kamilos Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Mam wędkę hardy unique 7# 9,6 fit wedka jest bardzo szybka Kupiłem do niej linke " greys platinium wf7 cleat intermediate i nie dam rady nią rzucić Więcej niż 10 metrów. Ktoś moze mi polecić lepsza linke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Na pewno dobrze ją nawinąłeś?? Do dalszych rzutów zdecydowanie głowica, 40+, Rio Outbound, Guideline Coastal, Vision Kust, Vibe. Nigdy tej wędki nie miałem w ręku, aczkolwiek wędka tej klasy nie powinna być znacznie zawyżona. Linki kupuj w klasie wędki, nie klasę wyżej jak to często można usłyszeć gdzieś na forach, szczególnie jeśli chodzi o głowice - przeciążając kij można go złamać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Mam wędkę hardy unique 7# 9,6 fit wedka jest bardzo szybkaKupiłem do niej linke " greys platinium wf7 cleat intermediate i nie dam rady nią rzucićWięcej niż 10 metrów. Ktoś moze mi polecić lepsza linke Nie znam tej wędki i nie mam pojęcia na ile można ją porównać do Hardy' Zenitha #6 9', którego ostatnio kupiłem, ale z moją wędką jedna z linek wskazana przez Kacpra.K - Rio Outbound, pływająca z krótką głowicą i tonącą końcówką, w klasie wędki, działa świetnie - dwa machnięcia i wszystko leci prawie na 20 m. Zenith to wędka o szybkiej, szczytowej akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 12 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 To tak samo jak mój kijek jest szybki o szczytowej akcji Man zamiar kupić to linke outband i zobaczymy jak to bedzie latać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 To tak samo jak mój kijek jest szybki o szczytowej akcjiMan zamiar kupić to linke outband i zobaczymy jak to bedzie latać Tylko nie wpadnij w panikę przy pierwszych rzutach......., ja zgłupiałem, bo wszystko to działa zupełnie inaczej niż w przypadku łowienia lekkim zestawem #4 na suchara, czy nawet ciężkim szczupakowym #10 z tradycyjną pływającą WF-ką. Trzeba chwili by opanować ten zestaw z OutBoundem, ale jak już się zgrasz będziesz zachwycony. Ta linka to cięższa artyleria więc nie przeciążaj i kup ją w klasie kija. Zerknij w mój temat o wyborze optymalnego kija do streamera - było tam trochę na ten temat. Serdeczności. Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Dzieki za rady kupie linke w 7# tak jak kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanc Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) Mam Demona w tych samych parametrach bardzo podobny w akcji. Tez miałem problem z dobraniem linki, 40+ expert był porażką . Pózniej przypadkiem kupiłem Scierra Hywel Morgan EDP WF 6F/I i teraz trzeba dobrze trzymać wędkę , mysle ze większością linkek typu kust, costal czy outbund w granicach 16-17 gram powinno być ok. Edytowane 16 Listopada 2014 przez Fanc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Mam Demona w tych samych parametrach bardzo podobny w akcji. Tez miałem problem z dobraniem linki, 40+ expert był porażką . Pózniej przypadkiem kupiłem Scierra Hywel Morgan EDP WF 6F/I i teraz trzeba dobrze trzymać wędkę , mysle ze większością linkek typu kust, costal czy outbund w granicach 16-17 gram powinno być ok.WF6 do szybkiej #7 ? Jesteś pewien ? Nie znam linki stąd pytanie, możliwe że jest przeciążona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanc Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) WF6 do szybkiej #7 ? Jesteś pewien ? Nie znam linki stąd pytanie, możliwe że jest przeciążona. Głowica tego sznura waży 17gram, wiec chyba to WF6 spadło producentowi z kosmosu. Chyba ze linka dedykowana jest do switch-a. Edytowane 17 Grudnia 2014 przez Fanc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Kamil, bez urazy, ale może niech któryś z kolegów muszkarzy z Podlasia rzuci tym zestawem, i będziesz miał już pewność czy jest dobrze dobrany zestaw. Ja miałem podobne rozetki parę lat temu z rożnymi kijami i sznurami. Jedne nie chciały latać bo były źle dobrane, a inne bo brak było jeszcze umiejętności. Kija nie znam, ale mam dosyć szybki Sage z-axis 9'6" #7, macham linka intermedium #7 Rio Bass Cold. i jest cacy. powodzeniaPaweł Edytowane 18 Grudnia 2014 przez Paweł nizinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Jusz wszystko ogarnełem z linka poprostu małe doświadczenie Teraz dam radę wyrzucić cały sznur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Jusz wszystko ogarnełem z linka poprostu małe doświadczenie Teraz dam radę wyrzucić cały sznurPatrząc na pierwsze zdanie, to w drugim powinno być "wyżócić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi