kardi Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Kontrowersyjna wyliczanka z muszkarskiego forum https://www.youtube.com/watch?v=iCjyUYMXbLE#t=174Jeśli było - sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Było to już. http://jerkbait.pl/topic/33662-sandacze-2014/page-32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inzynieroneteu Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 U nas ustalenia, pozwolenia, zezwolenia, gadanie Tutaj.... sprawa jest prosta ... ????.Szybko i bez zbędnego gadaniaPodoba mi się to - gatunek inwazyjny to won???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 W Polsce występuje jeszcze podgatunek, czyli hybryda "Phalacrocorax carbo=Homo erektus". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 U nas ustalenia, pozwolenia, zezwolenia, gadanie Szybko i bez zbędnego gadaniaPodoba mi się to - gatunek inwazyjny to won Aż strach pomyśleć, co będzie gdy jakiś kosmita uzna, że jesteśmy na Ziemi gatunkiem "inwazyjnym".:/Ja rozumiem, że konkurują z nami o rybki (z tą delikatną różnicą, że one nie zabijają ryb w ramach hobby).Jest w tym nutka barbarzyństwa. Jak jakiś Japończyk upoluje wieloryba czy Islandczyk foczkę, to krew nas zalewa. Ale jak wędkarz zakatrupi kormorana, to bohater. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Jak jakiś Japończyk upoluje wieloryba czy Islandczyk foczkę, to krew nas zalewa. Ale jak wędkarz zakatrupi kormorana, to bohater.Najwyraźniej nie widzisz różnicy pomiędzy zabijaniem gatunków zagrożonych wyginięciem a kormoranami dla których jedynym zagrozeniem jest śmierć głosowa na naszych wodach. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 (edytowane) Najwyraźniej nie widzisz różnicy pomiędzy zabijaniem gatunków zagrożonych wyginięciem a kormoranami dla których jedynym zagrozeniem jest śmierć głosowa na naszych wodach.Rzeczywiście nie widzę. Każda istota, która staje na drodze gatunkowi ludzkiemu, jest gatunkiem zagrożonym wyginięciem. To tylko kwestia czasu.A czy odbywa się to w ramach barbarzyńskich tradycji walenia pałą w łeb, czy też pozbawiania życia zwierząt, które w ramach zaspokajania potrzeb pokarmowych umniejszają populację naszych pupili, którym fundujemy spacer na plecionce...Dla mnie no kill to no kill. Edytowane 2 Listopada 2018 przez fonix 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlapSeRybe Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Najgorszy gatunek kormorana to kormoran polski tzw. "mały szczupaczek ale się poobijał" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Przy tej skali ignoranctwa i ekopoprawnościowi pomieszanej z fanatyzmem i brakiem racjonalnego myślenia jesteśmy bliżej niz kiedykolwiek by się wydawało rozwiązania sprawy kormoranów. Jak tak dalej pójdzie zwyczajnie zdechną z głodu 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Rzeczywiście nie widzę. Każda istota, która staje na drodze gatunkowi ludzkiemu, jest gatunkiem zagrożonym wyginięciem. To tylko kwestia czasu. Dla mnie no kill to no kill.Rozumiem ze jesteś wegetarianinem w takim razie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Rzeczywiście nie widzę. Każda istota, która staje na drodze gatunkowi ludzkiemu, jest gatunkiem zagrożonym wyginięciem. To tylko kwestia czasu.A czy odbywa się to w ramach barbarzyńskich tradycji walenia pałą w łeb, czy też pozbawiania życia zwierząt, które w ramach zaspokajania potrzeb pokarmowych umniejszają populację naszych pupili, którym fundujemy spacer na plecionce...Dla mnie no kill to no kill.Pisałem już o tym. Jeśli człowiek raz zaczął ingerować w środowisko to w zasadzie dalej "musi" to robić. Przyroda jak chętnie mówią wszelkiej maści domorośli ekolodzy "da sobie radę sama" tylko w wypadku gdy homo sapiens zniknie z naszej planety. Zresztą nie koniecznie trzeba zabijać ptaki. Wystarczy przed zmrokiem spłoszyć z wysiadujące jaja osobniki z gniazd. Po ciemku nie potrafią wrócić a do rana jaja są wyziębione i nic się z nich nie wylęgnie. A że trzeba coś z tym zrobić to fakt. Nie pamiętam dokładnych danych ale juz parę lat temu było 100.000 par, każda para rocznie odchowuje średnio 1 dorosłego osobnika, a naturalnych wrogow brak. Jeden osobnik pożera 0,5 do 1 kg ryb....dziennie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Rozumiem ze jesteś wegetarianinem w takim razie?Nie pałam po prostu nienawiścią do zwierząt, które kierują się instynktem. One nie zbijają ryb dla zabawy.A piłem do "no kill" jako idei tego forum. To czy jestem wegetarianinem czy cyklistą nie ma tu nic do rzeczy. Nie zobaczysz mnie z filetem ani ptakiem chwyconym za gardło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Człowiek jest niezbywalną częścią przyrody. I najbardziej inteligentną - co oczywiście nie wyklucza istnienia wyjątków od normy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Nie pałam po prostu nienawiścią do zwierząt, które kierują się instynktem. One nie zbijają ryb dla zabawy.A piłem do "no kill" jako idei tego forum. To czy jestem wegetarianinem czy cyklistą nie ma tu nic do rzeczy. Nie zobaczysz mnie z filetem ani ptakiem chwyconym za gardło.Ideą tego forum jest C&R nie no kill a to nie to samo. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Czytałem kiedyś w "WŚ" artykuł o tym, że kormorany same w sobie ani dynamiczny wzrost ich populacji nie są przyczyną zmniejszania się pogłowia ryb w naszych wodach a paradoksalnie tegoż czynionego ludzką ręką skutkiem. Brzmi na pierwszy rzut oka bezsensownie, ale argumenty do mnie trafiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi