5384 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Niby pomysl dobry, mam jedynie Sahare 4000 ale szpulka do mileny by piekna wyszla w dodatku taka jak to sie mowi ''deep'' czyli gleboka Polacy to pomyslowy narod, zawsze powtarzam I w ten sposób wyszedł by jeszcze lepszy kręcioł niż jest bo w końcu z głęboką szpulą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Moze ja cos dozuce mimo ze to stary post :1-VS na dziesiotki nie chce mowic ze wiecej jakie mialem w rekach (posiadalem i posiadam wszystkie modele procz vs 400 ) tylko 2 vs275 nie czuc bylo prawie trybow2-vs to nie Stella zeby chodzil jak maslo 3-jezeli mial bym oddac wszystkie moje zabawki spinningowe i zostawic jeden VS275 zostaje 4-chinskie modele z ostatnich lat sa o niebo lepsze jak US made (Alan Hawk tez ma taka opinie w Review) tylko amerykance twierdza ze ich wszystko jest the best 5-zeebaas pochodzi od tego samego konstruktora I wedlug mnie wcale nie jest lepszy mialem dwa jeden sprzedalem po 15 min lowienia drugi nie dojechal na ryby6-accurate robi wspaniale multiplikatory twinspinn to zart nie kolowrotek 7-VM150-275 to taki jak go nazywaja Cadillac dla ubogich ja poprostu twierdze ze to finnor albo quantum z inna etykietka8-Mr Rob Koelewyn wlasnie wypuscil nowy kolowrotek Subaqua za pare tygodnia przyjdzie polowie troche i bede mogl cos wiecej powiedziec 9-new seria X podobno rewelacja nawet nie chce oglindac bo wiem jak to sie skaczy Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez sharkfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Jak to nie ma kołowrotków na lata?Jak są kije na "dożywocie" to i takie kołowrotki się znajdą ... co najwyżej będą lekko ząbkować ale nie każdy lubi albo potrzebuje masła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Jak to nie ma kołowrotków na lata?Jak są kije na "dożywocie" to i takie kołowrotki się znajdą ... co najwyżej będą lekko ząbkować ale nie każdy lubi albo potrzebuje masła Kolowrotkow na dozywicie jest cala masa, muchowych :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 No fakt... ja muchowych mam sztuk 2 takich ... i szybko się ich nie pozbędę ...Ale i Penna Spinfishera chyba w swoim życiu już nie dam rady zajechać ... za rzadko używam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Były kolowrotki na lata: ABU cardinal 66 wędkowalem ok 25 lat dwoma sztukami. Nadal są w bardzo dobrej formie mechanicznej. Mają jedno łozysko które waży mniej więcej tyle co 20-30 łozysk od współczesnych kolowrotków. Kolega, ktory jest inżynierem mechanikiem stwierdził: "jeśli chcesz to na tej przekladni skonstruuje ci wciągarkę do worków z cementem na budowie" Drugi ABU CArdinal 44 mam trzy Dwa używalem, trzeci nowy, od 1978 do 2005 na pstrągi średno 30-40 razy w roku nadal bardzo OK. Wymieniene sprężyny i raz blaszka od zapadki. Podobnie miały DAM Quick "Made in Germany" Niedawno wyrwało sie komuś z Mercedesa "oczywiście, ze można skonstruować samochód który bezawaryjnie przejedzie milion kilometrow tylko po co ?" U. Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez Ugly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Crack 100,200,300 or luxor same reels from lately 50 robia do dzis sam mam dwa i nowke sztuke dla syna jak dorosnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Ja dla synka trzymam nówki shimano twin power xtr i xgtm 4000.Uważam że te modele zasłużyły na miano kołowrotków na lata:-)Łowię tymi modelami od kilkunastu sezonów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Co zrobisz, jeśli syn łowić nie zechce? Ja tak miałem Ale........... Wnuków się doczekałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Widzę, że temat wrócił...więc z całą pewnością mogę powiedzieć, że kołowrotkiem "na lata" a nawet "na dziesiątki lat" jest Daiwa Tournament Force. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Co zrobisz, jeśli syn łowić nie zechce? Ja tak miałem Ale........... Wnuków się doczekałem Tatuś już synka pokieruje;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Ja juz mojego pokierowalem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi