admin Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 Cześć,Kupiłem dzisiaj X-Rap magnuma. Rapala mnie złapała. Piękny design i fantastycznie wyglądająca przynęta (mieni się jak prawdziwa ryba). Kupiłem sobie w kolorze makreli. Podają na pudełku zakres pracy od 6 do 9m. Kolosalna łopata jako ster. Kształtem (ster) przypomina ten, który zastosowano w tail dencer. Myślę, że będzie to fajna przynęta do trollingu. Czekam do lata PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 @Remek, czy mógłbyś wrzucić jakieś foto, bo do tej pory miałem do czynienia z fotkami reklamowymi a to jednak troche co innego a musze przyznac ze i mnie ciagnie ciutke ta przyneta - z wiadomych powodow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 9 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 Zrobie jutro porównując do waszych killerów. Jedno jest pewne Magnum jest większy i cięższy. Fotka jutro będzie ale z telefonu PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 Spoko przezyje to jakoś... Z wobkow wiekszych od TYCH wobkow w zeszlym roku zakupuiłem STORMA opisanego do 10m. okazalo sie ze ze nasze 4-6 metrow bywa dla niego zbyt male Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Tez zastanawialem sie czy kupic...jednak poczekam, mam kilka przynet o podobnych parametrach i kolejny, zwlaszcza takich gabarytow (mysle i o wielkosci i wadze) moze mi juz sie nie upchnac do pudelka.Poza tym cena jest dosc wysoka, jak zawsze przy nowosciach... Hmm, Remek, jezeli bedziesz porownywal do tego, co mysle, to w tej linii' wystepuje model blisko...30cm. I chociaz sie rozni sposobem pomiaru dlugosci, to i tak jest monster... Mifek, mam zdaje sie takiego Storma, w wersji 11 i 15cm, oba pieknie pracuja ale po usytuowaniu uszka widac, ze to nie przesadne pozeracze glebokosci(6m to raczej max).Kupiles u nas, ze tak ciekawie opisali?Gumop.s.O, a wyprobowal juz ktos Storm Saltwater Thunder - Shallow 15 albo 11?Nigdy ich w Polsce nie widzialem, w przeciwienstwie do wersji deep... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 @Gumo, @Mifek, te Stormy Thunder w wersji deep, bardzo chwalił M.Rogowiecki. Maciek opowiadał mi, że te wobki były bardzo skuteczne w głębokim trollingu na dużych jeziorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 @gumo jak najbardziej u nas. standardowo w KLENIU w mojej wiosce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 I chociaz sie rozni sposobem pomiaru dlugosci, to i tak jest monster...Chyba musisz sobie przypomniec jak wyglada Gigantus...pokaze Ci ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Chyba musisz sobie przypomniec jak wyglada Gigantus...pokaze Ci ponownie Kuba, wrociles z Pragi ? czy masz zdjecia swojego Gigantusa w kompie ? Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Wrócilem - mam jeszcze w weekend robic?? Gigantus juz jest w pudelku na Ebro Tym razem go zabiore, choc trudno sie nim operuje nawet Ugly Stikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 @Kuba:kiedy jedziecie na Ebro? pytam, ponieważ my zbieramy się na połowę maja (na 4-dniowy wypad) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 Mario, je[eli pojedziecie dobrym, szybkim samochodem to starczy wam na zajechanie i powrót. A kiedy łowienie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 Nie martw się, będziemy mieli pełne 3 dni łowienia (podróż samolotem do Barcelony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Na pewno we wrzesniu. A czy wczesniej - quien sabe? Quisas Normalnie to bysmy pojechali pewnie na dlugi weekend majowy, ale kazdy z nas utopil juz 6 stówek w prom i ciezko tak po prostu odpuscic Poza tym u Szweda jest tak, ze jak nie szczupak, to gruby okon. Jest tez obok pstrag.Mysle jednak, ze trafimy szczupaka, choc zapewne przed tarlem. 3 dni lowienia? Krótko. To wielka woda, przynajmniej w Mequinenzie. W delcie tez niemniejsza. Jezeli nie znacie wody, to powaznie rozwazcie guide'a.Ale trzymam kciuki i tak. Wlasciciele Abramisa tez jada w kwietniu, tak mi sacha doniósl. Wiec bedzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Dzięki za info.Przewodnik nie jest potrzebny - Janusz, z którym jadę, był tam już dobre kilka razy. Guzu powinien go znać Ostatnio łowiliście na górze- za zaporą czy na dole- przy mostach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Ostatnio łowiliście na górze- za zaporą czy na dole- przy mostach?Za zaporą. Mostów nawet nie widzieliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 18 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2006 Przepraszam, że to tak długo trwało ale nie mam jeszcze cyfraka, a publikowanie zdjęć z telefonu często mija się z celem. Dzisiaj pożyczyłem cyfraka i oto kilka zdjęć, które jak myślę usatysfakcjonują Was i odpowiedzą na pytanie jak wygląda nowy X-Rap Magnum. Dodatkowo na zdjęciu umieściłem w celu porównania wobler Of shore (dla miłośników tego trudno dostępnego woblera w Polsce). pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2006 O kurcze... wyglada bardzo obiecująco... Troche jak wiekszy brat offshore'a z ta niewielką różnicą, że magnum - jeśli mnie oko nie myli - ma oszko / drut wprowadzony w korpus - a może nawet biegnie przez całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2006 Faktycznie, sa dosc zblizone.... Istnieje co najmniej kilka bardzo zblizonych woblerow, przeznaczonych do glebokiego trolingu, oprocz pokazanych mozna wyroznic Manns tidewater, Storm Thunder deep,Bomber, Yo-zuri depth minnow, ...Jedno, co mnie dziwi to, w przypadku Rapali, przesuniety do srodka steru zaczep do linki, jezeli chodzilo im o duze glebokosci to raczej uszko powinno byc blizej nosa' woblera.Mam watpliwosci czy ten wobler osiagnie wspomniane 30'?Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 19 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2006 Trzeba to zweryfikować Gumo. Jeszcze mam jedną ciekawostkę dla poszukiwaczy skarbów na dnie Produkt StrikePro Wolly Deep Diver 8m + http://www.cwcab.com/. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2006 WOW... Ten to ma łopatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrus33 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2006 Najgłębiej schodzącym woblerem jakiego kiedykolwiek używałem jest Ron Thompson Rock Ranger.......ten to ma taki ster, że grządki na działce można nim przekopać .....pracuje na 10-12m......sprawdzone na echu wielokrotnie.....właśnie go poszukuję po lepszych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 19 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2006 Petrus, akurat te woblery znam wyśmienicie - mówię o Ron Thompson Rock Ranger i powiem Tobie szczerze, że nie znam takiego, który by schodził głębiej niż 6m. Wszystkie Ron Thompson Rock Ranger chodzą w granicach od 4 do 6 metrów. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2006 Z moich spostrzezen wynika, ze (nie wnikajac w gabaryty przynet) najglebiej chodzacym jest jak na razie Manns 30+(do ok. 12m). Inne, wieksze nie sa w stanie go przescignac i ich praca oscyluje wokol 10m.Jak juz pisalem, z mniejszych woblerow( podobny wielkosciowo do shad rapa 7cm dr) najglebiej chodzacym byl, kupiony w Cabelasie Spro, wygladal podobnie,jak tenNigdy wiecej juz go nie widzialem a szkoda, nie ma co liczyc, ze zostanie wyprodukowany odpowiednik, mimo zapowiedzi....Z kolei, jesli chodzi o x rapa i wobler z baspro oraz podobienstwa, to zerknijcie jeszcze na to, dalsze w kolejce tez sie kojarza znajomo.Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2006 Zeby sie dokopac do tych drugich w kolejce, trzeba wdepnac: kunstkoder - impulse...Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi