19john92 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Mam pytanie smar shimano star drag grasse to jaki wg nazewnictwa DG-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Mam pytanie smar shimano star drag grasse to jaki wg nazewnictwa DG-?to star drag Dg - zaje....sty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Na pierwszej stronie wątku jest link do japantackle. Wszystko opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Mam pytanie smar shimano star drag grasse to jaki wg nazewnictwa DG-?Dg4 -ace2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Dzięki przeczytałem na Japantackle ze ten DG4 nadaje się na przekładnię i jest gęstszy od dg6 a tymi dowoma smarami dysponuje. Chciałem nasmarować swojego biomastera 3000 i planuje dg4 dać na przekładnię a dg6 na worma czy dobrze myśle ? Wiem ze może za dużo rozmyślam i, że dużo już o tym było na forum ale mam wrażenie im więcej czytam forum tym mniej wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Dzięki przeczytałem na Japantackle ze ten DG4 nadaje się na przekładnię i jest gęstszy od dg6 a tymi dowoma smarami dysponuje. Chciałem nasmarować swojego biomastera 3000 i planuje dg4 dać na przekładnię a dg6 na worma czy dobrze myśle ? Wiem ze może za dużo rozmyślam i, że dużo już o tym było na forum ale mam wrażenie im więcej czytam forum tym mniej wiem. Dobrze myślisz. Jeśli stwierdzisz że DG6 jest za gęsty rozrzedź go oliwką. Z reguły tak jest że im więcej wiesz tym więcej masz pytań i wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Ostrożnie z ilością tego DG4 bo korbą nie ruszusz :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grandma Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 (edytowane) Dg4 -ace2 Według mnie smar shimano star drag grease to Shimano ACE-0, DG01 Greasehttp://japantackle.com/tools-and-others/grease-oil/to000083.html Edytowane 2 Marca 2017 przez Jake 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Nie opieram tego co pisze na tym co przeczytam...Weź w ręce, porównaj i opisz to nam :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grandma Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 nie wiedziałem, że masz te dwa smary przed sobą i znasz japoński ;-)Jeśli tak to oświeć mnie proszę.Z angielskiego nie musisz tłumaczyć ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 (edytowane) Nie mam zamiaru się licytować.Rozkmiń oznaczenia ACE 0 i ACE-2 to pogadamy.Po co mi Japoński? Po Japońsku mam te smary dotykać? Jakąś kamasutre z nimi strzelić? Ps. Jeśli się tu zdeklarujesz że będziesz smarów używał do kamasutry to mogę Ci podesłać ok 9-10 próbek bo kiedyś dałem się opętać Jb wpisom i nakupiłem jak głupi do testów :-)Jeśli szukasz taniego zamiennika Star Draga to jest taki w Stihlu :-) ale kolor ma niemiły :-) Edytowane 2 Marca 2017 przez przemo_w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grandma Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 (edytowane) Nie opieram tego co pisze na tym co przeczytam...Weź w ręce, porównaj i opisz to nam :-) Nie mam zamiaru się licytować.Rozkmiń oznaczenia ACE 0 i ACE-2 to pogadamy.Po co mi Japoński? Po Japońsku mam te smary dotykać? Jakąś kamasutre z nimi strzelić? Ps. Jeśli się tu zdeklarujesz że będziesz smarów używał do kamasutry to mogę Ci podesłać ok 9-10 próbek bo kiedyś dałem się opętać Jb wpisom i nakupiłem jak głupi do testów :-)Jeśli szukasz taniego zamiennika Star Draga to jest taki w Stihlu :-) ale kolor ma niemiły :-)Nie chodzi o licytowanie tylko o rzeczową informację.Ciekaw jestem jak Ty dowiedziałeś sie o klasach smarów skoro nie "opierasz tego co piszesz na tym co przeczytasz".Z oceny organoleptycznej możesz tylko określić tylko kilka cech i właściwości smarów takich jak cieżar właściwy, gęstość, lepkość,kolor, zapach, i kilka innych. Bez wzgledu na ilość próbek smarów jakie posiadasz nie jesteś w stanie powiedzieć, do której klasy smarów należ dany smar i jakie ma oznaczenie. Dzięki za informację, ale nie szukam taniego zamiennika smaru Star Drag Grease (nigdzie o tym nie wspominałem), a z zasobów np. internetu korzystam często, jeśli chcę sie czegoś dowiedzieć.Myślę również, że opis tych smarów zarówno na stronie Japantackle jak i Hedgeog Studio jest prawidłowy.Smary te opisane są w nastepujacy sposób: DG01 ACE-0 smar do okładzin hamulcowych w kołowrotkach spiningowychDG04 ACE-2 smar do okładzin hamulcowych i przekładni w multiplikatorach P.S Jeśli już piszesz o kamasutrze to wiedz, że to sztuka miłości i że ze smarami mało ma wspólnego.A jeśli już używa się tu olejków np. do masażu to nie są to smary i olejki techniczne przeznaczone np. do kołowrotków.Poza tym kamasutra to indyjska a nie japońska księga miłości. Edytowane 2 Marca 2017 przez Jake 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Najpierw nie zgadzałeś się z Kubą co do DG7 , teraz ze mną.Przeczytaj jeszcze raz cały ten temat, a najdokładniej ostatnie wpisy @Flyfishermana...Odpowiedział bardzo dokładnie w temacie że opis z jakiejś tam stronki nijak się ma do wytycznych i specyfikacji Shimano. Po chłopsku: Biere w grabie dg4 i star draga hmmmm takie same.Biere dg4 i dg1 zupełnie inne. Jeżeli nadal nie pojmujesz to zostaje abyś sam to przetestował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Najpierw nie zgadzałeś się z Kubą co do DG7 , teraz ze mną.Przeczytaj jeszcze raz cały ten temat, a najdokładniej ostatnie wpisy @Flyfishermana...Odpowiedział bardzo dokładnie w temacie że opis z jakiejś tam stronki nijak się ma do wytycznych i specyfikacji Shimano.Po chłopsku: Biere w grabie dg4 i star draga hmmmm takie same.Biere dg4 i dg1 zupełnie inne.Jeżeli nadal nie pojmujesz to zostaje abyś sam to przetestował. nadal za trudne,narysuj jak hunterowi łożysko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 nadal za trudne,narysuj jak hunterowi łożysko.Jak by to narysować? :-)Jeśli się używa tych smarów to na macanego z zamkniętymi oczkami można je poznać i rozróżnić. Poza dg 14 bo nie miałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grandma Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Widzę,że masz problemy z uważnym czytaniem postów. Pisząc o smar DG7 pytałem czy kolega @Flyfisherman jest pewien tego co pisze i podałem opis ze strony Japantackle.To wszystko. Zresztą kolega @Flyfisherman zgodził sie również z treścią opisu z Japantackle.zgadza się: DG 01 i DG 04 to dwa różne smaryNie pisałem, że to takie same! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 (edytowane) Edit: Dalsze dywagacje nie mają celu... Edytowane 2 Marca 2017 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grandma Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 (edytowane) Szpula mówi ?To ciekawe, ciekawe..... Jest również pewne przysłowie (właściwie dobra rada ), która mówie, że....."zanim usiadziesz na "tron" sprawdź czy masz zapasową rolkę papieru...." Edytowane 2 Marca 2017 przez Jake 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 (edytowane) Szpula mówi ?To ciekawe, ciekawe..... Lektor w reklamie mówi, skoro do Ciebie szpule przemawiają no to chłopie nie jest dobrze. Edytowane 2 Marca 2017 przez FlyFisherman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grandma Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Aha,..... to nie wiedziałem.... gdyby nie Ty to żyłbym dalej w nieświadomości...... ....bez odbioru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Aha,..... to nie wiedziałem.... gdyby nie Ty to żyłbym dalej w nieświadomości...... ....bez odbioru... To fajnie że wróciłeś do świadomości, co runął twój świat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Kuba daj spokój. Trolling pełną parą idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Kuba daj spokój. Trolling pełną parą idzie.Spoko spoko spadam spać bo jutro inni trole będą mi wisieć na tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Podsumowując dobór smarów i ucinajac bezsensowne dyskusje.Do ciężej pracujących kołowrotków DG10 na przekładnie i DG13 z oliwka na worma, ewentualnie DG07?Do mniejszych maszynek DG13 na przekładnie i DG06 na worma, ewentualnie DG04?Poprawcie mnie proszę jeśli czegoś nie zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Ja stosuje obecnie na przekladnie DG13 lub Star Drag Grease (może być DG4 jeśli to odpowiednik - nie wiem) Na worma coś "lekkiego", rzadkiego. Tam nie ma obciążeń, ma się tylko mechanizm suwać. Można - czasem należy jeśli nie mamy rzadkiego - smar rozcieńczyć oliwką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi