Skocz do zawartości

Nie istnieją kołowrotki "na lata"

popper

Rekomendowane odpowiedzi

Jakby tak nawinął człowiek chociaż ze 3 przyzwoite wąsy to i "efekty" przekładni przestałby mieć znaczenie a tak,  poszukiwania w du.... mózgu ciąg dalszy i Van's idzie do ludzi. Taka tendencja, wszystko musi być smooth jak dupcia niemowlęcia i heavy przy okazji co by jakiś wrak dało radę z dna pociągnąć.

"Wydaję mi się że przekładnia wymaga serwisowania." A mi że tam już było serwisowane :D

• Like 4

Witam,

Mi sie wydaje, ze facet sie naczytal jerkbaita i tych wszystkich 'maslanych' pracach stelli do d..y to i sprzedaje. Kilka VS mialem w rekach i w kazdym bylo czuc przekladnie.

Bujo

Racja.

Van staal to młyn na ocean. Konstrukcja maksymalnie uproszczona, ale za to niezwykle trwała.

Przy poppingu czy jiggingu za nie ma znaczenia płynność pracy a potęga przekładni, hamulca i niezawodność.

Te, które ja miałem w łapach, pracowały fatalnie, gdyby oceniać je pod kątem używania ich do zwykłego spinningu.

Nie próbowałem tych najnowszych, lżejszych i z kabłąkiem, ale myślę, że nie zmienili konstrukcji przekładni a dodatkowo robią je tam, gdzie tanio.

Ktoś sobie ściągnął "na szczupaczka" i się rozczarował.

Racja.

Van staal to młyn na ocean. Konstrukcja maksymalnie uproszczona, ale za to niezwykle trwała.

Przy poppingu czy jiggingu za nie ma znaczenia płynność pracy a potęga przekładni, hamulca i niezawodność.

Te, które ja miałem w łapach, pracowały fatalnie, gdyby oceniać je pod kątem używania ich do zwykłego spinningu.

Nie próbowałem tych najnowszych, lżejszych i z kabłąkiem, ale myślę, że nie zmienili konstrukcji przekładni a dodatkowo robią je tam, gdzie tanio.

Ktoś sobie ściągnął "na szczupaczka" i się rozczarował.

Tak jest. To sa kreciolki ktore maja byc na lata. Prosta budowa ale twala, Nie sa  "plynne" ponoc ale nie do zdarcia. Z tego co wiem niestety od czasu jak przeniesiono produkcje do Chin, jakosc tych mlynkow lekko sie pogorszyla. Jest natomiast druga firma ktora ponoc produkuje bardzo dobre mlynki w USA na wody slone. Gdyby ktos byl zainteresowany to sie nazywa ZeeBaas. Prawie w calosci wykonane w Stanach.

Ja mam spawarke, sąsiad ma migomat trochę złomu się znajdzie jak chcecie ztuninguje wasze kołowrotki tak że będą kręcić a jak trzeba to i drzewo się nim zetnie tylko odrazu ostrzegam że masa wzrośnie.

Koszt 17 zł od każdego kikograma dodatkowej mocy.

Tak jest. To sa kreciolki ktore maja byc na lata. Prosta budowa ale twala, Nie sa  "plynne" ponoc ale nie do zdarcia. Z tego co wiem niestety od czasu jak przeniesiono produkcje do Chin, jakosc tych mlynkow lekko sie pogorszyla. Jest natomiast druga firma ktora ponoc produkuje bardzo dobre mlynki w USA na wody slone. Gdyby ktos byl zainteresowany to sie nazywa ZeeBaas. Prawie w calosci wykonane w Stanach.

Witam,

Jest tez oczywiscie Accurate: 

http://www.accuratefishing.com/products/twinspin/sr6.php

Ten najmniejszy model wazacy 10 uncji chodzi mi po glowie od jakiegos czasu i na pewno nie jest do d..y jak wszystkie stelle :) 

Bujo

Witam,

Jest tez oczywiscie Accurate: 

http://www.accuratefishing.com/products/twinspin/sr6.php

Ten najmniejszy model wazacy 10 uncji chodzi mi po glowie od jakiegos czasu i na pewno nie jest do d..y jak wszystkie stelle :) 

Bujo

Nie podatny na tuning, nie świeci się jak millena i nie złapiesz masy spawarka na nim odpuść Kolego ;)

Na tuning podatny bo se mozna samemu szpule powiercic itd, no i pewnie do lowienia dobry a taka MIlena to tylko do gabloty chociaz korbke do niej mam :)

Widzę, że niezły z ciebie majster :)

Weź kolego szpulkę od catany ponawiercaj dziurki i wrzucaj na giełdę jako szpula do Mileny :)

Masz już w tym doświadczenie :D

Edytowane przez 5384

Widzę, że niezły z ciebie majster :)

Weź kolego szpulkę od catany ponawiercaj dziurki i wrzucaj na giełdę jako szpula do Mileny :)

Masz już w tym doświadczenie :D

Niby pomysl dobry, mam jedynie Sahare 4000 ale szpulka do mileny by piekna wyszla w dodatku taka jak to sie mowi ''deep'' czyli gleboka :) Polacy to pomyslowy narod, zawsze powtarzam :)