Skocz do zawartości

X-Rap Magnum

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Kupiłem dzisiaj X-Rap magnuma. Rapala mnie złapała. Piękny design i fantastycznie wyglądająca przynęta (mieni się jak prawdziwa ryba). Kupiłem sobie w kolorze makreli. Podają na pudełku zakres pracy od 6 do 9m. Kolosalna łopata jako ster. Kształtem (ster) przypomina ten, który zastosowano w tail dencer. Myślę, że będzie to fajna przynęta do trollingu. Czekam do lata :mellow:

Pozdrawiam

Remek

Tez zastanawialem sie czy kupic...jednak poczekam, mam kilka przynet o podobnych parametrach i kolejny, zwlaszcza takich gabarytow (mysle i o wielkosci i wadze) moze mi juz sie nie upchnac do pudelka.

Poza tym cena jest dosc wysoka, jak zawsze przy nowosciach...

Hmm, Remek, jezeli bedziesz porownywal do tego, co mysle, to w tej linii' wystepuje model blisko...30cm. :huh:

I chociaz sie rozni sposobem pomiaru dlugosci, to i tak jest monster...

Mifek, mam zdaje sie takiego Storma, w wersji 11 i 15cm, oba pieknie pracuja ale po usytuowaniu uszka widac, ze to nie przesadne pozeracze glebokosci(6m to raczej max).

Kupiles u nas, ze tak ciekawie opisali?

Gumo

p.s.O, a wyprobowal juz ktos Storm Saltwater Thunder - Shallow 15 albo 11?Nigdy ich w Polsce nie widzialem, w przeciwienstwie do wersji deep...

Na pewno we wrzesniu. A czy wczesniej - quien sabe? Quisas :mellow:

Normalnie to bysmy pojechali pewnie na dlugi weekend majowy, ale kazdy z nas utopil juz 6 stówek w prom i ciezko tak po prostu odpuscic :(

Poza tym u Szweda jest tak, ze jak nie szczupak, to gruby okon. Jest tez obok pstrag.

Mysle jednak, ze trafimy szczupaka, choc zapewne przed tarlem.

3 dni lowienia? Krótko. To wielka woda, przynajmniej w Mequinenzie. W delcie tez niemniejsza. Jezeli nie znacie wody, to powaznie rozwazcie guide'a.

Ale trzymam kciuki i tak. Wlasciciele Abramisa tez jada w kwietniu, tak mi sacha doniósl. Wiec bedzie dobrze.

Przepraszam, że to tak długo trwało ale nie mam jeszcze cyfraka, a publikowanie zdjęć z telefonu często mija się z celem. Dzisiaj pożyczyłem cyfraka i oto kilka zdjęć, które jak myślę usatysfakcjonują Was i odpowiedzą na pytanie jak wygląda nowy X-Rap Magnum. Dodatkowo na zdjęciu umieściłem w celu porównania wobler Of shore (dla miłośników tego trudno dostępnego woblera w Polsce).

pozdrawiam

Remek

002.jpg

003.jpg

004.jpg

005.jpg

006.jpg

Faktycznie, sa dosc zblizone.... :D

Istnieje co najmniej kilka bardzo zblizonych woblerow, przeznaczonych do glebokiego trolingu, oprocz pokazanych mozna wyroznic Manns tidewater, Storm Thunder deep,Bomber, Yo-zuri depth minnow, ...

Jedno, co mnie dziwi to, w przypadku Rapali, przesuniety do srodka steru zaczep do linki, jezeli chodzilo im o duze glebokosci to raczej uszko powinno byc blizej nosa' woblera.

Mam watpliwosci czy ten wobler osiagnie wspomniane 30'?

Gumo

Najgłębiej schodzącym woblerem jakiego kiedykolwiek używałem jest Ron Thompson Rock Ranger.......ten to ma taki ster, że grządki na działce można nim przekopać :huh: :huh: :huh: .....pracuje na 10-12m......sprawdzone na echu wielokrotnie.....właśnie go poszukuję po lepszych cenach.

Petrus, akurat te woblery znam wyśmienicie - mówię o Ron Thompson Rock Ranger i powiem Tobie szczerze, że nie znam takiego, który by schodził głębiej niż 6m. Wszystkie Ron Thompson Rock Ranger chodzą w granicach od 4 do 6 metrów.

Pozdrawiam

Remek

Z moich spostrzezen wynika, ze (nie wnikajac w gabaryty przynet) najglebiej chodzacym jest jak na razie Manns 30+(do ok. 12m). Inne, wieksze nie sa w stanie go przescignac i ich praca oscyluje wokol 10m.

Jak juz pisalem, z mniejszych woblerow( podobny wielkosciowo do shad rapa 7cm dr) najglebiej chodzacym byl, kupiony w Cabelasie Spro, wygladal podobnie,jak ten

Nigdy wiecej juz go nie widzialem a szkoda, nie ma co liczyc, ze zostanie wyprodukowany odpowiednik, mimo zapowiedzi....

Z kolei, jesli chodzi o x rapa i wobler z baspro oraz podobienstwa, to zerknijcie jeszcze na

to, dalsze w kolejce tez sie kojarza znajomo.

Gumo