popper Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Świat się kończy a Van Staal ząbkuje http://allegro.pl/kolowrotek-van-staal-vsb100b-titanium-bail-i4750115185.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 (edytowane) Bo smar był niejapoński i napewno od podpinania do kija seryjnego zaczął zabkowac Edytowane 8 Listopada 2014 przez Qowax001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 I 2 wypady na rybki w tyg.wypadły.to już za dużo obrotow korby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Ale i tak "gryzą" go elegancko na aukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Toż to chińszczyzna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Toż to chińszczyzna.Zgadza sie. To juz nie to co kiedys. Od czasu jak przeniesli produkcje do Chin product niestety stracil na jakosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 pierwszy raz widze to to ... na oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Jakby tak nawinął człowiek chociaż ze 3 przyzwoite wąsy to i "efekty" przekładni przestałby mieć znaczenie a tak, poszukiwania w du.... mózgu ciąg dalszy i Van's idzie do ludzi. Taka tendencja, wszystko musi być smooth jak dupcia niemowlęcia i heavy przy okazji co by jakiś wrak dało radę z dna pociągnąć. "Wydaję mi się że przekładnia wymaga serwisowania." A mi że tam już było serwisowane 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Jak to nie istnieją? Istnieją tylko przez lata ząbkują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Witam, Mi sie wydaje, ze facet sie naczytal jerkbaita i tych wszystkich 'maslanych' pracach stelli do d..y to i sprzedaje. Kilka VS mialem w rekach i w kazdym bylo czuc przekladnie. Bujo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 VS miałem parę razy okazję pokręcić i nie byłem ukontentowany pracą. Niemniej, szybko uświadomiono mnie, że w tym kołowrotku "kulturalna" praca jest drugoplanowa, a liczy się moc i wytrzymałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Toż to chińszczyzna.Wyrzuć z domu wszystko co masz chińskie a potem napisz co Ci zostało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Nie, bo nie będzie miał na czym tego napisać 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Kiedyś Van Stalle nie miały kabłąków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Witam, Mi sie wydaje, ze facet sie naczytal jerkbaita i tych wszystkich 'maslanych' pracach stelli do d..y to i sprzedaje. Kilka VS mialem w rekach i w kazdym bylo czuc przekladnie. Bujo Racja.Van staal to młyn na ocean. Konstrukcja maksymalnie uproszczona, ale za to niezwykle trwała.Przy poppingu czy jiggingu za nie ma znaczenia płynność pracy a potęga przekładni, hamulca i niezawodność.Te, które ja miałem w łapach, pracowały fatalnie, gdyby oceniać je pod kątem używania ich do zwykłego spinningu.Nie próbowałem tych najnowszych, lżejszych i z kabłąkiem, ale myślę, że nie zmienili konstrukcji przekładni a dodatkowo robią je tam, gdzie tanio.Ktoś sobie ściągnął "na szczupaczka" i się rozczarował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Nie, bo nie będzie miał na czym tego napisać Zgadza się.Chiny mają swoje zalety. Oprócz komputerów wchodzi też w grę np. kaczka po pekińsku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Racja.Van staal to młyn na ocean. Konstrukcja maksymalnie uproszczona, ale za to niezwykle trwała.Przy poppingu czy jiggingu za nie ma znaczenia płynność pracy a potęga przekładni, hamulca i niezawodność.Te, które ja miałem w łapach, pracowały fatalnie, gdyby oceniać je pod kątem używania ich do zwykłego spinningu.Nie próbowałem tych najnowszych, lżejszych i z kabłąkiem, ale myślę, że nie zmienili konstrukcji przekładni a dodatkowo robią je tam, gdzie tanio.Ktoś sobie ściągnął "na szczupaczka" i się rozczarował.Tak jest. To sa kreciolki ktore maja byc na lata. Prosta budowa ale twala, Nie sa "plynne" ponoc ale nie do zdarcia. Z tego co wiem niestety od czasu jak przeniesiono produkcje do Chin, jakosc tych mlynkow lekko sie pogorszyla. Jest natomiast druga firma ktora ponoc produkuje bardzo dobre mlynki w USA na wody slone. Gdyby ktos byl zainteresowany to sie nazywa ZeeBaas. Prawie w calosci wykonane w Stanach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Świat się kończy a Van Staal ząbkuje http://allegro.pl/kolowrotek-van-staal-vsb100b-titanium-bail-i4750115185.html Przecież na lata są tylko dżaksony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Ja mam spawarke, sąsiad ma migomat trochę złomu się znajdzie jak chcecie ztuninguje wasze kołowrotki tak że będą kręcić a jak trzeba to i drzewo się nim zetnie tylko odrazu ostrzegam że masa wzrośnie. Koszt 17 zł od każdego kikograma dodatkowej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Tak jest. To sa kreciolki ktore maja byc na lata. Prosta budowa ale twala, Nie sa "plynne" ponoc ale nie do zdarcia. Z tego co wiem niestety od czasu jak przeniesiono produkcje do Chin, jakosc tych mlynkow lekko sie pogorszyla. Jest natomiast druga firma ktora ponoc produkuje bardzo dobre mlynki w USA na wody slone. Gdyby ktos byl zainteresowany to sie nazywa ZeeBaas. Prawie w calosci wykonane w Stanach. Witam, Jest tez oczywiscie Accurate: http://www.accuratefishing.com/products/twinspin/sr6.php Ten najmniejszy model wazacy 10 uncji chodzi mi po glowie od jakiegos czasu i na pewno nie jest do d..y jak wszystkie stelle Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Witam, Jest tez oczywiscie Accurate: http://www.accuratefishing.com/products/twinspin/sr6.php Ten najmniejszy model wazacy 10 uncji chodzi mi po glowie od jakiegos czasu i na pewno nie jest do d..y jak wszystkie stelle Bujo Nie podatny na tuning, nie świeci się jak millena i nie złapiesz masy spawarka na nim odpuść Kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Nie podatny na tuning, nie świeci się jak millena i nie złapiesz masy spawarka na nim odpuść Kolego Na tuning podatny bo se mozna samemu szpule powiercic itd, no i pewnie do lowienia dobry a taka MIlena to tylko do gabloty chociaz korbke do niej mam Bujo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Świat się kończy a Van Staal ząbkuje http://allegro.pl/kolowrotek-van-staal-vsb100b-titanium-bail-i4750115185.html Może po prostu trzeba dać smaru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 (edytowane) Na tuning podatny bo se mozna samemu szpule powiercic itd, no i pewnie do lowienia dobry a taka MIlena to tylko do gabloty chociaz korbke do niej mam Widzę, że niezły z ciebie majster Weź kolego szpulkę od catany ponawiercaj dziurki i wrzucaj na giełdę jako szpula do Mileny Masz już w tym doświadczenie Edytowane 10 Listopada 2014 przez 5384 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Widzę, że niezły z ciebie majster Weź kolego szpulkę od catany ponawiercaj dziurki i wrzucaj na giełdę jako szpula do Mileny Masz już w tym doświadczenie Niby pomysl dobry, mam jedynie Sahare 4000 ale szpulka do mileny by piekna wyszla w dodatku taka jak to sie mowi ''deep'' czyli gleboka Polacy to pomyslowy narod, zawsze powtarzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi