trout master Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Witam. Mam pytanie. Czy ktoś z Kolegów próbował regenerować ewentualnie ulepszyć uchwyt korbki w starych kołowrotkach np. Shimano? Mam starego Stradica 1000 FE (96') i uchwyt jest już trochę wyrobiony na trzpieniu po tylu latach intensywnej pracy. Wsadzić tam jakieś łożyska? Czy tulejkę? A może wytoczyć nowy trzpień?Korbką oczywiście podwójna więc dwa uchwyty do regeneracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Kolego, tam nic nie poprawisz, często od zaniedbań te knoby i trzpienie są w złym stanie najprościej jest kupić drugą korbke i o nią dbać, nie musi być koniecznie od stradivariusa, fajne są od exage i niedrogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Podeślij na priv jakieś namiary. Dziękuję z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlus75 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Dbałość o ten element kołowrotka ma faktycznie dość istotny wpływ na trwałość. W moim kilkunastoletnim czarnuszku ( GTM ) mimo częstej wymiany smarowidła też się trochę luzu zrobiło ale jest to spokojnie do zaakceptowania. Miałem na stole czarnucha GT znajomego który niby dbał o kołowrotek ale tam wszystko latało jak żyd po pustym sklepie. Wklejone dwie tulejki plus rozwiercone delikatnie otwory i oczywiście smar zdecydowanie poprawiły komfort i kolega jest zadowolony. Koszt niewielki, trochę pracy a radość z przeprowadzonej reanimacji bezcenna. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Porozmawiaj z Piotrem Matusiakiem. Zrobi Ci knoba jakiego będziesz chciał:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi