rhino Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 cześć , czy ktoś z Was orientuje się czy można nabyć sam przetwornik do echosondy ? Ten z kompletu mam zamiar zabudować ale chciałbym korzystać z echa nie tylko na swojej łodzi . pozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piwoluka Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Witam Wiem że w Niemczech lub w USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jans Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Aby uniknąć laminowania czujnika do dna zrobiłem pojemnik z kawałka rury kanalizacyjnej /śred. ok. 12 cm/ z zaślepką/wieczkiem/ i do tej zaślepki mam przymocowany przetwornik.Rura jest przyklejona do dna i wypełniona olejem/ dobre przenikanie sygnału, dzwięku,nie wyparuje tak jak woda,nie zamarżnie przy niespodziewanych mrozach/ w którym zanurzam przetwornik.Wskazania są idealne , jest to sposób zalecany jako jedna z opcji przez producentów.Jeśli masz w miejscu montażu pochylenie dna to musisz dopasować pojemnik tak aby wieczko było w poziomie zgodnie z lustrem wody.Pojemnik u mnie schowany pod pokładem /łódz kabinowa/jest niewidoczny.W tym rozwiązaniu przetwornik jest w każdej chwili do zabrania ze sobą po odkręceniu jednej nakrętki motylkowej. Jans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yacaré Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Obawiam sie, ze sam nowy przetwornik wyjdzie cenowo tak samo, jak cala echosonda z przetwornikiem w komplecie... Aktualna cena Cuda 300 (nastepnik 242) to ok. 90 €. Pozdrawiam --Yacar?-- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
rhino
cześć ,
czy ktoś z Was orientuje się czy można nabyć sam przetwornik do echosondy ? Ten z kompletu mam zamiar zabudować ale chciałbym korzystać z echa nie tylko na swojej łodzi .
pozdrawiam
Marcin
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi