Skocz do zawartości

Problem z linka

kamilos

Rekomendowane odpowiedzi

Na pewno dobrze ją nawinąłeś?? 

Do dalszych rzutów zdecydowanie głowica, 40+, Rio Outbound, Guideline Coastal, Vision Kust, Vibe. Nigdy tej wędki nie miałem w ręku, aczkolwiek wędka tej klasy nie powinna być znacznie zawyżona. Linki kupuj w klasie wędki, nie klasę wyżej jak to często można usłyszeć gdzieś na forach, szczególnie jeśli chodzi o głowice - przeciążając kij można go złamać. 

Mam wędkę hardy unique 7# 9,6 fit wedka jest bardzo szybka

Kupiłem do niej linke " greys platinium wf7 cleat intermediate i nie dam rady nią rzucić

Więcej niż 10 metrów. Ktoś moze mi polecić lepsza linke

Nie znam tej wędki i nie mam pojęcia na ile można ją porównać do Hardy' Zenitha  #6  9', którego ostatnio kupiłem, ale z moją wędką jedna z linek wskazana przez Kacpra.K - Rio Outbound, pływająca z krótką głowicą i tonącą końcówką, w klasie wędki, działa świetnie - dwa machnięcia i wszystko leci prawie na 20 m. Zenith to wędka o szybkiej, szczytowej akcji.  

To tak samo jak mój kijek jest szybki o szczytowej akcji

Man zamiar kupić to linke outband i zobaczymy jak to bedzie latać

Tylko nie wpadnij w panikę przy pierwszych rzutach......., ja zgłupiałem, bo wszystko to działa zupełnie inaczej niż w przypadku łowienia lekkim zestawem #4 na suchara, czy nawet ciężkim szczupakowym #10 z tradycyjną pływającą WF-ką.   

Trzeba chwili by opanować ten zestaw z OutBoundem, ale jak już się zgrasz będziesz zachwycony. Ta linka to cięższa artyleria więc nie przeciążaj i kup ją w klasie kija. Zerknij w mój temat o wyborze optymalnego kija do streamera - było tam trochę na ten temat.

Serdeczności. Robert.

Mam Demona w tych samych parametrach bardzo podobny w akcji. Tez miałem problem z dobraniem linki, 40+ expert był porażką . Pózniej przypadkiem kupiłem Scierra Hywel Morgan EDP WF 6F/I i teraz trzeba dobrze trzymać wędkę :), mysle ze większością linkek typu kust, costal czy outbund w granicach 16-17 gram powinno być ok.

Edytowane przez Fanc
  • Like 1

Mam Demona w tych samych parametrach bardzo podobny w akcji. Tez miałem problem z dobraniem linki, 40+ expert był porażką . Pózniej przypadkiem kupiłem Scierra Hywel Morgan EDP WF 6F/I i teraz trzeba dobrze trzymać wędkę :), mysle ze większością linkek typu kust, costal czy outbund w granicach 16-17 gram powinno być ok.

WF6 do szybkiej #7 ? Jesteś pewien ? Nie znam linki stąd pytanie, możliwe że jest przeciążona. 

• 1 miesiąc temu...

Kamil, bez urazy, ale może niech któryś z kolegów muszkarzy z Podlasia rzuci tym zestawem, i będziesz miał już pewność czy jest dobrze dobrany zestaw. Ja miałem podobne rozetki parę lat temu z rożnymi kijami i sznurami. Jedne nie chciały latać bo były źle dobrane, a inne bo brak było jeszcze umiejętności.

Kija nie znam, ale mam dosyć szybki Sage z-axis 9'6" #7, macham linka intermedium #7  Rio Bass Cold. i jest cacy.

powodzenia

Paweł

Edytowane przez Paweł nizinny