Skocz do zawartości

Nie istnieją kołowrotki "na lata"

popper

Rekomendowane odpowiedzi

Niby pomysl dobry, mam jedynie Sahare 4000 ale szpulka do mileny by piekna wyszla w dodatku taka jak to sie mowi ''deep'' czyli gleboka :) Polacy to pomyslowy narod, zawsze powtarzam :)

I w ten sposób wyszedł by jeszcze lepszy kręcioł niż jest bo w końcu z głęboką szpulą :D

• 5 miesięcy temu...

Moze ja cos dozuce mimo ze to stary post :

1-VS na dziesiotki nie chce mowic ze wiecej jakie mialem w rekach (posiadalem i posiadam wszystkie modele procz vs 400 ) tylko 2 vs275 nie czuc bylo prawie trybow

2-vs to nie Stella zeby chodzil jak maslo

3-jezeli mial bym oddac wszystkie moje zabawki spinningowe i zostawic jeden VS275 zostaje

4-chinskie modele z ostatnich lat sa o niebo lepsze jak US made (Alan Hawk tez ma taka opinie w Review) tylko amerykance twierdza ze ich wszystko jest the best

5-zeebaas pochodzi od tego samego konstruktora I wedlug mnie wcale nie jest lepszy mialem dwa jeden sprzedalem po 15 min lowienia drugi nie dojechal na ryby

6-accurate robi wspaniale multiplikatory twinspinn to zart nie kolowrotek

7-VM150-275 to taki jak go nazywaja Cadillac dla ubogich ja poprostu twierdze ze to finnor albo quantum z inna etykietka

8-Mr Rob Koelewyn wlasnie wypuscil nowy kolowrotek Subaqua za pare tygodnia przyjdzie polowie troche i bede mogl cos wiecej powiedziec

9-new seria X podobno rewelacja nawet nie chce oglindac bo wiem jak to sie skaczy

Edytowane przez sharkfishing

Były kolowrotki na lata: ABU cardinal 66 wędkowalem ok 25 lat dwoma sztukami. Nadal są w bardzo dobrej formie mechanicznej. Mają jedno łozysko które waży mniej więcej tyle co 20-30 łozysk od współczesnych kolowrotków. Kolega, ktory jest inżynierem mechanikiem stwierdził: "jeśli chcesz to na tej przekladni skonstruuje ci wciągarkę do worków z cementem na budowie" Drugi ABU CArdinal 44 mam trzy Dwa używalem, trzeci nowy, od 1978 do 2005 na pstrągi średno 30-40 razy w roku nadal bardzo OK.  Wymieniene sprężyny i raz blaszka od zapadki. Podobnie miały DAM Quick "Made in Germany" Niedawno wyrwało sie komuś z Mercedesa "oczywiście, ze można skonstruować samochód który bezawaryjnie przejedzie milion kilometrow tylko po co ?" 

U.

Edytowane przez Ugly
  • Like 1

• 2 tygodnie później...