Arek99 Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Witam. Czy ktoś już używał smaru Shimano NLTS2 (DG16) i może coś o nim powiedzieć? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Jest bardzo podobny do permalube. Osobiście używam ich do konstrukcji karpiowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Cześć koledzy,zgłębiam wiedzę w temacie smarowideł do kołowrotków stałoszpulowych oraz multiplikatorów w zwiazku z potrzebą konserwacji swojego sprzętu. Dostałem już radę w innym temacie, aby do stradica CI4+ zastosować smar DG06, zaś do curado dc151 polecono mi smar ACE-2 jako typowy do multiplikatorów.Zależy mi, aby na początek zakupić jednak jeden smar, który będzie smarem pośrednim do wymienionych powyżej... no chyba, że taki półśrodek jest nie do przyjęcia dla wymienionych przeze mnie kołowrotków, to nie będę się upierał. Rozumiem, że rzadsze smary wymagają częstszej aplikacji, gęste z kolei nie pasują do sprzętu UL, który to ma kręcić lekko i najlepiej bez wyczuwalnego znacznego oporu. Zaopiniujcie proszę moje przemyślenia, zaproponujcie coś uniwersalnego lub też twardo napiszcie, że w tym przypadku lepiej nie szukać uniwersalnego.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Jeśli ten stradic to 2500 czy 3000 to 06 będzie ok, jeśli większy to pokusił bym się o coś "gęstszego".Przejrzyj od początku dokładnie ten post a trochę ci się rozjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WedkarzIncognito Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia Sytuacja lekko awaryjna. Rozłożyłem kołowrotki, wyjąłem pojemniczki ze smarem, zaglądam do pojemniczka ace-0, a tam pustka. Jaki smar mogę alternatywnie zastosować na tarcze hamulcowe? Podkładki głównie filcowe. Smary jakie posiadam to standardowy zestaw, czyli Permalub, Ship-0, SR-G, NLTS2.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi