). Jednak po wyczyszczeniu pamięci, sposobem @Friko, okazało się że cały folder galeria został nieruszony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi